Τηλεοπτικές άδειες: Τρία σενάρια για τα κανάλια μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Τρία σενάρια για τα κανάλια μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Εγκλωβισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες ενός εκ των υπερθεματιστών για άδεια, του κ. Ι.Β. Καλογρίτσα καθώς και την έκθεση της ΤτΕ για την τράπεζα Αττικής στην οποία φέρεται να εμπλέκονται εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα οι οποίες έχουν λάβει δάνεια άνω των 100 εκ. ευρώ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενώ οι ενδοκυβερνητικές κόντρες έχουν ανησυχήσει το Μ. Μαξίμου. Μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες του κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη τα οποία παραχώρησε η εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε του κ. Σ. Καραμπάτσου στον υπερθεματιστή και κοστολογούνται 10 αντί 100 εκ. ευρώ, το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που φέρουν την οικογένεια Καλογρίτσα να ερευνάται για φοροδιαφυγή.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος προαναγγέλλει με ανακοίνωσή του προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να αμυνθεί «στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν, για δικά τους συμφέροντα και λόγους» να τον «αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας».

Μέσα σε αυτό το πολεμικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το Ποτάμι να επιτίθενται στην κυβέρνησης κάνοντας λόγο για SYRIZA Bank κτλ, το ΠΑΣΟΚ μέσω του πρώην Προέδρου του Κινήματος κ. Β. Βενιζέλου ζήτησε και πέτυχε να κληθούν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι τέσσερις υπερθεματιστές και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κρέτσο για να ενημερώσουν την βουλή σχετικά με τον διαγωνισμό.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων κατοχύρωσαν ως υπερθεματιστές εταιρείες και τρύπιο πόθεν έσχες και μέσα σε λίγες ώρες έκανε διορθωτική δήλωση επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο στις εταιρείες που κατέθεσαν αμφισβητούμενα οικονομικά στοιχεία.

Τα σενάρια της επόμενης μέρας και ο απόλυτος εγκλωβισμός της κυβέρνησης

Τρία  είναι τα σενάρια για την εξέλιξη του διαγωνισμού με βάση τα αποτελέσματα ελέγχου του Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών.

Σενάριο 1ο: παραμένουν οι ίδιοι οι υπερθεματιστές

Είναι η περίπτωση κατά την οποία  από τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες της εταιρείας του Ι.Β. Καλογρίτσα κριθεί ότι δεν υπάρχουν τρύπες στα περιουσιακά της στοιχεία και πως μπορεί να διατηρήσει την τηλεοπτική άδεια. Μπορεί με νομικά μέσα να προχωρήσει η διαδικασία για την λειτουργία των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών όμως θα τεθεί υπό αμφισβήτηση στην κοινωνία το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης με υπόνοιες για παροχή εύνοιας σε επιχειρηματικά συμφέροντα φιλικά προς την κυβέρνηση.

 

Σε αυτήν την εκδοχή του σίριαλ των αδειών κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την συνέχεια αφού στην εξέλιξη της υπόθεσης θα υπάρξουν δημόσιες συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής όπου οι επιχειρηματίες που διαθέτουν άδειες μετά τον διαγωνισμό και οι αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις στα μέλη του κοινοβουλίου

 

Σενάριο 2ο: Κηρύσσεται  έκπτωτος υπερθεματιστής λόγω Πόθεν Έσχες.

Στην κυβέρνηση ακούγεται έντονα το σενάριο από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να κηρυχθεί έκπτωτος ο κ. Καλογρίτσας λόγω των κενών που παρατηρούνται στο Πόθεν Έσχες το οποίο έχει καταθέσει. Οι ίδιες πηγές κρίνουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επιφέρει πολιτικό κέρδος στην κυβέρνησης καθώς θα ήταν φανερό πως «μπροστά στην εφαρμογή του νόμου δεν μπαίνει κανένα εμπόδιο και μπορούν να την πληρώσουν ακόμα και φίλα προσκείμενοι επιχειρηματίες». Συμπληρώνουν δε ότι θα μπουν τουλάχιστον 10 εκ. ευρώ περισσότερα στο δημόσιο ταμείο από τον πρώτο ή δεύτερο επιλαχόντα και υποστηρίζουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε το «καθαρό» προφίλ της κυβέρνησης.

Όμως σε αυτή ν την περίπτωση τίθεται υπό αμφισβήτηση το σύνολο του διαγωνισμού καθώς η έκπτωση ενός υπερθεματιστή θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στους υπόλοιπους να αμφισβητήσουν την διαδικασία ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν διαφορετικό το τίμημα εάν δεν συμμετείχε ο έκπτωτος υπερθεματιστής ή ο Ιβάν Σαββίδης που παραδέχτηκε δημόσια ότι έπαιξε το ρόλο του λαγού. Ο πρώτος επιλαχών είναι ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος έχει μηνυθεί από το STAR και τον κ. Κοντομηνά μετά τις δηλώσεις του στο τέλος του διαγωνισμού όπου παραδέχτηκε ότι ..στενοχωρήθηκε που ο Σκάι πήρε την άδεια με λίγα λεφτά. Αλλά και οι υπόλοιποι υπερθεματιστές θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν το ύψος του τελικού τιμήματος λόγω της παρουσίας επιχειρηματιών που εξέπεσαν μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Το σενάριο αυτό είναι και ο εφιάλτης της κυβέρνησης αφού ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση όλο τον διαγωνισμό. Ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στις απαντήσεις που δημοσιοποιεί προς την ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι ο διαγωνισμός έχει γίνει προσπαθώντας να αποτρέψει κάθε προσπάθεια της αντιπολίτευσης για διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού που θα θέσει υπό αμφισβήτηση τα αποτελέσματα του πρώτου και υπό πολιτική αμφισβήτηση την δουλειά του ίδιου του υπουργού Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει αρκετές φορές στην ομιλία του στην ΚΕ ότι η κυβέρνηση είχε τους επιχειρηματίες επί 66 ώρες κλεισμένους για να δώσουν προσφορές.

Σενάριο τρίτο: το ΣτΕ χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό.

Αυτή η πιθανότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η απόλυτη ήττα της κυβέρνησης καθώς σε κάθε ανακοίνωση κάνει λόγο για εφαρμογή της νομιμότητας και των νόμων του κράτους. Μία αντίστοιχη απόφαση με την αιτιολογία ότι αρμόδιο όργανο είναι το ΕΣΡ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικό σεισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κυβέρνηση. Το κόμματα της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν αναπόφευκτες οι πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση θα ήταν πολιτικά υπόλογη για την  διενέργεια του διαγωνισμού από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών με την εξέλιξη που είχε όσον αφορά τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών και την σύνδεση κάποιων εξ αυτών με την τράπεζα Αττικής, φαίνεται να έχει εγκλωβίσει την κυβέρνηση που αναζητεί εναγωνίως διέξοδο διαφυγής.

 

 

 

thetoc

 


Πηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Μετά τον Καλογρίτσα, ο Σαββίδης: Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία για την άδεια

Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες προχωρά κανονικά, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα λόγω μη καταβολής της πρώτης δόσης, διεμήνυσε η...

Τηλεοπτικές άδειες: Τα νέα δεδομένα με τη συμμετοχή Σαββίδη

Τηλεοπτικές άδειες: Τα νέα δεδομένα με τη συμμετοχή Σαββίδη

Τηλεοπτικές άδειες: Τα νέα δεδομένα με τη συμμετοχή Σαββίδη

Η αποχώρηση Καλογρίτσα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες φέρνει την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη στο καθεστώς των οριστικών...

Νέες ενστάσεις από Alpha μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Νέες ενστάσεις από Alpha μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Νέες ενστάσεις από Alpha μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο νομικός σύμβουλος του Alpha...

Τηλεοπτικές άδειες: Τα καυτά ερωτήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Τα καυτά ερωτήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Τα καυτά ερωτήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Περιπλέκεται το τοπίο για τις Τηλεοπτικές άδειες και σειρά καυτών ερωτημάτων ζητούν πλέον απάντηση μετά την αποχώρηση του Ιωάννη...

Τηλεοπτικές άδειες: Τα σενάρια για συγχωνεύσεις, συνδρομητικά ή web tv

Τηλεοπτικές άδειες: Τα σενάρια για συγχωνεύσεις, συνδρομητικά ή web tv

Τηλεοπτικές άδειες: Τα σενάρια για συγχωνεύσεις, συνδρομητικά ή web tv

Η επόμενη ημέρα μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκει χιλιάδες εργαζόμενους σε κανάλια να αγωνιούν για την τύχη τους...

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αυτοί πήραν τις 4 άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αυτοί πήραν τις 4 άδειες

Τηλεοπτικές άδειες: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αυτοί πήραν τις 4 άδειες

Ολοκληρώθηκε η μαρ4αθώνια διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδεις. Τα 4 κανάλια πάνε στους ΣΚΑΪ, Καλογρίτσα, ΑΝΤ1 και Μαρινάκη. Λίγο πριν από...