προϊόντα -

Κίνδυνος: Παθολογική ζήλια!

Κίνδυνος: Παθολογική ζήλια!

Ο σύντροφός σου σε ζηλεύει; Πολύ ή λίγο; Νιώθεις κολακευμένη, επειδή σε θεωρεί τόσο ερωτική και τόσο όμορφη που να σε ζηλεύει αφόρητα; Θεωρείς πώς, αν δεν σε ζήλευε δεν θα σε αγαπούσε; Είσαι βέβαιη ότι τα πράγματα είναι φυσιολογικά; Ή μήπως περπατάς αβοήθητη στα σκοτεινά μονοπάτια της παθολογικής ζήλιας; Προσοχή, άλλο ζήλια, άλλο παθολογική ζήλια . Η πρώτη είναι συναίσθημα . Η δεύτερη είναι ασθένεια . Και μάλιστα σοβαρή.

Ένα από τα πιο ανθρώπινα συναισθήματα, είναι η ζήλια. Μοιάζει να είναι η απόλυτη συνοδός του έρωτα. Δεν μπορεί κάποιος να διανοηθεί ερωτευμένο άνθρωπο που να μην ζηλεύει. Και εδώ είναι το επικίνδυνο με την παθολογική ζήλια. Ένα συναίσθημα που το νιώθουν όλοι, πρέπει να ξέρεις πότε γίνεται αρρώστια, κυριολεκτικά. Είναι σαν το ποτό, σε σχέση με τις υπόλοιπες εξαρτήσεις: ενώ για τις άλλες ουσίες, είναι φανερό ότι κάποιος είναι εξαρτημένος, επειδή απλά δεν τις παίρνει κάποιος άλλος, η εξάρτηση από το ποτό είναι ύπουλη και δεν φαίνεται. Γιατί όλοι πίνουν! Επειδή όλοι ζηλεύουν, η παθολογική ζήλια αργεί να γίνει φανερή. Και βέβαια, αργεί να την παραδεχτεί και αυτός που την νιώθει. Γιατί μπορεί πάντα να πει: μα, τι κάνω; Αγαπάω και ζηλεύω! Όποιος αγαπάει, ζηλεύει! Ναι, αλλά όποιος αγαπάει και ζηλεύει, δεν σκοτώνει την σύντροφό του, όπως ο Μ. J Terner, στο γνωστό περιστατικό με το μοντέλο που βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμά της, μόνο και μόνο επειδή είχε πάει να επισκεφθεί τους δικούς της. Ακραίο; Η παθολογική ζήλια είναι ακραία. Και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.

Η παθολογική ζήλια ονομάζεται στην ψυχιατρική Σύνδρομο του Οθέλλο, από τον ομώνυμο ήρωα του Σαίξπηρ, που μαχαίρωσε την αθώα και πιστή Δεισδαιμόνα, τυφλωμένος από την ζήλια του. Δεν πρόκειται για ερωτικό συναίσθημα. Πρόκειται για σοβαρή ψυχική διαταραχή . Τα συμπτώματα, δυστυχώς, μοιάζουν πάρα πολύ με μια αθώα παραφορά ενός ερωτευμένου, που αγαπάει και ζηλεύει το ταίρι του. Και γι’  αυτό και θέλει προσοχή.

Οι ενδείξεις της παθολογικής και όχι φυσιολογικής βίας, έχουν να κάνουν με την καθημερινή, συνεχή, άδικη και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον έναν σύντροφο εκ μέρους του άλλου, για υποτιθέμενη απιστία ή ροπή στην απιστία. Περιλαμβάνει πολλά συμπτώματα,  όπως η συνεχής παρακολούθηση, η καχυποψία απέναντι σε κάθε φίλο ή γνωστό που υποτίθεται πως έχει σχέση με τον σύντροφο του ατόμου που πάσχει, συνεχείς προσβολές και συνεχείς καβγάδες.

Η διαταραχή της παθολογικής ζήλιας έχει δύο μορφές, την ψυχανανγκαστική ζήλια και την ψυχωσική, με το επικίνδυνο όνομα «παραληρητική διαταραχή ζήλιας».

Η πρώτη μορφή είναι μια περίπτωση όπου το άτομο που πάσχει διατηρεί συνείδηση ότι πρόκειται για ψευδείς εντυπώσεις, ότι το πρόβλημα είναι δικό του, αλλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από τον δαίμονα της ζήλιας. Ζητάει συχνά συγγνώμη επειδή έχει παραφερθεί και υπόσχεται να μην το ξανακάνει, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει την υπόσχεσή του.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Το άτομο που πάσχει δεν έχει καμία συνείδηση ότι η δική του η συμπεριφορά είναι προβληματική. Είναι εντελώς πεπεισμένο ότι έχει δίκιο και πως ο σύντροφός του το απατάει οπωσδήποτε, ακόμα και αν είναι 24 ώρες το 24ωρο μαζί. Ζηλεύει οτιδήποτε, μια ματιά, ένα τηλέφωνο, ακόμα και αν αυτό το τηλέφωνο αφορά μια δουλειά, ακόμα και δικιά του δουλειά, που δεν εμπλέκει πουθενά τον σύντροφό του. Έχει την τάση να ενώνει άσχετα περιστατικά και να τα εντάσσει σε μια δήθεν συνομωσία απιστίας. Ένα κουδούνι που χτυπάει και ένα αυτοκίνητο απ’ έξω που αναπτύσσει ταχύτητα, είναι για τον διαταραγμένο ζηλιάρη σίγουρη απόδειξη κάποιου σινιάλου προς το ταίρι του από έναν υποτιθέμενο αντίζηλο.

