Άννα – Μαρία Λογοθέτη: Το σκάνδαλο της Μάλτας και το εξώδικο

Άννα – Μαρία Λογοθέτη: Το σκάνδαλο της Μάλτας και το εξώδικο

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» για το λεγόμενο «σκάνδαλο της Μάλτας» και συγκεκριμένα ότι διεξάγεται έρευνα εκ νέου στη μικρή μεσογειακή χώρα για πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω της εταιρίας Capital One

την οποία ο Ιωάννης Μούστος και η πρώην σύζυγός του Άννα – Μαρία Λογοθέτη δηλώνουν σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους (μετά το πρωτοσέλιδο της 18ης Οκτωβρίου) ότι ανήκει στο παιδί τους.

Το πρώην ζεύγος κάνει λόγο για υπόθεση που έχει κλείσει οριστικά, ωστόσο τα μέσα ενημέρωσης της Μάλτας αναφέρονται σε εμπλοκή του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο θάψιμο της σχετικής έρευνας που γινόταν το 2013 από την αστυνομία της χώρας.
Μάλιστα, όπως φαίνεται από το μητρώο εταιριών της Μάλτας, την 10η Μαρτίου 2016 συνολικά 4.999 μετοχές της Capital One μεταφέρονται από την ιδιοκτησία της Baltimore Fiduciary Services Limited, με έδρα τη Μάλτα, στην κατοχή του Ιωάννη Μούστου, ως φυσικού προσώπου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της Μάλτας διευθυντές της εταιρίας που πούλησε τις μετοχές στον κ. Μούστο ήταν ο Beppe Fenech Adami (αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και ο Robert Abdilla Castillo, ενώ σύμφωνα με την Ολλανδική Αστυνομία ιδιοκτήτης (beneficiary owner) της Baltimore Fiduciary Services Limited ήταν ο Robert Soogea, ο οποίος το 2013 είχε συλληφθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, στη συνέχεια όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κ. Μούστος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι γνώρισε τον Soogea στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου συζήτησαν για επενδύσεις. Για τον Soogea, γνωστό παίκτη πόκερ, ο κ. Μούστος ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε μέτοχος των εταιριών. Πιθανώς ο κ. Μούστος γνωρίζει καλύτερα από την ολλανδική αστυνομία αλλά και από τις Αρχές της Μάλτας ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Capital One που βρισκόταν πίσω από τον επενδυτικό όμιλο Baltimore. Σύμφωνα με έγγραφο πάντως τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Μούστος απέκτησε ο ίδιος τις μετοχές τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει το παιδί του μέσω της πρώην συζύγου του.

Βέβαια τα πράγματα φαίνεται να περιπλέκονται, καθώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Espresso, την επίμαχη περίοδο που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της Capital One η Baltimore και -σύμφωνα με την Ολλανδική Αστυνομία και τις αρχές της Μάλτας- ο Soogea, στην Κύπρο ιδιοκτήτρια της εταιρίας εμφανίζεται η κυρία Λογοθέτη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο της Avacom (εταιρία που το 2011 επιχειρήθηκε να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Κύπρου), εμφανίζεται ως μέτοχός της με πάνω από 70% μια εταιρία ονόματι TopCapital Holdings Ltd ως θυγατρική εταιρία της CapitalOne Investment Group Ltd και αναφέρεται ότι «μοναδικός μέτοχος της CapitalOne Investment Group Ltd είναι η εταιρία Gilessa Shipping Ltd, μέτοχος της οποίας, με ποσοστό 100%, είναι η κυρία Αννα Μαρία Λογοθέτη».
Και γεννάται μια σειρά ερωτημάτων. Ποιος τελικά είναι ο μέτοχος της Capital One; Γιατί ο κ. Μούστος και η κυρία Λογοθέτη μπορεί να ισχυρίζονται ότι είναι το παιδί τους, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει, όπως ούτε και ποιος είναι πραγματικά ο ιδιοκτήτης της διαχρονικά, ως τη 10η Μαρτίου, οπότε εμφανίζεται να αποκτά τις μετοχές ο κ. Μούστος.

Ερωτήματα
Από πού προήλθαν τα περίπου 14.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι εμμέσως μέσω εταιριών έβαλε η Capital One για την Avacom; Ποιος τελικά έβαλε τα χρήματα αυτά και από πού προήλθαν;
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία κινήσεων λογαριασμού της Capital One, που προέρχονται από την έρευνα της αστυνομίας της Μάλτας (και τα οποία έχει στην κατοχή της η «Espresso»), από το 2008 έως και το 2012 διακινήθηκαν περί τα 6.000.000 ευρώ μέσω Capital One και πουθενά δεν φαίνεται να προκύπτει ότι χρηματικό ποσό μπήκε σε άλλες εταιρίες, ώστε να δικαιολογείται αντάλλαγμα σε μετοχές αξίας 14.000.000 ευρώ και με προοπτική σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ενημερωτικό δελτίο της Avacom να αυξηθούν στα διπλάσια.
Υπάρχουν σήμερα οι εταιρίες μέτοχοι της Avacom; Ενδεχομένως ο κ. Μούστος και η κυρία Λογοθέτη να έχουν σαφείς απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, για τα οποία αυτή τη στιγμή «τρέχει» νέα έρευνα στη Μάλτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας, όπου η Capital One είχε σκοπό να ανοίξει τράπεζα (όπως ισχυρίζεται ο κ. Μούστος) με κεφάλαιο 200.000.000 ευρώ.

