Ζώδιο του Μήνα: Ζυγός

Ζώδιο του Μήνα: Ζυγός
<p>Διανύουμε λοιπόν την Εποχή του Ζυγού, ένα από τα τρία αέρινα ζώδια – τα άλλα δύο είναι ο Υδροχόος και οι Δίδυμοι. Ο Ζυγός για τον αρχαίο κόσμο δεν ήταν η ζυγαριά που ξέρουμε σήμερα, το σύμβολό του ήταν πολύ πιο δυναμικό, αφού συμβολιζόταν με τον Γρύπα, ένα μυθικό ον με όψη και φτερά αετού και πόδια λιονταριού. Όμως αυτό το ον, ο Γρύπας, δεν είχε ποτέ κακή προσωπικότητα, ήταν μυθολογική αναπαράσταση που συμβόλιζε την ισορροπία ανάμεσα στην σοφία και την δύναμη. Κάτι πολύ ταιριαστό για τον Ζυγό…

Σύμφωνα με τους Ρωμαίους τον 1ο αιώνα, ο Ζυγός ήταν ένας αστερισμός που εξιδανικεύει τις ενέργειες. Το φεγγάρι λέγεται ότι βρίσκεται στο Ζυγό όταν ιδρύθηκε η Ρώμη. Όλα ήταν ισορροπημένα κάτω από αυτό το δίκαιο ζώδιο. Ο Ρωμαίος συγγραφέας Manilius είπε κάποτε ότι ο Ζυγός ήταν το σύμβολο "κατά το οποίο οι εποχές είναι ισορροπημένες". Τόσο οι ώρες της ημέρας όσο και οι ώρες της νύχτας ταιριάζουν μεταξύ τους. Αυτός ήταν ο λόγος που οι Ρωμαίοι έβαλαν τόση εμπιστοσύνη στο «ισορροπημένο σημείο».

Επιστρέφοντας στους αρχαίους ελληνικούς χρόνους, ο Ζυγός, ο αστερισμός μεταξύ Παρθένου και Σκορπιού αρχικά ήταν τμήμα του αστερισμού του Σκορπιού. Κάλεσαν την ουράνια περιοχή του με τη λατινική λέξη "chelae", η οποία μεταφράστηκε σε "τα νύχια" τα οποία ήταν αρχικά το σύνολο των ατομικών αστεριών που συνθέτουν τον πλήρη αστερισμό του Ζυγού, καθώς ήταν τόσο στενά ταυτισμένος με τον αστερισμό του Σκορπιού στον ουρανό.

Σύμφωνα με το τροπικό σύστημα αστρολογίας, ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού όταν φτάσει στη νότια εαρινή ισημερία, η οποία συμβαίνει γύρω στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, και σε αυτό το σημείο του ζωδιακού κύκλου αρχίζουμε να βλέπουμε μια μετατόπιση. Ενώ τα πρώτα έξι ζώδια έχουν στραμμένο τον φακό της ζωδιακής εστίασης στο άτομο, τα τελευταία έξι επικεντρώνονται στην επαφή του ατόμου με άλλους και με τον κόσμο. Οι Ζυγοί επικεντρώνονται κατά πρώτο και κύριο λόγο σε άλλους και στο πώς σχετίζονται με αυτούς. Μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό το ζώδιο της Συντροφικής Σχέσης με ένα κεφάλαιο «Σ» επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι μόνοι! Για έναν Ζυγό, όλα είναι καλύτερα αν γίνει σαν ζευγάρι. Οι Ζυγοί είναι καλοί στην προσωπική επικοινωνία, επίσης, δεδομένου ότι συνοψίζουν την ισορροπία, την αρμονία και την αίσθηση του δίκαιου παιχνιδιού. Ενώ είναι αληθινοί παίκτες της ομάδας στην εργασία, η αγαπημένη τους σχέση είναι στο σπίτι: ο γάμος. Οι Ζυγοί αισθάνονται πιο ολοκληρωμένοι όταν συνδέονται με τον άνθρωπό τους, για πάντα.

