προϊόντα -

Επαγγελματα του μελλοντος

Επαγγελματα του μελλοντος

Στη σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας, η σε βάθος γνώση που αποκτά κάποιος είναι το μεγάλο εφαλτήριο για το μέλλον, ο δρόμος στον κόσμο της εργασίας και η βάση για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι αυτά που εμφανίζουν θετικές προοπτικές στην αγορά εργασίας. Επαγγέλματα που δεν είναι κορεσμένα.

Η αλήθεια είναι πως ένας νέος ταλαντούχος, επίμονος και εργατικός θα κάνει επιτυχημένη καριέρα και σε ένα ήδη κορεσμένο επάγγελμα .

Όπως επίσης κάποιος που δεν ενδιαφέρεται και δεν μοχθεί να αποτύχει ακόμη και σε ένα μη κορεσμένο επάγγελμα.

Ένας συνδυασμός της επιθυμίας, της προσωπικότητας και των ενδιαφερόντων με επαγγέλματα μη κορεσμένα είναι η καλύτερη προσέγγιση για τον κάθε ενδιαφερόμενο. Άλλωστε πολλοί άνθρωποι στη μέση του επαγγελματικού τους βίου αλλάζουν ειδικότητες για πολλούς λόγους. Όσοι εξ αυτών έχουν μια ευρεία γνώση του αντικειμένου τους ευκολότερα αντιμετωπίζουν την αλλαγή αυτή.

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να αντιμετωπίζει την εργασία του, σαν κάτι έξω από τη ζωή του αλλά σαν οργανωμένη συνέχεια της καθημερινότητάς του.

Πολλοί επιστήμονες ασχολούνται με τα ζητήματα και τις προοπτικές των επαγγελμάτων της ερχόμενης δεκαετίας.

Παράδειγμα ο Ian Pearson, συγγραφέας του βιβλίου «You Tomorrow», προβλέπει ότι θα υπάρξει σημαντική ανάπτυξη στον τομέα της «επαυξημένης πραγματικότητας, όπου ο πραγματικός κόσμος υπερκαλύπτεται από εικόνες-παράγωγα υπολογιστών.» Έτσι, ένα κτίριο που βρίσκεται σε μία κεντρική λεωφόρο θα μπορεί στον ψηφιακό κόσμο να δείχνει δεκαπλάσιο σε μέγεθος ή σαν να έχει βομβαρδιστεί ή όπως, τέλος πάντων, θέλει ο ιδιοκτήτης του για διαφημιστικούς σκοπούς. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να εμφανιστούν «ψηφιακοί αρχιτέκτονες». 

Και συνεχίζει «καθώς οι υπολογιστές γίνονται όλο και πιο έξυπνοι, η δουλειά που θα λάβει χώρα θα απαιτεί ανθρώπινες επιδεξιότητες όπως αρχηγική ικανότητα, κίνητρο και συμπόνια

Οι ειδικοί συνοψίζουν πως στα επόμενα 20 χρόνια «ο κόσμος θα χωριστεί ανάμεσα σε αυτούς που κατανοούν την τεχνολογία και σε αυτούς που δεν την κατανοούν. Αυτοί που μπορούν να προγραμματίζουν (στους υπολογιστές) θα δημιουργούν τον κόσμο στον οποίον θα ζούμε, οπότε μια καλή συμβουλή είναι να μπείτε στον τομέα αυτόν, αν μπορείτε. Αν δε μπορείτε, βρείτε να κάνετε κάτι υπερ-άνθρωπο, κάτι που οι υπολογιστές δε μπορούν να κάνουν, είτε στον χώρο της διασκέδασης, είτε στον αθλητισμό είτε στις υπηρεσίες ανθρώπινης και προσωπικής φροντίδας».

Και προσθέτουν, «ακόμα και ο τρόπος με τον οποίον θα δουλεύουν οι άνθρωποι θα αλλάξει. Λίγοι είναι αυτοί που θα μένουν στην ίδια εταιρία για όλη τους τη ζωή. Οι περισσότεροι θα μετακινούνται από project σε project, τα οποία θα αναμιγνύονται μεταξύ τους σε μία αλληλουχία ρόλων».

Το πιθανότερο είναι ότι τα άτομα που θα έχουν κατακτήσει καλά επίπεδα εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει συνήθως, «θα έχουν περισσότερες πιθανότητες για καλές θέσεις στην αγορά εργασίας». 

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Περισσότερα σχετικά άρθρα
20 πλουσια επαγγέλματα
Υπάρχουν επαγγέλματα ακριβοπληρωμένα; Αν και στις περισσότερες δουλειές υπάρχει μείωση των εσόδων, κάποια επαγγέλματα αντίθετα...
Χαρτης επαγγελματων
Ποιες δουλειές ζητούνται; Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον; Λογικές αναζητήσεις στη σύγχρονη και πολυδιάστατη εποχή μας. Αν πραγματικά...
επαγγελματα  με στρες
Υπάρχουν επικίνδυνα επαγγέλματα; Επαγγέλματα που κινδυνεύει η ψυχική υγεία του εργαζόμενου; Η κάθε δουλειά έχει άγχος αλλά κάποιες...
Παράδοξα επαγγέλματα
Οι γονείς προτρέπουν τα παιδιά τους να είναι ώριμα και να διαλέξουν ένα επάγγελμα με καλές προοπτικές,
Αθλητική Αστρολογία
Ο Εκλεκτός του Μίτσελ
Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες. Είναι γνωστό ότι ο Μίτσελ τα πάει ...
Καθάριος, όνομα και πράγμα!
Ο νεαρός μέσος έχει φανεί ότι είναι ένα από τα πιο ...
Όλα για τον Τρομοκράτη!
Ο ένας και μόνος Τζιμπούρ, ο Τρομοκράτης που λατρεύει ...
Μεσιέ Αμπιντάλ
Μπορεί ένας Παρθένος στο ζώδιο να είναι τόσο ...
Celebrities
Καμηλά-Στογιάκοβιτς: Οι ...
Στην Κασσάνδρα βρίσκονται για τις διακοπές τους η ...
Μαρία Μπεκατώρου: ...
Στην Νάξο με τον σύζυγό της, Αντώνη Αλεβιζόπουλο ...
Η Ναταλία ταΐζει στο στόμα ...
Την τρυφερή της πλευρά έδειξε η Ναταλία Γερμανού. ...
Στάθης Ψάλτης: «Δεν είμαι ...
Ο Στάθης Ψάλτης έχει ξεχωρίσει για το ήθος και την ...
Ποια Ελληνίδα μαμά έχει ...
«Χρόνια Πολλά μανούλα» γράφει η τούρτα και ίσως είναι ...
Δύσκολες ώρες για την Ελένη ...
Ακύρωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία η Ελένη Βιτάλη ...
Το κορίτσια ξενυχτάνε στην ...
Καλοκαίρι χωρίς Μύκονο γίνεται; Για ...
Σεφερλής- Τσαβαλιά: Λίγο ...
Ο Μάρκος Σεφερλής και η Ελένη Τσαβαλιά βάπτισαν μία ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου