Ανεξάρτητη γυναίκα

Ανεξάρτητη γυναίκα
<p>Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα, σε αυτή τη σύγχρονη και κάπως φεμινιστική εποχή, υπάρχει μια πληθώρα έξυπνων, επιτυχημένων και ανεξάρτητων γυναικών.

Αυτές οι γυναίκες έχουν πάρει τον έλεγχο της ζωής τους και έχουν τη δύναμη να κάνουν ότι θέλουν στην κοινωνία μας, κάτι που δεν ήταν εφικτό πριν από πολλά χρόνια.

Ωστόσο, όσο επιτυχημένες και ανεξάρτητες είναι, πολλές από αυτές τις γυναίκες έχουν πολύ δύσκολο χρόνο να πετύχουν την αγάπη τους. Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό και να προσφέρει πιθανές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Σε ένα από τα άρθρα της, ο Amber Hensley περιγράφει τις 10 μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον εγκέφαλο των ανδρών και των γυναικών. Το άρθρο κάνει πολύ καλή δουλειά στο να δείξει τις βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, και για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο δεύτερο σημείο.

Αριστερό ημισφαίριο εγκεφάλου έναντι των δύο ημισφαιρίων

Οι άντρες τείνουν να επεξεργάζονται καλύτερα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ οι γυναίκες τείνουν να επεξεργάζονται εξίσου καλά μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Αυτή η διαφορά εξηγεί γιατί οι άνδρες είναι γενικά ισχυρότεροι με τις δραστηριότητες του αριστερού εγκεφάλου και προσεγγίζουν την επίλυση προβλημάτων από μια προοπτική προσανατολισμένη στην εργασία, ενώ οι γυναίκες συνήθως λύουν τα προβλήματα πιο δημιουργικά και συνειδητοποιούν περισσότερο τα συναισθήματα ενώ επικοινωνούν.

Πρώτον, ας δούμε τι σημαίνει αυτό για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Έχοντας μια προσέγγιση προσανατολισμένη στις εργασίες, οι άνδρες σκέπτονται κατά τον ακόλουθο τρόπο όταν προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα: "Πρέπει πρώτα να το καταφέρω αυτό, και τότε μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό. Τότε αυτό το άλλο πράγμα, τότε αυτό και στη συνέχεια όλοι ταιριάζουν στη θέση του και να με βοηθήσουν να κάνω αυτό το τελευταίο πράγμα που έγινε."

Εάν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύεστε για να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα - σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια και τραβήξτε το ένα προς ένα.

Αυτό αποδεικνύει γιατί οι άντρες είναι καλύτεροι σε ορισμένες θέσεις εργασίας (επιχείρηση, προγραμματισμός) και γυναίκες σε άλλες (διδασκαλία, φροντίδα).

Είναι ο κόσμος ενός ανθρώπου.

Ο όρος ανεξάρτητη γυναίκα είναι αρκετά πρόσφατος και πιστεύω ότι έγινε πιο δημοφιλής σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το "Sex and the City" και γυναικεία περιοδικά όπως η Cosmopolitan.

Η όλη ιδέα πίσω από την επιτυχημένη ανεξάρτητη γυναίκα είναι ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει (έχει οποιαδήποτε δουλειά υψηλής ισχύος) και δεν χρειάζεται να την φροντίσει κάποιος.

Αυτό είναι ένα συναρπαστικό θέμα γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που δημιουργείται από τους άνδρες. Εξακολουθούμε να ζούμε στον λεγόμενο κόσμο του άντρα, που δημιουργεί φανταστικές δυσκολίες για την επιθυμία να είναι επιτυχημένη και ανεξάρτητη γυναίκα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά:

Πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν ο άνθρωπος δολοφόνησε τα ζώα με τα γυμνά του χέρια, άρχισε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των φύλων.

Οι άνδρες ήταν σε θέση να κάνουν περισσότερες σωματικά εντατικές εργασίες απλά επειδή είχαν μεγαλύτερους και ισχυρότερους μύες. Αυτό σήμαινε ότι οι άνδρες ήταν σε θέση να κυνηγούν για ζώα, ενώ για τις γυναίκες ήταν πιο δύσκολο να το κάνουν.

Εξαιτίας αυτού, οι άνδρες έγιναν οι πάροχοι (κυνηγοί) και οι γυναίκες έμειναν πίσω για να φροντίσουν τα παιδιά.

Με την πάροδο του χρόνου, αποκλειστικά με βάση την ανθρώπινη βιολογία, οι γυναίκες αποκλείστηκαν από τις περισσότερες, αν όχι όλες, σημαντικές αποφάσεις. Οι άντρες αισθάνθηκαν ότι επειδή οι γυναίκες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν (με τη δολοφονία μεγάλων ζώων), δεν αξίζουν να συμμετέχουν σε σημαντικές αποφάσεις των φυλών.

Ως αποτέλεσμα, οι άνδρες ήταν αυτοί που καθόριζαν συναντήσεις, συζητούσαν για το επόμενο κυνήγι, την επόμενη κίνηση, το επόμενο χωριό για να χτίσει, την επόμενη πόλη, τον επόμενο πόλεμο, πώς να τρέξει τη φυλή, πώς να τρέξει την αυτοκρατορία, πώς να εκτελέσετε εμπορικές διαδρομές κ.λπ.

Επειδή οι γυναίκες ήταν, τις περισσότερες φορές, ήταν έξω σε όλες αυτές τις σημαντικές αποφάσεις, οι πραγματικές μηχανικές και εσωτερικές λειτουργίες της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας και πολλά από τα μέρη της (επιχείρηση / πολιτική) έχουν χτιστεί πάνω στο αρσενικό μυαλό.

Βέβαια, μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι γυναίκες είχαν πάντα μεγάλη επιρροή στους ισχυρούς άντρες, αλλά αυτό μόνο υποστηρίζει τις αποφάσεις, όχι την πραγματική ανάληψη αυτών των αποφάσεων, οι οποίες έχουν τις περισσότερες φορές ενορχηστρωμένες από τους άνδρες.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Τι να μην κάνει κανείς όταν διαφωνείς με τις γυναίκες

Τι να μην κάνει κανείς όταν διαφωνείς με τις γυναίκες

Τι να μην κάνει κανείς όταν διαφωνείς με τις γυναίκες

Οι γυναίκες είναι ευαίσθητες και διαθέτουν εύθραυστα συναισθηματικά επίπεδα. Αυτό που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ένα αστείο...

Όσα θέλει η γυναίκα σε μια σχέση

Όσα θέλει η γυναίκα σε μια σχέση

Όσα θέλει η γυναίκα σε μια σχέση

Οι άντρες έχουν να το λένε ότι οι γυναίκες τους φαίνονται ακατανόητες. Η γυναικεία ψυχολογία μοιάζει πιο περίπλοκη από την κβαντική...

Σχέσεις: Είναι πιστές οι γυναίκες;

Σχέσεις: Είναι πιστές οι γυναίκες;

Σχέσεις: Είναι πιστές οι γυναίκες;

Νιώθεις ότι θέλεις να ξεφύγεις από τη σχέση σου; Σου δημιουργεί τύψεις το ότι που και που κοιτάζεις κάποιον άντρα; Δεν είσαι η μόνη!...

Σοκ: Υπόθεση Άννα

Σοκ: Υπόθεση Άννα

Σοκ: Υπόθεση Άννα

Πόσα μπορεί να αντέξει μια γυναίκα για να σώσει τον γάμο της; Πολλά, κάθε γυναίκα κάνει θυσίες μέσα σε έναν γάμο, σε μια σχέση. Έτσι...

Γυναίκες πάλι!

Γυναίκες πάλι!

Γυναίκες πάλι!

Τι κρύβει η γυναίκα από τον άντρα; Πώς πρέπει να ντύνεται; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντημένα έξυπνα, πιπεράτα, αφροδισιακά,...

Τι θέλουν οι γυναίκες (τελικά)

Τι θέλουν οι γυναίκες (τελικά)

Τι θέλουν οι γυναίκες (τελικά)

Ο έρωτας έρχεται πρώτος ή η ασφάλεια; Η ομορφιά του άντρα ή ο χαρακτήρας του; Τι είναι αυτό που θα κάνει μια γυναίκα να καρδιοχτυπήσει...