Σάλος στον πολιτικό κόσμο από την παράδοση του ΔΟΛ στον Μουλόπουλο

Σάλος στον πολιτικό κόσμο από την παράδοση του ΔΟΛ στον Μουλόπουλο

Σάλο στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η πρόσκληση του Σταύρου Ψυχάρη στον Βασίλη Μουλόπουλο για να «συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ».

Η ανακοίνωση του ΔΟΛ, που προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις, αναρτήθηκε στην ιστοδελίδα του "Βήματος" και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. ζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (από όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού στην οποία υπογραμμίζεται πως ο κ. Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, αφού ο Βασίλης Μουλόπουλος έχει διατελέσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποτελούσε και υψηλότατο στέλεχος της εφημερίδας "Αυγή".

Ανακοίνωση της ΝΔ για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο Μουλόπουλος στον ΔΟΛ και στο Twitter πάρτι. Δείτε τα καλύτερα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ.

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) 17 Ιανουαρίου 2017

Η αντίδραση Βενιζέλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε μια "σκληρή" ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες".

Κατά" και η ΔΗΜΑΡ

Σχόλιο για το ζήτημα είχε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία ανέφερε πως "Τελικά ο νέος επενδυτής στον ΔΟΛ ήταν ο  ΣΥΡΙΖΑ! Η προσπάθεια ελέγχου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού αποτελεί  ατόπημα καθώς δημιουργεί οξύ πρόβλημα διαφάνειας και δημοκρατίας καλλιεργώντας, συνθήκες διαπλοκής με ΜΜΕ που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα .Φαίνεται ότι οι ήττες από τα παιχνίδια στο πεδίο της ενημέρωσης δεν έγιναν κατανοητές. O tempora o mores!".

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Απροκάλυπτη παρέμβαση

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζει ότι πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στο χώρο του Τύπου από την κυβέρνηση, μπροστά στην οποία ωχριούν οι υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε σήμερα ότι, ζήτησε από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, δημοσιογράφο, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ και ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Ποτέ στη μετά τη Μεταπολίτευση ιστορία του τόπου, δεν υπήρξε ανάλογο φαινόμενο απροκάλυπτης παρέμβασης ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης στον χώρο του Τύπου. Και μάλιστα, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση και τη λειτουργία μιας εκδοτικής επιχείρησης. Μπροστά στο σημερινό γεγονός, ωχριούν και οι απαράδεκτες από κάθε άποψη υπόγειες διαδρομές της συντήρησης με τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτήν την ενέργεια.

Ανεξάρτητα δε, από το αν ισχύουν ή όχι οι πληροφορίες περί συνάντησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μουλόπουλο, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα και δεν είναι ρητορικό:

Μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέση με τους σημερινούς κυβερνώντες, οι λέξεις Δημοκρατία και Αριστερά;

Στο ερώτημα έχει ευθύνη να απαντήσει κάθε δημοκράτης και αριστερός πολίτης.

ΥΓ. Σημειώνεται ότι αυτά συμβαίνουν ένα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Μίκης:  Ο χειρότερος ολοκληρωτισμός είναι των πρώην «αριστερών» που έγιναν εξουσία

Σε κείμενο στην ιστοσελίδα του, που αναρτήθηκε τη Δευτέρα, ο κ. Θεοδωράκης εξέφραζε την ελπίδα να υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τες να εκδηλωθούν στην περίπτωση του ΔΟΛ. Οι εξελίξεις όμως διέψευσαν τις προσδοκίες του.

Στο ίδιο κείμενο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει δείξει, με την υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών, τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο χειρότερος ολοκληρωτισμός είναι εκείνος που επέβαλαν στους λαούς οι πρώην «αριστεροί» που μετεξελίχθηκαν σε κρατική εξουσία.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τον ΔΟΛ:

«Το ''ΒΗΜΑ'' και τα ''ΝΕΑ'' μέσα από τις δεκαετίες που πέρασαν έως σήμερα, έχουν αναδειχθεί σε θεσμούς του δημοκρατικού μας συστήματος.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, εν τούτοις δεν μπορώ να μην πιστέψω, ότι πίσω από τις απειλές που δέχονται, τα αίτια δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως πολιτικά.

