Το σεξ στην αρχαιοτητα

Το σεξ στην αρχαιοτητα
<p>Ποια ήταν η άποψη των αρχαίων για το σεξ; Οι αρχαίοι λαοί από μία άποψη ήταν περισσότερο απελευθερωμένοι σεξουαλικά από τους σύγχρονους ανθρώπους. Οι κοινωνίες εκείνες έδιναν πλήρη ελευθερία στις προτιμήσεις του ατόμου και κυρίως στις ελληνικές και ρωμαϊκές,  δεν υπήρχε η παραμικρή κριτική για την ερωτική στάση του ανθρώπου.

Οι αρχαίοι Έλληνες και στην συνέχεια και οι Ρωμαίοι, έκαναν γιορτές για την γονιμότητα και βέβαια υμνούσαν το σεξ και τον έρωτα.

Ίσως να σας φαίνεται περίεργο αλλά τον Φεβρουάριο οι Ρωμαίοι γιόρταζαν τον έρωτα και το σεξ, όπως εμεί ς τον Άγιο Βαλεντίνο. Σύμφωνα με ένα αρχαίο, ρωμαϊκό τελετουργικό, το οποίο ο ονομαζόταν Lupercalia, ήταν η γιορτή του σεξ, η οποία και πραγματοποιούταν κάθε χρόνο, μέσα στον Φεβρουάριο. Το έναυσμα δινόταν, όταν μια ομάδα από παιδιά, θυσίαζαν μια κατσίκα και ένα σκυλί και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες κρασιού. Στη συνέχεια, ενώ ήταν γυμνοί, τύλιγαν λωρίδες από το ωμό κρέας των θυσιασμένων ζώων γύρο από το σώμα τους και με το ματωμένο δέρμα που περίσσευε, δημιουργούσαν μαστίγια.

Τότε, οι άνδρες της Ρώμης, έβγαιναν στους δρόμους και νεαρά κορίτσια τους περίμεναν σε κάθε γωνία, ώστε να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. Στη συνέχεια, μαστιγώνοντας τα κορίτσια στα οπίσθια, και ενώ παράλληλα τραγουδούσαν πρόστυχα τραγούδια, έκαναν τον γύρο της πόλης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη γονιμότητα για τους ανθρώπους, τα ζώα και τις καλλιέργειες της περιοχής.

Οι αρχαίοι, δεν είχαν ανάγκη από αφροδισιακά, το όνομα των οποίων προέρχεται από τη θεά Αφροδίτη, για να λειτουργήσουν. Οι ορμόνες των ανδρών της εποχής βαρούσαν κόκκινο με αποτέλεσμα να ζητούν τρόπο να κατευνάσουν τη στύση τους.

Οι επιλογές που είχαν ήταν πολλές. Η μορφή του «αντίδοτου» ήταν σε μορφή αλοιφής τις περισσότερες φορές και εφαρμοζόταν στα γεννητικά όργανα των ανδρών. Η πιο διαδεδομένη θεραπεία, ήταν φτιαγμένη από κόπρανα ποντικού. Ένας άλλος τρόπος, ήταν η κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων μαρουλιού, το οποίο και θεωρούνταν απόλυτα δραστικό για τις περιπτώσεις που η λίμπιντο ήταν στα ύψη.

Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά τα διαζύγια μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών υπήρχαν από τότε. Δεν υπήρχαν ούτε σύμβουλοι γάμου, ούτε σεξολόγοι για να βοηθήσουν τα ζευγάρια και να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον γάμο τους.

Όταν λοιπόν, ερχόταν η ώρα του χωρισμού και υπήρχαν παιδιά στο γάμο, ο σύζυγος ήταν εκείνος που υποχρεούταν να κρατήσει τα παιδιά υπό την προστασία του. Επίσης, εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για να βρει νέο σύντροφο στην πρώην γυναίκα του.

Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν επίσης διάφορα αντικείμενα για την σεξουαλική τους ευχαρίστηση. Αυτό έκανε τους δονητές ως ένα από τα απαραίτητα εργαλεία των γυναικών ώστε να χαρίσουν στα αρσενικά τη μεγαλύτερη δυνατή ευχαρίστηση.

Τα σεξουαλικά αντικείμενα ήταν πολύ διαδεδομένα, και ήταν φτιαγμένα κυρίως από δέρμα ζώων. Τα πιο ακριβά, ήταν φτιαγμένα από ελεφαντόδοντο χαλκό, κάτι που όμως τους έκανε πολύ ακριβούς για να μπορούν να τους αποκτήσουν όλοι.

Από την άλλη, είχε φτιαχτεί μερικά αντίστοιχα κεραμικά σκεύη, αλλά αυτό τα έκανε επικίνδυνα, καθώς μπορούσαν να σπάσουν ανά πάσα στιγμή, κάτι που δεν ήταν καθόλου ευχάριστο.

Λέγεται, μάλιστα, πως μερικές κοπέλες της Ρώμης, είχαν την ιδέα να χρησιμοποιούν οικολογικά προϊόντα για την ικανοποίησή τους, όπως, φρούτα, καρπούς, ακόμα και φρατζόλες από ψωμί.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Αρχαιοι Ελληνες Θεοι!

Αρχαιοι Ελληνες Θεοι!

Αρχαιοι Ελληνες Θεοι!

Τι σημαίνουν τα σύμβολα των θεών των αρχαίων Ελλήνων; Κάθε θεός των ααρχαίων Ελλήνων είχε και τα σύμβολά του. Όπως είδαμε και σε...

Το ματιασμα των αρχαιων

Το ματιασμα των αρχαιων

Το ματιασμα των αρχαιων

Πίστευαν οι αρχαίοι στο μάτι, την βασκανία; Τόσο σε αγγεία, όσο και σε μικρά γλυπτά κυρίως χάλκινα διακρίνουμε σύμβολα που στόχο είχαν να...

Ερωτας στην αρχαιοτητα

Ερωτας στην αρχαιοτητα

Ερωτας στην αρχαιοτητα

Πως ήταν οι ερωτικές σχέσεις των αρχαίων; Οι πληροφορίες που έχουμε για την ερωτική ζωή των αρχαίων δεν είναι μόνο από κείμενα αλλά...

Αρχαοιοελληνικα γκραφιτι

Αρχαοιοελληνικα γκραφιτι

Αρχαοιοελληνικα γκραφιτι

Έκαναν γκράφιτι οι αρχαίοι Έλληνες; Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν γκράφιτι, χάραζαν δηλαδή στους κίονες, με...

Ημερολόγιο Αρχαίων Ελλήνων

Ημερολόγιο Αρχαίων Ελλήνων

Ημερολόγιο Αρχαίων Ελλήνων

Γνωρίζατε ότι το ημερολόγιο των αρχαίων ήταν θρησκευτικό; Ξέρετε ότι εξέλεγαν βασιλιά για να ελέγχει την τήρησή του; Επειδή λοιπόν σε...

Γνωθι σ’ αυτον

Γνωθι σ’ αυτον

Γνωθι σ’ αυτον

Η αυτογνωσία, από την αρχαιότητα που θέτει το δίλλημα ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης όπως και το ιερατείο των αρχαίων Αιγυπτίων,...