Έκκληση από τη μητέρα της άτυχης Μυρτώς στον υπ. Yγείας

Έκκληση από τη μητέρα της άτυχης Μυρτώς στον υπ. Yγείας
Η 16χρονη Μυρτώ, που το καλοκαίρι του 2012 έπεσε θύμα του «δράκου της Πάρου», κάνει έκκληση, μέσω της μητέρας της, στο ελληνικό Κράτος και ζητά να εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να παραταθεί η νοσηλεία της σε θεραπευτήριο της Βοστώνης.

«Από τον ΕΟΠΥΥ εγκρίθηκε μόνο ένα 20ήμερο, κόστους 40 χιλιάδων ευρώ, σε αντίθεση με το δίμηνο που θα κόστιζε 120 χιλιάδες» δήλωσε η μητέρα της άτυχης κοπέλας στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» και ζήτησε κατανόηση από την ελληνική Πολιτεία και πιο ειδικά από το υπουργείο Υγείας, απευθυνόμενη στην ανθρωπιά του ίδιου του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, διότι πήρε μήνυμα από το γραφείο του και συγκεκριμένα από την κ. Βασιλάκη ότι από την δίμηνη παράταση διαμονής που ζήτησε κατόπιν προτροπής και εισήγησης των Αμερικανών γιατρών εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ μόνο ένα 20ήμερο, κόστους 40 χιλιάδων ευρώ, σε αντίθεση με το δίμηνο που θα κόστιζε 120.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ίδια στο δημοσιογράφο Θεόδωρο Καλμούκο, η Μυρτώ «παθαίνει κάποιες νευρικές κρίσεις, οι οποίες καταλήγουν να γίνονται επιληπτικές, κι αυτό είναι σχεδόν καθημερινή κατάσταση και μας έχει οδηγήσει τέσσερις φορές στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείο Μασαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) κάτι που είναι αρκετά δύσκολο».

Και συμπλήρωσε πως «όσον αφορά την αποκατάσταση αυτή καθεαυτή έχει μία μικρή πρόοδο στο κομμάτι της επικοινωνίας διότι καταλαβαίνει και σχεδόν ελάχιστα σε κίνηση χεριών και ποδιών και καθόλου σε ομιλία, λόγω των πολλαπλών και σοβαρών τραυμάτων που έχει στον εγκέφαλο». Είπε ακόμα πως «αντιδρά σε κάρτες ναι ή όχι και τώρα τις δείχνουν και γράμματα από το ελληνικό αλφάβητο και φτιάχνουν λέξεις».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής, η Μυρτώ υπέστη μία τέτοια κρίση και έβγαζε κραυγές, αλλά όπως μας εξήγησε η μητέρα της «αυτή είναι ελαφριάς μορφής, αν δείτε τις βαριές κρίσεις μέσα στη νύχτα που μαζεύονται εδώ επειγόντως γιατροί και ειδικοί θα μείνετε άφωνος και τρομαγμένος».

Όσον αφορά τα προγνωστικά των γιατρών, είπε, πως «πιστεύουν ότι με την παρέλευση του χρόνου και την προσπάθεια που γίνεται και εννοούν την λογοθεραπεία, εργασιοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, ότι θα παρουσιάσει βελτίωση, αλλά πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσεις διότι δεν είναι ακίνδυνες ακόμα και για την ίδια της τη ζωή, διότι έχει ένα σύνδρομο το οποίο λέγεται autonomic disreflection, το οποίο παρουσιάζεται στα άτομα που έχουν τραύματα στον νωτιαίο μυελό και στην ινιακή χώρα του εγκεφάλου. Η Μυρτώ έχει τραύματα στην ινιακή χώρα και το σύνδρομο αυτό παρουσιάζει πνευμονική δυσφορία, υψηλή πίεση και παλμούς στην καρδιά που φτάνουν τους 200, τρομερή εφίδρωση και καταλαβαίνετε ότι σ’ αυτή τη φάση ακόμα ένα καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο δεν μπορεί να προβλεφθεί όταν μία τέτοια κρίση διαρκεί και ώρες».

Η κ. Κοτρώτσου τόνισε ότι «το Σπόλτιγκ δεν είναι μόνο ένα θεραπευτήριο ή κέντρο αποκατάστασης όπως υπάρχουν και στην Ελλάδα, αλλά έχει μέσα και το κομμάτι του νοσοκομείου με πολλές ειδικότητες, με εργαστήρια που μπορούν να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη περίπτωση μέχρις ενός σημείου, πατώντας τον κόκκινο κωδικό που είναι το σήμα κινδύνου να εμφανιστούν δέκα άτομα με τα αντίστοιχα μηχανήματα στο δωμάτιο σε λιγότερο από 3 λεπτά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται να αντιμετωπιστεί μία κατάσταση σαν της Μυρτώς, από εκεί κι έπειτα καλούν το ασθενοφόρο και γίνεται η μεταφορά στο νοσοκομείο».