Είναι οι Ζυγοί που συμβολίζουν το Ζυγό, και όπως ο μηχανισμός εξισορρόπησης θέλει να παραμείνει ζυγός, οι Ζυγοί θέλουν να είναι σε μια θέση. Σκεφτείτε τις κλίμακες της δικαιοσύνης και πώς δουλεύουν για να επιτύχουν τη σωστή ισορροπία. Ομοίως, οι Ζυγοί είναι αντικειμενικοί, απλοί και θέλουν να κάνουν ό, τι είναι καλύτερο για όλους. Είναι πιθανό, όμως, ότι αυτή η τάση για δικαιοσύνη είναι εμμονή τους για έναν διαφορετικό λόγο: οι Ζυγοί αποτρέπουν τη σύγκρουση. Μελετούν κάθε πιθανή γωνία με την ελπίδα να επιτευχθεί η ειρήνη και η αρμονία, τόσο πολύ ώστε οι άλλοι να τους θεωρούν από την μια ακαταμάχητους και από την άλλη αναποφάσιστους. Αν χρειάζεται να αποφύγετε μια σύγκρουση, δώστε την υπόθεση σε έναν Ζυγό.

Οι γεννημένοι με το Ζυγό είναι σθεναροί στρατηγικά, οργανώνουν ομάδες με σιγουριά και παίρνουν τη δουλειά πολύ στα σοβαρά. Επιπλέον, μπορείτε να περιμένετε ότι οι Ζυγοί θα είναι συνοδευτικοί, κοινωνικοί και ευπροσάρμοστοι.

Το Ζυγό κυβερνάται από την Αφροδίτη. Στην αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογία, η Αφροδίτη ήταν μια θεά σαγηνευτική η οποία βρισκόταν στο καλύτερο της μέσα από την ευχάριστη περίσσεια έρωτα. Λοιπόν, οι Ζυγοί τιμούν ερωτικά την Αφροδίτη. Είναι καλλιεργημένοι, εκλεπτυσμένοι και αγαπούν τα όμορφα πράγματα. Πάνω απ 'όλα, αγαπούν τους ωραίους ανθρώπους, γι' αυτό και περνάνε τόσο καλά σε κοκτέιλ πάρτι ή στο θέατρο, την όπερα ή το μπαλέτο. Αυτοί που γεννιούνται με αυτό το σύμβολο έχουν πάντα το σωστό πράγμα να πουν και ξέρουν πώς να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άνετα.

Οι Ζυγοί είναι τόσο έμπειροι σε μια γοητευτική συζήτηση που πρέπει να προσέχουν να μην ξεπεράσουν τα όριά τους και να μην φαίνονται μάταιοι ή κοινωνικά αδιάκριτοι (οι Ζυγοί αγαπούν τις ίντριγκες). Όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι τριγύρω, ωστόσο, είναι ευχαρίστηση να είναι κάποιος μαζί τους.

Οι Ζυγοί είναι καλλιτεχνικές, κομψές προσωπικότητες και απολαμβάνουν τη δημιουργία ενός πανέμορφου κόσμου. Το αντίστροφο είναι ότι αν βαρεθούν μπορεί να γίνουν αποσπασματικοί και τεμπέληδες - αλλά θα χαμογελούν ούτως ή άλλως.

Το στοιχείο που σχετίζεται με το Ζυγό είναι ο Αέρας, και αυτό σημαίνει ότι φτάνουν ψηλότερα, ειδικά στο ανώτερο μυαλό. Οι Ζυγοί θέλουν να κάνουν καλό το μυαλό τους και απολαμβάνουν να επικοινωνούν τις σκέψεις τους με άλλους. Τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα μυαλά τους (και να μιλάνε) για να γνωρίσουν καλύτερα τους άλλους - ναι, η γνώση για τους ανθρώπους είναι όπου βρίσκεται ένας Ζυγός.

