Δαίδαλος και Ίκαρος: Το ζεύγος του Ουρανού

Δαίδαλος και Ίκαρος: Το ζεύγος του Ουρανού
<p>Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος δείχνουν δύο πλευρές ενός Ουράνιοιυ νομίσματος. Περιγράφονται γενικά ως πατέρας και γιός, αλλά οι μυθολογικές σχέσεις είναι συχνά ασαφείς, συνωστισμένες. Είναι ένας μύθος διδακτικός, καθώς το  κλασικό ελληνικό μυθολογικό ζευγάρι είναι το αρχέτυπο του μέντορα και του προστατευόμενου, ή στη σημερινή γλώσσα, "μπαμπάς και αγόρι".

Ο Δαίδαλος ήταν ένας λαμπρός εφευρέτης, μια πραγματικά ουρανική φιγούρα που σχεδίασε τον λαβύρινθο για να παγιδεύσει τον Μινώταυρο, αλλά αυτός και το αγόρι του ήταν παγιδευμένοι από τον βασιλιά Μίνωα μέσα σε αυτόν τον λαβύρινθο. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ομοφυλόφιλοι, έχοντας αναγκαστεί να ξοδεύουν τουλάχιστον ένα μέρος της ζωής σε ένα ντουλάπι της υπόθεσης, μπορούν εύκολα να ταυτιστούν με την απόκρυψη σε έναν λαβύρινθο. Για να ξεφύγουν από αυτή την παγίδα, ο Δαίδαλος επινόησε φτερά για να πετάξουν οι δύο, χωρίς τις παγίδες της γης, μέσα από τη σφαίρα του Ουρανού στην ασφάλεια.

Ο σοφός, παλαιός Δαίδαλος προειδοποίησε το αγόρι του για τους κινδύνους να πετάξει πάρα πολύ ψηλά, αλλά το παιδί ήταν ορμητικό και μόλις ξεχάσει την προειδοποίηση. Πετώ στον ουρανό και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να φτάνεις στην ύπαιθρο! Αλλά η προσοχή είναι ύψιστης σημασίας, και ο φτωχός Ίκαρος ήταν εκθαμβωμένος από τη λαμπρότητα του ήλιου και τη δόξα της πτήσης. Ανυψωμένος πάνω από τους σατανικούς περιορισμούς, έγινε ενθουσιασμένος με τον Ήλιο - το εγώ του - και προσπάθησε να ανέβει ψηλότερα και ψηλότερα μέχρι να λιώσουν τα φτερά του και να πέσει στη Γη. Ο Δαίδαλος πέταξε στην Κύμη όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια, αλλά έζησε συντετριμμένος για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όσοι από εμάς επέζησαν την κρίση του AIDS μπορούν να ταυτιστούν με τη θλίψη του Δαίδαλου. Έχουμε δει τους αγαπημένους μας μέσα από ένα λαμπρό τόξο χαλαρής πτήσης, τα απεριόριστα πάθη των δεκαετιών του '70 και του '80, όταν ήμασταν ακριβώς έξω και οικοδομούσαμε μια νέα αίσθηση ελευθερίας. Έχουμε επιβιώσει κάπως και σε κάποια ασφαλή ακτή έχουμε στοιχειωθεί από το θάνατο των αγαπημένων μας, γνωρίζοντας πώς συμμετείχαμε στην κατασκευή των φτερών που τους οδήγησαν στο θάνατο. Αλλά η Ουράνια παρόρμηση μας θυμίζει ότι χωρίς να παίρνουμε αυτό το ρίσκο, θα παραμέναμε παγιδευμένοι στον λαβύρινθο, ένας ζωντανός θάνατος με τους δικούς του κινδύνους.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!