Στην ερώτηση πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνετε ακόμα, απάντησε:

«Σύμφωνα με το τελευταίο χαρτί που μου έδωσαν οι γιατροί είναι για δύο μήνες, κι αυτό όχι γιατί θα γίνει κάποιο θαύμα, ότι θα περπατήσει ή θα μιλήσει, αλλά για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα φάρμακα τα οποία παίρνει ούτως ώστε αφ’ ενός να μην κοιμίζουν τον εγκέφαλο και από την άλλη να είναι τόσο δυνατά ώστε να αποτρέπουν αυτές τις κρίσεις ή να τις κρατούν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και αυτό δεν είναι εύκολο».

Και συνέχισε: «σήμερα το πρωί η κ. Βασιλάκη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων μου διαμήνυσε ότι εγκρίθηκαν μόνο 20 ημέρες από το αίτημα της δίμηνης παράτασης εδώ που είχαν οι γιατροί. Η κ. Κοτρώτσου είπε ακόμα πως «παρόλο ότι από την Ελλάδα μας βοήθησαν για να έλθουμε εδώ και είδαν το θέμα με κατανόηση, τώρα δεν ξέρω για ποιον λόγο γίνονται όλα αυτά. Είναι πολύ δύσκολο για μένα, βρίσκομαι σε μία χώρα που δεν γνωρίζω τη γλώσσα και δεν είμαι σε θέση να αφήσω το παιδί και να τρέχω να βρω αεροπλάνο για να γυρίσουμε. Οι Αμερικανοί γιατροί δεν υπογράφουν να γυρίσει η Μυρτώ με κανονική πτήση, αλλά με ιδιωτικό ασθενοφόρο, όπως ήλθαμε».

Για την παράταση των δύο μηνών, κατά την κ. Κοτρώτσου, «θα επιβαρυνόταν το ελληνικό κράτος 160 χιλιάδες δολάρια που σε ευρώ είναι 120 χιλιάδες» και εξήγησε ότι «καλύπτει το 80% η Πολιτεία, ενώ το υπόλοιπο 20% το καλύπτει η διοίκηση του ΟΤΕ για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία με έχει βοηθήσει καθ’ όλο το διάστημα της δοκιμασίας».

Είπε ακόμα πως «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Μυρτώ χτυπήθηκε από έναν παράνομο αλλοδαπό που σύμφωνα με τις συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με την Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να είχε περάσει από κάποιον χώρο που ελέγχονται τα χαρτιά τους, κάτι που στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Τους δίνουν για ένα μήνα ένα χαρτί προσωρινής άδειας, εξαφανίζονται και δρουν ανενόχλητοι, ο συγκεκριμένος ήταν 4 χρόνια. Καταλαβαίνετε ότι το ελληνικό κράτος απέναντι στη Μυρτώ δεν είναι αμέτοχο ευθυνών».
Αναφορικά με την δίκη αυτές τις ημέρες του Βακάς, εξήγησε ότι «δεν είναι για το θέμα της Μυρτώς, αλλά επειδή είπε ψέματα για την ηλικία του για να δικαστεί ως ανήλικος».

Την Μυρτώ την βρήκε η ίδια με την άλλη κόρη της. Όταν την ρωτήσαμε σε τι κατάσταση ήταν, μας είπε πως «η λέξη απελπιστική είναι λίγη» για να την περιγράψει.Πηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: Παράταση στην προκήρυξη για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΑΣΕΠ: Παράταση στην προκήρυξη για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΑΣΕΠ: Παράταση στην προκήρυξη για την αναδιάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr) και όλων των Υγειονομικών Περιφερειών...

Η μητέρα της Μυρτώς λυγίζει: H μαγνητική του παιδιού ήταν μαύρη

Η μητέρα της Μυρτώς λυγίζει: H μαγνητική του παιδιού ήταν μαύρη

Η μητέρα της Μυρτώς λυγίζει: H μαγνητική του παιδιού ήταν μαύρη

Η μητέρα της Μυρτώς, που μένει 18 ολόκληρους μήνες στο προσκεφάλι της Μυρτώς και δίνει μαζί με το κοριτσάκι την σκληρή  μάχη, δήλωσε πως θα...

Παράταση της απεργίας των γιατρών ΕΟΠΥΥ

Παράταση της απεργίας των γιατρών ΕΟΠΥΥ

Παράταση της απεργίας των γιατρών ΕΟΠΥΥ

Παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 3 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, χαρακτηρίζοντας προσχηματικό τον διάλογο που έχουν...

Πρωτοποριακή επέμβαση δίνει ελπίδα σε χιλιάδες καρδιοπαθείς

Πρωτοποριακή επέμβαση δίνει ελπίδα σε χιλιάδες καρδιοπαθείς

Πρωτοποριακή επέμβαση δίνει ελπίδα σε χιλιάδες καρδιοπαθείς

Σε μια πρωτοποριακή επέμβαση προχώρησε ομάδα γιατρών στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού του Παρισιού που εμφύτευσε, για πρώτη φορά...

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του Αλέξη Τσίπρα

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται η μητέρα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας.Η...

Έκκληση για αίμα για την 17χρονη Ασπασία από το Άργος

Έκκληση για αίμα για την 17χρονη Ασπασία από το Άργος

Έκκληση για αίμα για την 17χρονη Ασπασία από το Άργος

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της άτυχης 17χρονης από το Άργος που το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε αιμόφυρτη στο κέντρο της...