Το επικίνδυνο, πέρα από το γεγονός ότι η ζωή είναι αφόρητη με τέτοια επίπεδα ζήλιας, είναι το γεγονός ότι το άτομο που πάσχει από το σύνδρομο του Οθέλλου, πολύ συχνά γίνεται βίαιο. Η βία αυτή παίρνει πολλές μορφές, είναι λεκτική, εκφράζεται με παραφορά θυμού, αλλά φτάνει ακόμα και στην ενδοοικογενειακή βία, με το άτομο να θεωρεί πάντα ότι έχει απόλυτο δίκιο.

Είναι μια κατάσταση που θέλει από την πρώτη αρχή να της δοθεί προσοχή και σημασία. Είναι προτιμότερο ένας … κανονικός ζηλιάρης σύντροφος να αντιμετωπιστεί λίγο πιο αυστηρά, παρά μια παθολογική περίπτωση να αφεθεί χωρίς ειδική φροντίδα και μέριμνα .

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Το Φύλο της Ζήλιας
Ποιος ζηλεύει περισσότερο, ο άντρας ή η γυναίκα. Τι φύλο είναι η ζήλια, θηλυκό ή αρσενικό; Ζηλεύουν με τον ίδιο τρόπο οι άντρες και οι...
Τη Σχέση σου, και τα μάτια σου!
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να αντιμετωπίσει μια σχέση; Ο εγωισμός; Η ζήλια; Η έλλειψη πάθους; Τίποτε από όλα αυτά! Ο...
Εμπιστοσύνη
Νιώθετε σιγουριά για τον σύντροφό σας; Σε όλους τους τομείς; Ή μήπως η ζήλια έχει ήδη κάνει τη ζημιά της; Οι σχέσεις είναι κάπως...
Ζήλια μου…
Σας τρώει η ζήλια; Νιώθετε ότι χάνετε το μέτρο; Ζηλεύετε πάνω από το όριο, ή σας δίνει ο σύντροφος σας πολλά δικαιώματα; Έρωτας χωρίς ζήλια...
Μοναδικά Προϊόντα
Φυλαχτά-Τάλισμαν
Τα φυλακτά χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και να τον προστατεύουν από κινδύνους και από αντιξοότητες στην υγεία του, στην δουλειά του και γενικά στα συμφέροντά του. Το φυλακτό είναι πομπός αγάπης ρευστής. Κατασκευάζονται σε περγαμηνή και σε μέταλλο. Τα συγκέκριμένα τάλισμαν κατασκευάζονται από ασήμι και χρυσό. Τα Τάλισμαν φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας. Κατασκευάζονται μια ορισμένη ώρα και ημέρα, σύμφωνα πάντα με την ημερομηνία γέννησης, το ονοματέπωνυμο του καθ' ενός και το όνομα της μητέρας του γιατί καθιερώνεται στο όνομα του. Και μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά από το oroskopos.tv!
Αθλητική Αστρολογία
Ο Σάντος φεύγει, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ...
Ένας κύκλος ζωής κλείνει οριστικά για τον ίδιο και θα ...
Χάνει -σχεδόν- σίγουρα τη 12η ...
Οι νέοι κανόνες της ΟΥΕΦΑ να φέρνουν την Ελλάδα σε πολύ ...
Σιγουριά στον ΠΑΟ για ...
Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει φέτος πολλά και πλέον ...
Λίγες μέρες πριν σβήσει τα ...
Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά μέχρι εκεί.
Celebrities
Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκάλυψε ...
Η Σίσσυ Χρηστίδου σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν ...
Γνωστός ηθοποιός:«Για ...
Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι για δυόμιση ...
Νίκος Οικονομόπουλος: «Ως ...
Ο Νίκος Οικονομόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια ...
Ναταλία Γερμανού: Τι ...
Ανοιχτά πλέον μιλά, χωρίς κανένα πρόβλημα η Ναταλία ...
Αραλίκι δίπλα στο τζάκι για ...
Με τις χειροποίητες ζεστές παντόφλες της δίπλα στο ...
Πού θα σουβλίσουν τον ...
Άλλος για Χίο, τράβηξε πήγε, και άλλος για Μυτιλήνη. Οι ...
Αποκλειστικό: Οι ...
Λένε ότι στην αγάπη και στον χωρισμό κανείς δεν μπορεί ...
Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ...
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στα θεατρικά «πηγαδάκια» η ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου