Τα βήματα προετοιμασίας για διαζύγιο

Τα βήματα προετοιμασίας για διαζύγιο
<p>Παίρνετε διαζύγιο; Ποιο θα ήταν το πρώτο σας βήμα για την προετοιμασία της διαδικασίας διαζυγίου; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως να επικοινωνήσουν με έναν πληρεξούσιο όταν σκέφτονται για το διαζύγιο. Δεν μειώνω την ανάγκη για αξιόπιστες νομικές συμβουλές, ωστόσο, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς στερούνται βήματα πριν επικοινωνήσουμε με τον εν λόγω δικηγόρο. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των βημάτων που προτείνω πριν από την επαφή με έναν πληρεξούσιο, ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία με ένα σχέδιο που θα σας δώσει εμπιστοσύνη και τελικά θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Βήμα 1: Δημιουργία συστήματος υποστήριξης

Το διαζύγιο είναι μια τεράστια μετάβαση και είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο και τον χώρο για να προετοιμαστεί διανοητικά για αυτό που συμβαίνει. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εμπλοκή ενός στενού φίλου ή / και μέλους της οικογένειας ή ίσως ακόμη και ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το δικό σας σύστημα υποστήριξης για να σας βοηθήσουμε να περάσετε από αυτή τη μετάβαση.

Βήμα 2: Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτό συμβαίνει παράλληλα με το πρώτο βήμα, αλλά έχω δει τα διόδια που μπορεί να πάρει κάποιος για το διαζύγιο, γι 'αυτό και εγώ πάντα ενθαρρύνω την οικοδόμηση αυτού του συστήματος υποστήριξης πρώτα. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι σαφέστεροι όταν είμαστε ξεκούραστοι. Εάν σας αρέσει η άσκηση, δεν είναι καιρός να το εγκαταλείψετε. Βρείτε χρόνο για μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο ή μια πεζοπορία.

Η προσωπική μου πρακτική είναι να ξεκινήσω κάθε μέρα να αναγνωρίζω πέντε πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων. Είχα κάποιες πολύ δύσκολες μέρες να περάσουν από το διαζύγιό μου. Μερικές φορές ήταν δύσκολο για μένα να σκεφτώ πέντε πράγματα, αλλά κάνοντας τον εαυτό μου να με βοήθησε να είμαι πιο θετικός και μου έδωσε περισσότερη διανοητική σαφήνεια.

Βήμα 3: Ξεκινήστε την οργάνωση

Εάν μοιράζεστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μία στο όνομά σας. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την αποστολή αλληλογραφίας στο σπίτι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταχυδρομικό κουτί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λογαριασμούς τραπεζών και πιστωτικών καρτών στο όνομά σας. Εκτελέστε ένα αντίγραφο της πιστωτικής έκθεσής σας.

Εάν υπάρχουν παιδιά που εμπλέκονται και οι γονικές ευθύνες θα μοιραστούν, αρχίστε να συλλέγετε πληροφορίες σχετικά με τα διάλειμμα στα σχολεία και τον προγραμματισμό εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Να θυμάστε ότι, κατά τη διαπραγμάτευση του χρόνου / των ευθυνών των γονέων, είναι σημαντικό να τοποθετείτε πρώτα τα συμφέροντα των παιδιών ανά πάσα στιγμή.

Βήμα 4: Συγκέντρωση χρηματοπιστωτικών εγγράφων

Για ορισμένους, τα οικονομικά είναι πολύ εξοικειωμένα. Για άλλους, αυτό το βήμα θα είναι πιο δύσκολο. Πάρτε τον εαυτό σας ένα σημειωματάριο και μερικούς φακέλους και ξεκινήστε τη συλλογή και οργάνωση των πληροφοριών που θα χρειαστείτε. Αυτό περιλαμβάνει:

Τρία έτη φορολογικών δηλώσεων

Πρόσφατα καταστήματα πληρωμών

Δηλώσεις τραπεζών

Δήλωση επενδύσεων

Δηλώσεις συνταξιοδότησης / σύνταξης

Δήλωση πιστωτικών καρτών

Δήλωση δανείου

Οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων

Οποιεσδήποτε άλλες σχετικές οικονομικές πληροφορίες

Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό. Ξεκινήστε να σκέφτεστε ρεαλιστικά για το τι θα πρέπει να ζήσετε ακολουθώντας το διαζύγιο. Θυμηθείτε, όταν οι άνθρωποι χωρίζουν, πηγαίνουν από ένα νοικοκυριό σε δύο. Εάν τα χρήματα ήταν σφιχτά για να αρχίσει, αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη πρόταση. Δεν είναι αδύνατο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί με λύσεις.