Μπορείτε να περιμένετε από τους Ζυγούς να κάνουν ένα δίκαιο αγώνα, καθώς ζουν σύμφωνα με τις αρχές της διπλωματίας και του συμβιβασμού. Όταν η προσέγγιση αυτή δεν λειτουργεί, ωστόσο, οι Ζυγοί δεν το βάζουν κάτω, χρησιμοποιώντας τις πειστικές γοητείες τους για να πάρουν αυτό που θέλουν. Χειριστικοί; Ναι, οι Ζυγοί είναι πολύ ωραίοι σε αυτό. Αλλά μπορούν εύκολα να αποθαρρύνονται. Οι Ζυγοί είναι ευγενικοί και δεν θέλουν να πολεμήσουν, προτιμώντας πολύ να μιλάνε για όλα τα πράγματα. Θυμηθείτε, αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πώς να επικοινωνούν (είναι του Αέρα) έτσι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεράστιες συζητήσεις. Οι Ζυγοί δεν φτάνουν σε ένα μη περεταίρω όριο όταν αντιμετωπίζουν μια αντίθετη άποψη. Αντιθέτως, παίρνουν μια βαθιά ανάσα και εξετάζουν όλες τις επιλογές σε πνεύμα συνεργασίας.

Οι Ζυγοί αγαπούν την ύπαιθρο, οπότε η ιππασία και η ποδηλασία μπορούν επίσης να αποβούν ευχάριστες. Αγαπούν επίσης τα χρώματα του ουρανού και του ηλιοβασιλέματος, που συνδυάζουν ελεφαντόδοντο, ροζ και γαλάζιο. Στο παιχνίδι της αγάπης, οι Ζυγοί είναι μια δέσμη ενέργειας, ρομαντικοί και πιστοί στον πυρήνα τους. Αλλά μέχρι να κατασταλάξουν είναι άστατοι και άπιστοι.

Η μεγάλη δύναμη του γεννημένου ως Ζυγός είναι η αναζήτηση για δικαιοσύνη, ειρήνη και αρμονία. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά πορεύονται την ζωή τους, αν και κάποιες φορές αδικούν τις δυνατότητές τους για να καταφέρουν να ευνοήσουν τους άλλους.

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Το ζώδιο του μήνα: Σκορπιός

Το ζώδιο του μήνα: Σκορπιός

Το ζώδιο του μήνα: Σκορπιός

Το πιο έντονο και επικεντρωμένο στο κάρμα ζώδιο, ο μαγνητικός Σκορπιός, ανατέλλει ως χώρα υποδοχής του Ήλιου. Η ενέργεια του Σκορπιού μας...

Το Ζώδιο του Μήνα: Παρθένος

Το Ζώδιο του Μήνα: Παρθένος

Το Ζώδιο του Μήνα: Παρθένος

Η Παρθένος θεωρείται ο τελειομανής του ζωδιακού κύκλου. Ως πρακτικό, λογικό ζώδιο που κυβερνάται από τον Ερμή, γενικά αν είστε Παρθένος...

Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης

Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης

Το ζώδιο του μήνα: Τοξότης

Στις 23 του μήνα ανατέλλει το 9ο ζώδιο του ζωδιακού και το τρίτο και πιο ώριμο ζώδιο της Φωτιάς, ο Τοξότης. Είναι ένα μυστηριακό, παράξενο,...

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΖΥΓΟΣ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΖΥΓΟΣ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΖΥΓΟΣ 2013

Με σύμβολο την ζυγαριά, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Ζυγού, το 7ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, είναι οι γοητευτικοί της...

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ – ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2013

Όσοι είναι γεννημένοι κάτω από το ζώδιο της Παρθένου, το 6ο του Ζωδιακού, μοιάζουν με τις εργατικές μέλισσες και αντλούν ευχαρίστηση από...

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ - ΛΕΩΝ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ - ΛΕΩΝ 2013

ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ - ΛΕΩΝ 2013

Όσοι είναι γεννημένοι κάτω από το ζώδιο του Λέοντα, το πέμπτο του ζωδιακού κύκλου, αντιπροσωπεύονται από το περήφανο Λιοντάρι. Σαν...