Αλλωστε η σημερινή κυβέρνηση με την υπόθεση των τηλεοπτικών σταθμών, μας έχει δώσει δείγματα γραφής για τον τρόπο με τον οποίο δέχεται την πολυφωνία ως μια θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.

Η ιστορική πείρα μάς έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από αυτόν που επέβαλαν στους λαούς τους οι ποικιλώνυμοι πρώην «αριστεροί», στις περιπτώσεις που πέτυχαν να μετεξελιχθούν σε κρατική εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι στη δική μας περίπτωση το Κακό βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή μορφή και ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν υγιείς και ισχυρές αντιστάσεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εκδοχής. Και η περίπτωση του ΔΟΛ είναι μια ευκαιρία να εκδηλωθούν οι αντιστάσεις αυτές».

Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Τετάρτης το ΚΚΕ αναφέρεται στις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια», αναφέρει συγκεκριμένα.

Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή έκανε λόγο η κυβέρνηση

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισαν προσωπική επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου την αποδοχή της πρότασης του ΔΟΛ να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα πως θέλει να πάρει αποστάσεις από το ζήτημα.

Η απάντηση Μουλόπουλου

Μετά από αυτές τις σφοδρές αντιδράσεις, στο tovima.gr δημοσιεύτηκε απάντηση του Βασίλη Μουλόπουλου, η οποία αναφέρει: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Ο Μουλόπουλος στον ΔΟΛ και στο Twitter πάρτι. Δείτε τα καλύτερα


Πηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Αντιδράσεις για τον Μουλόπουλο στον ΔΟΛ. Τι απαντούν

Αντιδράσεις για τον Μουλόπουλο στον ΔΟΛ. Τι απαντούν

Αντιδράσεις για τον Μουλόπουλο στον ΔΟΛ. Τι απαντούν

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτή και προέδρου του Δ.Σ της Αυγής, Βασίλη...

Μπρούσκο: Δολοφονίες, εκδίκηση, ένοχα μυστικά και μια απαγωγή σοκ!

Μπρούσκο: Δολοφονίες, εκδίκηση, ένοχα μυστικά και μια απαγωγή σοκ!

Μπρούσκο: Δολοφονίες, εκδίκηση, ένοχα μυστικά και μια απαγωγή σοκ!

Γεμάτος καταιγιστικές εξελίξεις αναμένεται να είναι ο τρίτος κύκλος της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1, «Μπρούσκο». Σύμφωνα με το...

Επιστρέφει η Τιμοσένκο στο πολιτικό προσκήνιο

Επιστρέφει η Τιμοσένκο στο πολιτικό προσκήνιο

Επιστρέφει η Τιμοσένκο στο πολιτικό προσκήνιο

Η Γιούλια Τιμοσένσκο κατάφερε να πάρει τη ρεβάνς και να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο της Ουκρανίας μετά την καταδίκη της για...

Ξέσπασμα Κικίλια - Καπερνάρου για το θέμα των εμβασμάτων

Ξέσπασμα Κικίλια - Καπερνάρου για το θέμα των εμβασμάτων

Ξέσπασμα Κικίλια - Καπερνάρου για το θέμα των εμβασμάτων

Αναβρασμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό από την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα ονόματα των...

Άγριος καβγάς Αθανασίου - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Άγριος καβγάς Αθανασίου - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Άγριος καβγάς Αθανασίου - Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις των νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του...

Αποχωρεί η Βόζεμπεργκ από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ

Αποχωρεί η Βόζεμπεργκ από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ

Αποχωρεί η Βόζεμπεργκ από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ

Σε αλλαγή φρουράς στον Πολιτικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί ο Αντώνης Σαμαράς.Αποφασίστηκε η αντικατάσταση της δικηγόρου...