Βήμα 5: Συνέχιση της συλλογής πληροφοριών

Αυτό γίνεται όταν εισάγουμε κάποιες από τις πληροφορίες που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες και κάποιοι θα είναι πιο άνετοι με αυτά τα καθήκοντα από άλλα. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε, σας συνιστώ να μιλήσετε σε ένα πιστοποιημένο οικονομικό αναλυτή διαζυγίου επειδή μπορούν να σας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο και ίσως να προσφέρουν ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που το σπίτι σας εκτιμήθηκε; Έχετε αντικείμενα στο σπίτι σας που έχουν σημαντική αξία; Μπορεί να χρειαστεί να τους εκτιμήσετε επίσης. Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις που πρέπει να αποτιμώνται; Εκτελεστική αποζημίωση; Επιχειρήσεις; Αυτά τα στοιχεία θα είναι συγκεκριμένα για την κατάστασή σας. Σημαντική σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε τον λογιστή του / της συζύγου σας για να κάνετε τις εκτιμήσεις σας. Υπάρχουν υποθέσεις που αποτελούν μέρος όλων αυτών των υπολογισμών και ο λογιστής του συζύγου σας εργάζεται για αυτούς. Είτε να προσλάβετε ένα ουδέτερο τρίτο μέρος μαζί είτε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να συγκεντρωθούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου, αλλά θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για διαπραγματεύσεις εάν έχετε αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας. Αν ο σύζυγός σας δεν σας παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε, θα χρειαστεί να έχετε έναν δικηγόρο μέσω της διαδικασίας ανακάλυψης.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Κάντε βήματα προς την επικοινωνία

Κάντε βήματα προς την επικοινωνία

Κάντε βήματα προς την επικοινωνία

Μιας και τώρα έχουμε το εξάγωνο του Ερμή με τον Δία να μας επηρεάζει ως προς την επικοινωνιακή μας πλευρά είναι μία πάρα πολύ καλή...

Διασκέδαση με τον φίλο σας

Διασκέδαση με τον φίλο σας

Διασκέδαση με τον φίλο σας

Όταν πρόκειται να σκεφτείτε πράγματα διασκέδασης με τον φίλο σας, γιατί είναι τόσο δύσκολο; Οι άνδρες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι...

Διαζύγιο και παιδί

Διαζύγιο και παιδί

Διαζύγιο και παιδί

Είναι πολύ πιθανόν να μην πάει τελικά καλά μια σχέση. Αλλά, όταν υπάρχει ένα παιδί που έχει προκύψει από αυτήν την σχέση – ή περισσότερα...

Νέος έρωτας, κλασικά βήματα

Νέος έρωτας, κλασικά βήματα

Νέος έρωτας, κλασικά βήματα

Ποια είναι τα βήματα που περνάει μια νέα σχέση; Όσο και να νομίζουμε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και ο άνθρωπος που μας ενδιαφέρει είμαστε...

5 Βήματα πριν μια νέα σχέση

5 Βήματα πριν μια νέα σχέση

5 Βήματα πριν μια νέα σχέση

Οι άνθρωποι αναζητούν τον έρωτα και τις σχέσεις για την δική τους αυτοανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους. Θα πρέπει...

Άντρας: Απίθανα Μυστικά!

Άντρας: Απίθανα Μυστικά!

Άντρας: Απίθανα Μυστικά!

Πώς – επιτέλους – θα έχεις όποιον άντρα θέλεις; Φαίνονται τόσο μυστηριώδεις, σκέφτονται τόσο διαφορετικά από τις γυναίκες, που κάποιες...