προϊόντα -

Το Περιστερι!

Το Περιστερι!

Ξέρετε πόσους και ποιους συμβολισμούς έχει το περιστέρι; Λίγα σύμβολα έχουν τόσο πλούσια συμβολική παράδοση όσο το περιστέρι. Με ιδιαίτερη συμπάθεια στην τέχνη και την εικονογραφία, το περιστέρι συμβολίζει συχνά κάποια πτυχή του θείου, και η χρήση του έχει διευρυνθεί και προσαρμόζεται και σε νέες ερμηνείες σε όλους τους πολιτισμούς από χιλιετίες. 

Από τον αρχαίο κόσμο στη σύγχρονη εποχή, αυτό το απλό πουλί αναπτύχθηκε εννοιολογικά και ερμηνευτικά, καθιστώντας το ένα σύνθετο και ισχυρό σύμβολο όχι μόνο για τις θρησκείες.

Στην αρχαία Εγγύς Ανατολή και τη Μεσόγειο, το περιστέρι έγινε ένα εικονικό σύμβολο της θεάς μητέρας. Μικρά ιερά από την Εποχή του Σιδήρου απεικονίζουν περιστέρια σκαρφαλωμένα στην κορυφή των θυρών αυτών των ναΐσκων. Παράδειγμα στην Κύπρο, το σύνολο του εξωτερικού του ιερού της θεάς μητέρας καλύπτεται με περιστερώνες.  

Τα περιστέρια συμβολίζουν την γυναικεία γονιμότητα και την αναπαραγωγή, και έτσι ήταν τα σύμβολα της χαναανιτικής θεάς Ασεράς, καθώς και της Καρχηδονιακής θεάς, Tanit. 

Στη Ρώμη και σε όλη την αυτοκρατορία, θεές, όπως η Αφροδίτη απεικονίζονται στα αγάλματα με ένα περιστέρι να ακουμπά στο χέρι ή στο κεφάλι τους.

Το πιο γνωστό περιστέρι στην εβραϊκή Βίβλο προέρχεται από την ιστορία των πλημμυρών της Γένεσης 6-9. Στη Γένεση 8:8-12, αφού η κιβωτός έχει προσγειωθεί στο βουνό Αραράτ, ο Νώε στέλνει ένα περιστέρι τρεις φορές για να δει πόσο τα νερά έχουν υποχωρήσει. Την πρώτη φορά που δεν βρήκε τίποτα επέστρεψε στην κιβωτό. Την δεύτερη φορά έφερε πίσω ένα φύλλο ελιάς, έτσι ώστε ο Νώε θα μπορούσε να δει ότι η τιμωρία του Θεού είχε τελειώσει και η ζωή είχε αρχίσει και πάλι στη γη. (Η εικόνα του περιστεριού κρατώντας ένα κλαδί ελιάς συνεχίζει να είναι σύμβολο της ειρήνης.) Την τρίτη φορά, το περιστέρι δεν επέστρεψε, και ο Νώε ήξερε ότι ήταν ασφαλές να αφήσετε την κιβωτό. 

Μια παρόμοια ιστορία των πλημμυρών είχαν παράλληλα στην αρχαία Βαβυλώνα, είναι το Έπος του Γκιλγκαμές. Εκεί, επίσης, ο ήρωας (Utnapishtim) στέλνει ένα περιστέρι, το οποίο επιστρέφει στο πλοίο αφού δεν μπορεί να βρει μια πέρκα. 

Στην πραγματικότητα, από την αρχαία Εγγύς Ανατολή όπως πρόσφατα μέχρι τον 19ο αιώνα, οι ναυτικοί σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν περιστέρια και άλλα πτηνά για να τους βοηθήσουν να βρουν ξηρά. Έτσι, ενώ ο Νώε χρησιμοποίησε το τέχνασμα ενός αρχαίου ναυτικού, το περιστέρι ήρθε να αντιπροσωπεύσει ένα σημάδι από το Θεό.

Ίσως το πιο γνωστό περιστέρι από την Καινή Διαθήκη ιστορείται στο βάπτισμα του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό.

Στην αναγεννησιακή τέχνη, το περιστέρι έγινε ένα πρότυπο στοιχείο στην στερεότυπη σκηνή του Ευαγγελισμού, που αντιπροσωπεύει το Άγιο Πνεύμα για να συγχωνευθεί με την Παναγία

Εκτός από το συμβολισμό του για το Άγιο Πνεύμα, το περιστέρι ήταν ένα δημοφιλές χριστιανικό σύμβολο πριν από το σταυρό και βγήκε κυρίως στο προσκήνιο τον τέταρτο αιώνα. Το περιστέρι συνέχισε να χρησιμοποιείται για διάφορα σκεύη της εκκλησίας σε όλη τη Βυζαντινή και Μεσαιωνική περίοδο, περιλαμβανομένης της μορφής του σε λάμπες πετρελαίου κατά τον 13ο αιώνα που φώτιζαν τους ναούς. Γενικά όμως χρησιμοποιείται ευρέως στην εκκλησιαστική διακοσμητική.  

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444!!

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 900 19 444 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Ο Πήτερ Παν ζει
Πρόκειται για πραγματικό γεγονός που συνέβη το 1998 στις περιοχές Κυψέλης και Βικτώριας στην Αθήνα.
Τα βήματα φτιάχνουν τον δρόμο
Η ανθρώπινη αναζήτηση είναι ένα μεγάλο και δαιδαλώδες μονοπάτι. Οι άνθρωποι είναι όντα με μεγάλη περιέργεια
  Ο  χαρακτήρας  σας  ανάλογα με τη σωματική διάπλαση Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι διαχωρίζονται ως τύποι σε 8 κατηγορίες....
  Οι έννοιες των χρωμάτων   Η αγάπη και προτίμηση προς ορισμένα χρώματα, φανερώνει το χαρακτήρα των ανθρώπων. Το χρώμα που σας αρέσει...
Αθλητική Αστρολογία
Ο Πράσινος Καλτσάς
Ένας δυναμικός Ταύρος έρχεται να ενταχθεί στην ομάδα ...
Ο Ταύρος ΠΑΟΚ
Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο ζώδιο είναι Ταύρος, ένα ...
Ο Κριός Κύριος Μίτσελ
Η περίεργη αποχώρηση του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό, εν ...
Αντρέ Σιμόες: Γερό Υλικό
Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος άσσος θα βρεθεί να φοράει ...
Ο Αφοσιωμένος Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ένας από τους πιο αφοσιωμένους ...
Celebrities
Ο Γιώργος Σαμπάνης ...
Τη συνεργασία του με τη δισκογραφική του εταιρεία ...
Ποια γνωστή ηθοποιό ...
Γνωστή ηθοποιός καλεσμένη στην εκπομπή «Μega Με Μία», το ...
Το comeback της ...
Μπορεί η Άννα Βίσση να είναι η μούσα του Νίκου Καρβέλα, ...
Θέμις Μπαζάκα: Η απίστευτη ...
Την Θέμιδα Μπαζάκα φιλοξένησε η εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ η ...
Υγεία
Ροδέλαιο: Η Άνοιξη στην ...
Το μυστικό και πανέμορφο τριαντάφυλλο, αυτό το σύμβολο ...
Bi-Aura: Μια Εξελιγμένη ...
Σε μια εποχή με πολλά προβλήματα και άγχος, αρχίζει να ...
Πνευματικότητα και Ομορφιά
Η ομορφιά είναι ένα στοιχείο που οι άνθρωποι το ...
Μικρά τρικ Ομορφιάς
Η περίοδος που περνάμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Καλέστε από σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444 !!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου