Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από τα γραφεία της ΑΕΠΙ

Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από τα γραφεία της ΑΕΠΙ

Κινητοποιήσεις από τα δύο σωματεία των καλλιτεχνών, το «Άσμα 450+» και το «Μέτρον» για την εξεύρεση λύσης για την ΑΕΠΙ και τις οφειλές.

Η ανακοίνωση του «Άσμα 450+» αναφέρει:

«Εδώ και πολύ καιρό το ΑΣΜΑ 450+ έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την επί σειρά ετών κακοδιαχείριση των μετόχων της ΑΕΠΙ.

Ενημερώσαμε τα μέλη μας, τους συναδέλφους των άλλων σωματείων, το ΥΠΠΟ και τον ΟΠΙ και προτείναμε λύσεις για την απευκταία μεν αλλά διόλου απίθανη αδυναμία της ΑΕΠΙ να συνεχίσει τη λειτουργία της λόγω οικονομικής ασφυξίας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πείσουμε για το επείγον της κατάστασης.

Η σημερινή δέσμευση τoυ σύνολου των εταιρικών λoγαριασμών της ΑΕΠΙ εξ’ αιτίας της μη εξυπηρέτησης του δανείoυ στη τράπεζα Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν χρήματα πάρα πολλοί συνάδελφοί μας των οποίων οι επιταγές που έλαβαν από την ΑΕΠΙ δεν πληρώνονται.

Παράλληλα, πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πληρωθεί κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι. Με τα δεδομένα αυτά και εφόσον οι μέτοχοι δεν προβούν σε άμεση αύξηση κεφαλαίου θα πρέπει επίσης να θεωρούμε ότι η δόση του Σεπτεμβρίου για τους έχοντες λαμβάνειν πάνω από 1000 ευρώ δικαιώματα δεν θα καταβληθούν.

Αυτοί που βρίσκονται στη χειρότερη θέση είναι εκείνοι που έκοψαν ήδη παραστατικό για το σύνολο του ποσού κι έτσι κινδυνεύουν να φορολογηθούν χωρίς να λάβουν τίποτα.

Είναι βέβαιο πως η εταιρεία θα βγάλει σήμερα ανακοίνωση προσπαθώντας με λογιστικές αλχημείες να απαλύνει την εικόνα. Εμείς, όμως, γνωρίζοντας πως η εταιρεία εισέπραξε ως το τέλος του 2016 22.000.000 ευρώ για να τα διανείμει το 2017 και πως αυτά δεν υπήρχαν στα ταμεία όταν ανέλαβε η Επίτροπος, τα δε χρήματα που δεσμεύτηκαν είναι στο σύνολό τους σχεδόν χρήματα που μάζεψε εκείνη, θα μπορούσε άνετα να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται για ξεκάθαρη κλοπή εκ μέρους της οικογένειας.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Ή πρέπει η οικογένεια και το ΔΣ να επιστρέψουν άμεσα τα χρήματα στο ταμείο και να ξεπληρώσουν τους δημιουργούς ή πρέπει να παραδώσουν άμεσα το σύνολο των μετοχών τους σε εμάς και να αποχωρήσουν επιτέλους, σταματώντας τη ζημιά σ’αυτό το σημείο. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Δικαιοσύνη αργεί να δράσει. Εμείς πάντως πρέπει οπωσδήποτε να κινητοποιηθούμε. Αύριο το πρωί ώρα 11.30 καλούμε όσους δημιουργούς το επιθυμούν –από όλα τα σωματεία ή εκτός αυτών- να πάμε στην ΑΕΠΙ και να διαμαρτυρηθούμε μαζικά στους ιδιοκτήτες. Και πολύ σύντομα, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΙ. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν χωράει πια διχασμούς. Χρειάζεται κοινό μέτωπο από όλους μας, όπως χρειαζόταν ήδη από το 2012, που πρωτοείδαμε τα επικίνδυνα φαινόμενα.»

Η ανακοίνωση του «Μέτρον»

«Αγαπητοί συνάδελφοι, ενώ όλοι οι δημιουργοί υποχρεωθήκαμε για πρώτη φορά σε τμηματική κατανομή της διανομής δικαιωμάτων του Ιουλίου κι ενώ επιτέλους το νομοσχέδιο που καθυστερούσε χρόνια ψηφίστηκε, τα χτυπήματα στο ελληνικό τραγούδι συνεχίζονται.

Η εφορία έχει ήδη δεσμεύσει το ήμισυ των ταμειακών διαθεσίμων της ΑΕΠΙ.Σήμερα έγινε γνωστό ότι η διανομή των δικαιωμάτων μας διακόπηκε διότι η EUROBANK (λόγω μη εξυπηρέτησης δανείου της προς την εταιρεία και μη αρκούμενη στην προσημείωση ακινήτων της ΑΕΠΙ), προχώρησε σε δέσμευση και των υπολοίπων χρημάτων των εταιρικών λογαριασμών.

Το ΜΕΤΡΟΝ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του συστήματος πληρωμών.

Αισθανόμαστε δυστυχώς δικαιωμένοι από τις εξελίξεις και απευθύνουμε για άλλη μια φορά δραματική έκκληση θεσμικής συνάντησης και διαλόγου με τα σωματεία του κλάδου,τον ΟΠΙ και το ΥΠΠΟ.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου βρισκόταν σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον η πολιτεία παρενέβη και έδωσε λύση .Ας ακούσει επιτέλους τη φωνή της λογικής (μια και μονοπάτι εξόδου απο την κρίση υπάρχει ήδη από τον Φεβρουάριο) και ας πάψει να διαλέγεται μόνο με ακραίες φωνές που απέκλεισαν κάθε διάλογο και πόνταραν στην καταστροφή.Το ΜΕΤΡΟΝ ζητά την προστασία του ελληνικού τραγουδιού και ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτό σε κάθε έντιμη και ψύχραιμη φωνή συναδέλφων από κάθε χώρο.»


Πηγή : www.gossip-tv.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Οικονομική Αστυνομία να παραδώσει το πόρισμα της...

Ο Πουνέντης έγινε… manager καλλιτεχνών

Ο Πουνέντης έγινε… manager καλλιτεχνών

Ο Πουνέντης έγινε… manager καλλιτεχνών

Ο Πουνέντης έγινε… manager καλλιτεχνών O Μάκης Πουνέντης είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό τόσο από την τηλεόραση, όσο και από...

Ο ντράμερ που γοήτευσε την Ευαγγελία Μουμούρη

Ο ντράμερ που γοήτευσε την Ευαγγελία Μουμούρη

Ο ντράμερ που γοήτευσε την Ευαγγελία Μουμούρη

Είναι μια από τις ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της και ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που προτιμούν να «μιλούν» με τη...

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστό ζευγάρι Ελλήνων καλλιτεχνών

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστό ζευγάρι Ελλήνων καλλιτεχνών

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ γνωστό ζευγάρι Ελλήνων καλλιτεχνών

Στην δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε γνωστό ζευγάρι Ελλήνων καλλιτεχνών. Το εν λόγω ζευγάρι φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα...

Σοκ στην ελληνική showbiz: Γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών πνίγηκε σε παραλία της Αττικής!

Σοκ στην ελληνική showbiz: Γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών πνίγηκε σε παραλία της Αττικής!

Σοκ στην ελληνική showbiz: Γνωστός μάνατζερ καλλιτεχνών πνίγηκε σε παραλία της Αττικής!

Εδώ και λίγες ώρες η ελληνική σόουμπιζ θρηνεί τον χαμό ενός πολύ γνωστού μάνατζερ καλλιτεχνών. Ο λόγος για τον Τάσο Βασιλείου...