Η απάντηση του πρώην ζεύγους με εξώδικη διαμαρτυρία
Με εξώδικη διαμαρτυρία τους προς την «Espresso» ο Ιωάννης Μούστος και η Αννα Μαρία Λογοθέτη χαρακτηρίζουν ακραία συκοφαντικό και ψευδές το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο «Η Αννα Μαρία σε περιπέτειες», την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016.

Κάνοντας λόγο για βαρύτατη και ουσιαστικά ανεξίτηλη προσβολή, το πρώην ζεύγος ζητάει «αποκατάσταση της αλήθειας και ανάκληση των συκοφαντικών διαδόσεων», σχετικά με το δημοσίευμα για το υπό διερεύνηση «σκάνδαλο της Μάλτας», επισημαίνοντας ότι «είναι ψευδές ότι οι παραπάνω αναφερόμενοι, πρώην σύζυγοι, έχουν οποιαδήποτε σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και με ανάμειξη σε διακίνηση ναρκωτικών».

Τονίζεται επιπλέον ότι οι δραστηριότητες της Αννας Μαρίας Λογοθέτη «είναι διαυγείς, απόλυτα νόμιμες και η συμπεριφορά της ήταν πάντοτε και είναι έντιμη και ανεπίληπτη». Οσον αφορά τον Robert Soogea, «δεν υπήρξε έμπορος ναρκωτικών, αλλά γνωστός του Ιωάννη Μούστου, με τον οποίο συνδέθηκε κατά το παρελθόν, στην Αθήνα». Σύμφωνα με τη διαμαρτυρία των πρώην συζύγων, ο Soogea δεν υπήρξε μέλος των εταιριών και διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο (εκτός από δύο τροχαίες παραβάσεις), και η Αννα Μαρία Λογοθέτη δεν εμφανίζεται ως μέτοχος σε άλλες εταιρίες και, βέβαια, δεν την καθησυχάζει για οτιδήποτε ο πρώην σύζυγός της.

Στο εξώδικό τους, ο κ. Μούστος και η Αννα Μαρία Λογοθέτη υπογραμμίζουν σχετικά με την εταιρία Capital One τα εξής: «Ο κ. Ιωάννης Μούστος ουδέποτε ανέφερε, όσον αφορά την εταιρία, ότι "τα χρήματα είναι της οικογένειας της Λογοθέτη", οι σχετικές συναλλαγές ήταν απόλυτα καθαρές, όλες οι επενδύσεις διενεργήθηκαν μέσω του τραπεζικού συστήματος και ελέγχθηκε εξονυχιστικά και βεβαιώθηκε η νόμιμη προέλευσή τους, περιήλθαν δε στην κατοχή της Αννας Μαρίας Λογοθέτη οι μετοχές της Capital One, επειδή είχε την επιμέλεια του παιδιού τους, στο οποίο ουσιαστικά ανήκουν για την εξασφάλισή του, μετά από επιθυμία του πατέρα του».


Πηγή : www.gossip-tv.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Η Λογοθέτη μιλά πρώτη φορά on camera μετά τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν σε σκάνδαλο

Η Λογοθέτη μιλά πρώτη φορά on camera μετά τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν σε σκάνδαλο

Η Λογοθέτη μιλά πρώτη φορά on camera μετά τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν σε σκάνδαλο

Η Λογοθέτη μιλά πρώτη φορά on camera μετά τα δημοσιεύματα που την εμπλέκουν σε σκάνδαλο Μπλεγμένη με υποθέσεις ξεπλύματος...

Δύσκολες ώρες για την Άννα Μαρία Λογοθέτη

Δύσκολες ώρες για την Άννα Μαρία Λογοθέτη

Δύσκολες ώρες για την Άννα Μαρία Λογοθέτη

Δύσκολες ώρες για την Άννα Μαρία Λογοθέτη Δύσκολες ώρες περνά η Άννα Μαρία Λογοθέτη που την γνωρίσαμε μέσα από την εκπομπή...

Η αλλαγή και η νέα ζωή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη

Η αλλαγή και η νέα ζωή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη

Η αλλαγή και η νέα ζωή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη

Η αλλαγή και η νέα ζωή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη Την Άννα Μαρία Λογοθέτη την γνωρίσαμε από το σόου «3,2,1 ΑΝΤ1» τις αρχές της...

Άννα Μαρία Λογοθέτη: Κάποτε ήταν έτσι. Δείτε την… σήμερα χωρίς μακιγιάζ (Nassos blog)

Άννα Μαρία Λογοθέτη: Κάποτε ήταν έτσι. Δείτε την… σήμερα χωρίς μακιγιάζ (Nassos blog)

Άννα Μαρία Λογοθέτη: Κάποτε ήταν έτσι. Δείτε την… σήμερα χωρίς μακιγιάζ (Nassos blog)

Μια απο τις πιο εντυπωσιακές πιτσιρίκες την δεκαετία του 90. Ένα κορίτσι που το ερωτευόσουν όχι μόνο για τα εξωτερικά χαρίσματά...

Δείτε τον Ηλία Λογοθέτη με την σύζυγο του

Δείτε τον Ηλία Λογοθέτη με την σύζυγο του

Δείτε τον Ηλία Λογοθέτη με την σύζυγο του

Έπειτα από αρκετό καιρό ο φωτογραφικός φακός του entertv συνάντησε τον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη σε πρόσφατη πρωινή του βόλτα.Ο γνωστός...