Μεγάλη διαφορά ηλικίας:not so good…

Μεγάλη διαφορά ηλικίας:not so good…
<p>Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορεί να τείνουν να βιώνουν μεγαλύτερη οικογενειακή ικανοποίηση με τους νεώτερους συζύγους, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η ικανοποίηση εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι οι γάμοι με μεγάλα κενά ηλικίας είναι λιγότερο ανθεκτικοί σε σχέση με την οικονομική ύφεση σε σύγκριση με τους αντίστοιχους γάμους που έχουν μικρότερη και πιο συμβατή διαφορά μεταξύ των συντρόφων.

Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι οι άντρες ανέφεραν μεγαλύτερη οικογενειακή ικανοποίηση όταν συνδυάστηκαν με μια μικρότερη σύζυγο, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου.

Ο συγγραφέας της μελέτης Terra McKinnish  ανακάλυψε ότι αρχικά οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με νεότερες γυναίκες είναι οι πιο ικανοποιημένοι και οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με τις μεγαλύτερες γυναίκες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι.

"Οι γυναίκες είναι επίσης ιδιαίτερα δυσαρεστημένες όταν είναι παντρεμένες με ηλικιωμένους συζύγους και ιδιαίτερα ικανοποιημένες εάν είναι παντρεμένοι με νεαρούς συζύγους", πρόσθεσε ο McKinnish.

Αυτή η αρχική ικανοποίηση διαβρώνεται ταχέως, ωστόσο, μετά από 6-10 χρόνια γάμου για τα ζευγάρια με μεγάλο ηλικιακό χάσμα μεταξύ των συντρόφων.

«Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι με πολύ μεγαλύτερο/η ή μικρότερο/η σύζυγο τείνουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση στην συζυγική ικανοποίηση την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που είναι παντρεμένοι με συζύγους που είναι σε παρόμοια ηλικία», σημείωσε ο McKinnish.

Ένας μηχανισμός για αυτή την παρακμή θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηλικιακή διαφορά μεταξύ των συζύγων επηρεάζει την ικανότητα του ζευγαριού να ανταποκρίνεται σε αρνητικές οικονομικές κρίσεις, όπως η απώλεια θέσεων εργασίας, δήλωσε ο McKinnish.

«Εξετάσαμε πώς τα ζευγάρια ανταποκρίνονται σε αρνητικούς κλυδωνισμούς και ιδιαίτερα αν έχουν σοβαρό οικονομικό κλονισμό ή επιδείνωση των οικογενειακών οικονομικών τους», ανέφερε.

Το αμερικανικό αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελούσε αρχικά 7,682 νοικοκυριά που περιείχαν 1,9,914 άτομα. Οι συμμετέχοντες επανεξετάζονται κάθε χρόνο με ερωτήσεις που μετρούν τις διάφορες πτυχές της ικανοποίησης από τη ζωή.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι όταν τα ζευγάρια έχουν μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τείνουν να έχουν μια πολύ μεγαλύτερη μείωση στην ικανοποίηση του γάμου όταν αντιμετωπίζουν οικονομικό σοκ από τα ζευγάρια που έχουν πολύ μικρή ηλικιακή διαφορά.

Μια πιθανή εξήγηση για αυτό, ανέφερε ο McKinnish, είναι ότι τα ίσης ηλικίας ζευγάρια είναι πιο συγχρονισμένα σε αποφάσεις ζωής που επηρεάζει και τους δύο συντρόφους και, συνεπώς, μπορεί να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να προσαρμοστούν σε ένα αρνητικό οικονομικό σοκ.

Η έρευνα εμφανίζεται ηλεκτρονικά στο περιοδικό Journal of Population Economics.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Ιδανική διαφορά ηλικίας

Ιδανική διαφορά ηλικίας

Ιδανική διαφορά ηλικίας

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά λένε, η ηλικία είναι ένα νούμερο μόνο λένε, όταν αυτά τα λένε. Αλλά τελικά σε μια σχέση όλα μετράνε. Και δεν...

Ο Άντρας και η Αγάπη

Ο Άντρας και η Αγάπη

Ο Άντρας και η Αγάπη

Γιατί οι άνδρες είναι τόσο διαφορετικοί από τις γυναίκες; Γιατί η αγάπη τους φαίνεται να μην είναι συμβατή με την γυναικεία; Υπάρχει...

Ρομαντικά Ζευγάρια!

Ρομαντικά Ζευγάρια!

Ρομαντικά Ζευγάρια!

Η επέλαση του ρομαντισμού! Ένας Νοέμβριος που έχει την σφραγίδα του μεγάλου και παντοτινού έρωτα, έρχεται για να αποδείξει ότι ο...

Μοιραία Έλξη!

Μοιραία Έλξη!

Μοιραία Έλξη!

Ποια μοίρα θα γεννήσει απίστευτα ζευγάρια; Ποια είναι τα ζώδια που θέλουν δεν θέλουν, θα ερωτευτούν απόλυτα μεταξύ τους; Ποιοι θα είναι...

Διαφορά ηλικίας: έχει σημασία;

Διαφορά ηλικίας: έχει σημασία;

Διαφορά ηλικίας: έχει σημασία;

Η ηλικία του άντρα τι ρόλο παίζει σε μια σχέση; Είναι δυνατόν τελικά μια γυναίκα να μείνει για πάντα πιστή σε κάποιον που είναι πολύ...

Ατάκες για τον γάμο

Ατάκες για τον γάμο

Ατάκες για τον γάμο

Εντάξει, Σάββατο είναι, Αύγουστος είναι, πάμε να γελάσουμε λίγο με την κατάστασή μας, εμείς οι εντελώς παντρεμένοι. Δολοφονικές ατάκες...