προϊόντα -

Ονειροκριτης

Ονειροκριτης

Οι ονειροκρίτες είναι ένα πολύ παλαιό και ενδιαφέρον φαινόμενο. Ο άνθρωπος από μιας αρχής που μπόρεσε να επικοινωνήσει και κατάλαβε ότι τα δικά του όνειρα τα βλέπουν και άλλοι, θέλησε να βάλει σε κατηγορίες αυτές τις εικόνες, αυτόν τον κόσμο του μαγικού ύπνου.

Εννοείται ότι η βασική επιδίωξη του ανθρώπου είναι να προβλέψει το μέλλον . Και τα όνειρα φαίνεται ότι σχετίζονται με την μαντεία, την προφητεία και την πρόγνωση.

Αν ο σημερινός άνθρωπος, που ζει με μια σχετική ασφάλεια, αισθάνεται την ανάγκη να ξέρει το μέλλον του, μπορούμε να φανταστούμε τον αρχέγονο άνθρωπο, γεμάτο δέος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, πόσο πολύ ήθελε να μαντέψει αν θα πάει καλά το κυνήγι, αν θα μείνει ζωντανός σε μια μάχη, αν θα έχει καλοκαιρία και μεγάλη σοδειά.

Η αλήθεια όμως είναι πως, πέρα από αυτά τα καθαρά πρακτικά ζητήματα, που ο άνθρωπος θέλησε να τα μάθει με ασφάλεια αντιστοιχίζοντας τους οιωνούς με τα όνειρα, το μεγάλο πεδίο για τους ονειροκρίτες ήταν ο έρωτας και η εξουσία . Οι γυναίκες μπορεί να εφηύραν την γεωργία, όπως αναγνωρίζεται από τους εθνολόγους, αλλά δεν ήθελαν να μάθουν αν θα καρπίσει η γη. Ήθελαν να μάθουν αν θα μπορέσουν να ζήσουν τον μεγάλο έρωτα. Γι’ αυτό και πάρα πολλές κατηγορίες συμβόλων των ονείρων αφορούν αυτόν τον τεράστιο τομέα, τον έρωτα.

Αλλά και οι ηγεμόνες, που κύριο μέλημά τους ήταν να συνεχίσουν να βασιλεύουν, έδιναν μεγάλη σημασία στους ονειροκρίτες. Κάθε βασιλιάς που σέβεται τον εαυτό του, σε όλη την περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, είχε – πέρα από τον προσωπικό του αστρολόγο – και τον ειδικό ονειροκρίτη. Πολλές φορές αυτά τα δύο άτομα ταυτίζονταν. Ο αστρολόγος, που μπορούσε να σκίσει τα πέπλα του χρόνου και να ρίξει φως στο μέλλον, ήταν πολλές φορές ο ίδιος άνθρωπος που εξηγούσε και τα βασιλικά όνειρα, αλλά και τα όνειρα όλου του περιβάλλοντος, όλης της αυλής. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του βασιλιά της Ισπανίας, του Φίλιππου του 2ου. Όλες οι διπλωματικές του υπηρεσίες τον προέτρεπαν να ταξιδέψει ως την Αγγλία και να συναντηθεί με την βασίλισσα Μαρία την 1η, γιατί οι δύο ναυτικές αυτοκρατορίες έπρεπε να λύσουν ειρηνικά τα ζητήματά τους. Οι αστρολόγοι του όμως και ο επίσημος αναλυτής των ονείρων του, τον εμπόδιζαν να πραγματοποιήσει το ταξίδι, γιατί κινδύνευε η ζωή του από συνωμοσία. Ο Φίλιππος τους άκουσε, δίνοντας πίστη στις προβλέψεις τους και απεδείχθη ότι έκανε άριστα. Υπήρχε όντως σχέδιο δολοφονίας του, αμέσως μόλις θα έφτανε στην Αγγλία.

Φυσικά, όπως σας έχουμε πει πολλές φορές, τα αστρολογικά δεδομένα, αλλά και τα ονειρικά σύμβολα, τα συμβουλεύονται ακόμα οι άνθρωποι του πλούτου και της εξουσίας, να μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Το ζήτημα του πώς αναλύεται η μαντική υφή ενός ονείρου έχει να κάνει με τη γενικότερη παράδοση. Ξέρουμε οι περισσότεροι πως, για παράδειγμα, το να δούμε στον ύπνο μας ψάρια, σημαίνει λαχτάρα, σύντομο κίνδυνο. Βέβαια, υπάρχουν λαοί ολόκληροι που δεν έχουν καμία σχέση με τη θάλασσα, ούτε με τα ποτάμια. Ζουν ας πούμε σε στέπα. Αυτοί, αν έβλεπαν ψάρια στον ύπνο τους, δεν θα μπορούσαν να έχουν τη βαθιά σχέση που έχει κάποιος που γνωρίζει ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη, κρύβει τρικυμίες, άρα τα ψάρια είναι επίσης σήμα κινδύνου. Ο αποσυμβολισμός λοιπόν των ονείρων πρέπει πάντα να γίνεται στο πολιτιστικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό πλαίσιο του ανθρώπου που ονειρεύεται. Για έναν Ινδό είναι σαφές ότι αν δει έναν ελέφαντα στον ύπνο του, θα λάβε μεγάλη ευλογία, αφού, ο ελέφαντας είναι ο θεός Κανίσα, που φέρνει γαλακτοφορία και γενικά αφθονία. Αν όμως το δει ένας ευρωπαίος, ίσως να μην σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι του εντυπώθηκε μια εικόνα από το βραδινό πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Τα όνειρα μιλάνε και μια εντελώς προσωπική γλώσσα, αλλά και μια πανανθρώπινη. Ο τρόπος για να εξηγηθούν ποικίλει βέβαια από λαό σε λαό, όπως είπαμε. Είναι όμως δυνατόν να υπάρχει ένας ονειροκρίτης, μια κατηγοριοποίηση των ονείρων που να ισχύει για όλους τους ανθρώπους; Κάποια σύμβολα απηχούν πραγματικότητες που είναι κοινές για όλους. Όλοι έχουμε δόντια και για όλους είναι απώλεια το να χάσουμε ένα δόντι, χάνουμε σημαντική δύναμη . Το δόντι λοιπόν ως σύμβολο, που προμηνύει την απώλεια σημαντικού ανθρώπου που είναι για μας στήριγμα, είναι πανανθρώπινο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φίδια, τα μαχαίρια, τον ήλιο, τη σελήνη . Αυτά είναι πράγματα που για όλους τους ανθρώπους έχουν το ίδιο νόημα – περίπου – και την ίδια αξία. Οπότε λειτουργούν και σε συμβολικό και μαντικό επίπεδο με τον ίδιο τρόπο.

Τα όνειρά μας προσπαθούν  να μας μιλήσουν και οι ονειροκρίτες προσπαθούν να μας δώσουν να καταλάβουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούν τα όνειρα. Επίσης, μπορούν και να μας τις μάθουν. Αν με βάση τον ονειροκρίτη αποφασίσουμε ποιο σύμβολο είναι καλό και ποιο κακό για εμάς, δίνουμε στο μυαλό ένα εργαλείο για να μας μιλήσει με καθαρότητα. Η ανάγνωση λοιπόν και η εκμάθηση των ονειρικών συμβόλων λειτουργεί και ανάποδα: λέμε στο όνειρο με ποιες λέξεις να μας πει το μήνυμα . Για σκεφτείτε το….

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444!!

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 900 19 444 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Ανακληση Ονειρων!
Θυμόσαστε τα όνειρά σας; Πολλές φορές σας τυχαίνει να αισθάνεστε πως είδατε ένα σημαντικό όνειρο αλλά δεν μπορείτε να το θυμηθείτε; Η...
Ονειροκριτης!
Τι είναι ο Ονειροκρίτης; Είναι ένα μεγάλο βιβλίο ή μία μέθοδος; Αν σκεφτούμε πως το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμόμαστε και βλέπουμε όνειρα,...
Τα συμβολα των Ονειρων!
Τι σημαίνει το όνειρό σας; Τα σύμβολα είναι η γλώσσα των ονείρων. Ένα σύμβολο μπορεί να επικαλεστεί ένα συναίσθημα ή μια ιδέα και συχνά...
Αιγυπτιακός ονειροκρίτης
Υπάρχει ένα καταπληκτικό κείμενο του 13ου αιώνα π. Χ. που μας έρχεται από τη γενέτειρα του μυστικισμού, την Αίγυπτο. Πρόκειται για έναν...
Αθλητική Αστρολογία
ΠΑΟΚ: Η Κορυφή Είναι ...
Πριν πούμε οτιδήποτε για την τελευταία περίοδο του ...
Ο Ασυγκράτητος Κασάμι
Ο Παϊτίμ Κασάμι, αυτό το μυστηριακό μείγμα δύναμης και ...
Έλληνας στην Κορυφή
Το γεγονός ότι ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίζεται με ...
ΠΑΟ: Με το Σπαθί του Στην ...
Το μπάσκετ μπορεί να πανηγυρίζει με άνεση μια μεγάλη ...
Celebrities
Οι ευχές της Ελένης για τις ...
Τις ευχές της, όπως συνηθίζει τέτοιες γιορτινές μέρες, ...
Πασίγνωστος Έλληνας ...
Ειλικρινής, ρεαλιστής ή απλά ένας καλλιτέχνης που δεν ...
Θανάσης Αλευράς: «Θα ήθελα ...
Ποιος είπε ότι ο Θανάσης Αλευράς είχε φανταστεί τον ...
Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν ...
Χώρισε πρόσφατα με πασίγνωστο επιχειρηματία και είναι ...
Η δήλωση της Ζέτας για τον ...
Άλλοι λένε πως χωρίζουν, άλλοι πως είναι μαζί και πολύ ...
Πασίγνωστος Έλληνας ...
Από το ένα δικαστήριο στο άλλο τρέχει και δεν φτάνει ...
Η Jane Fonda σήμερα γίνεται 77 ...
Μία από τις ωραιότερες γυναίκες παγκοσμίως υπήρξε ...
Το φωτογραφικό άλμπουμ από ...
Έχοντας δίπλα της όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα, εκτός ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Καλέστε από σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444 !!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου