Ο Μυστικός Οφιούχος

Ο Μυστικός Οφιούχος
<p>Η περίοδος που διανύουμε, ανήκει αστρολογικά κατά παράδοση στον Τοξότη. Ωστόσο υπάρχει ένας αστερισμός ακόμα στον ουρανό μας, ο Οφιούχος, και είναι ο μόνος που δεν λογίζεται ως ζώδιο. Αλλά αυτό, μόνον στην εξωτερική αστρολογία.

Ο  Οφιούχος λάμπει στον ανατολικό ουρανό, λίγο πριν την ανατολή του Ηλίου, από τις 30 Νοεμβρίου, έως τις 18 Δεκεμβρίου. Είναι ένα μικρό οπωσδήποτε διάστημα, αρκετό όμως για να φέρει την επιρροή του αινιγματικού αυτού αστερισμού. Στην εσωτερική, υπάρχει ολόκληρη παράδοση που τον αφορά. Και φυσικά, έχει την επίδρασή του στην ανθρώπινη ψυχολογία, όσο και αν ο άνθρωπος, για λόγους που θα εξηγήσουμε, θέλει να την ξεχάσει. Ή για να το πούμε καλύτερα, όσο και αν κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν όλοι οι άνθρωποι, ότι υπάρχει αυτός ο μαγικός αστερισμός.

Το σύμβολο του Οφιούχου είναι ένας άνθρωπος, άντρας, που κρατάει ένα μεγάλο φίδι. Είναι πολύ αρχετυπική εικόνα. Το φίδι, εκτός πολλών άλλων αναγνώσεων που έχει, έχει και την σημασία των δυνάμεων, των ενεργειών, που εκλύονται ασταμάτητα στο σύμπαν. Και αυτό, γατί η γοητευτική και αφανής κίνηση του φιδιού, με τις συστροφές του, ήταν πάντα σύμβολο της ενέργειας.

Ο άνθρωπος που κρατάει το φίδι, είναι ο Κυρίαρχος. Είναι αυτός που ξέρει να τιθασεύει την εσωτερική του δύναμη, από εσωτερική και ψυχολογική σκοπιά, και αυτός που γνωρίζει τις δυνάμεις της φύσης και του σύμπαντος, εξωτερικά.

Στον ουρανό, πράγματι η φιγούρα που σχηματίζουν οι αστέρες, κόβουν στην μέση ένα φίδι άλλων αστερισμών, του Serpens Caput και του Serpens Cauda, που όμως λογίζονται σαν ενιαίο σύνολο.

Ο α του Οφιούχου, έχει το αραβικό όνομα Ρας Αλ Χαγ, που σημαίνει «το κεφάλι του γητευτή των φιδιών». Είναι ένα πολύ παράξενο αστέρι, που ανήκει στην κατηγορία των επαναληπτικών καινοφανών, και έχει την παράδοξη ιδιότητα κατά ακανόνιστα διαστήματα να αυξάνει την φωτεινότητά του. Αυτό έχει κάνει τους εσωτεριστές να τον λατρεύουν, γιατί μοιάζει σαν να μιλάει, με σύμβολο το φως.

Ο Οφιούχος έχει μέσα του ολόκληρους γαλαξίες. Ένας από αυτούς, είναι περίφημος, με το όνομα «ο Ψαράς των Αστεριών», γιατί φαίνεται ότι έχει την ιδιότητα να παγιδεύει αστέρια με την ελκτική του δύναμη.

Και γιατί δεν έχει πάρει την θέση του ανάμεσα στα επίσημα ζώδια ο Οφιούχος; Έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι ο αριθμός των δώδεκα ζωδίων, θεωρείται τέλειος, και ένας ακόμα, που θα τους έκανε 13, είναι παράταιρος; Οπωσδήποτε, είναι και αυτό. Αλλά ο βαθύς λόγος είναι άλλος.

Ο κύριος λόγος που ο Οφιούχος έμεινε για πολύ καιρό μόνον στα αναλόγια των εσωτεριστών, είναι το γεγονός ότι η ύπαρξή του σηματοδοτεί πολύ μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, σε επίπεδο ανθρωπότητας. Είναι ένας αστερισμός που σημαίνει απόλυτη κυριαρχία του συνειδητού ανθρώπου, επάνω στο πεπρωμένο του. Και εδώ, υπήρξε ένα κόλλημα.

Η αστρολογία, κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί όπως η θρησκεία. Ενώ η θρησκεία έχει καθαρά απελευθερωτικό και λυτρωτικό χαρακτήρα, όταν περνάει στα χέρια ανθρώπων που θέλουν να ασκήσουν έλεγχο, γίνεται στεγνό δόγμα. Η αστρολογία, σαν επιστήμη που προβλέπει, και ταυτόχρονα ορίζει την μοίρα, δεν γλύτωσε το σφιχτό αγκάλιασμα ανθρώπων που τους αρέσει η εξουσία. Όλα τα συμπεράσματα της αστρολογίας, έχουν διπλή ανάγνωση: αν είναι έντιμα, δείχνουν το τι πρόκειται να συμβεί. Αν είναι χειραγωγούμενα, προκαλούν αυτό που είναι να συμβεί!

Η απαλοιφή του Οφιούχου, από την επίσημη αστρολογία, είχε ως σκοπό να υπάρξει απαλοιφή και της δυνατότητας του ανθρώπινου μυαλού να δαμάσει τον όφη των δυνάμεων! Οπωσδήποτε, η εποχή του Υδροχόου που ανατέλλει, τέτοιες πρακτικές θα τις βάλει στο υπόγειο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με την ανατολή αυτήν της εποχής, ο Οφιούχος, απόλυτα απαραίτητος σαν ψυχολογική ποιότητα και πρότυπο, αρχίζει να παίρνει την θέση του, όχι σε καταχωνιασμένα κιτάπια, αλλά στην επίσημη αστρολογία. 

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Νέες αρχές, ο κυριότερος δείκτης

Νέες αρχές, ο κυριότερος δείκτης

Νέες αρχές, ο κυριότερος δείκτης

Η αστρολογία είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για να προβλέψετε και να προγραμματίσετε τις μεγάλες καινούργιες αρχές της ζωής! Στην...

Γιατί τα Ζώδια είναι 12;

Γιατί τα Ζώδια είναι 12;

Γιατί τα Ζώδια είναι 12;

Είναι γεγονός ότι ο πραγματικός αστρονομικός ζωδιακός κύκλος αποτελείται από δεκατρείς αστερισμούς, σε σχέση με τον αστρολογικό που...

Ωριαια Αστρολογια!

Ωριαια Αστρολογια!

Ωριαια Αστρολογια!

Ποια είναι τα μυστικά των Άστρων; Υπάρχει πάντα ένα ερώτημα που εναγωνίως θέτει ο άνθρωπος για το μέλλον του και αναζητά την απάντηση ο...

Ο Μυστικιστης Ουρανος!

Ο Μυστικιστης Ουρανος!

Ο Μυστικιστης Ουρανος!

Ποια είναι η εσωτερική ενέργεια του Ουρανού; Κατά την εσωτερική Αστρολογία, για να εκφραστούν οι ενέργειες του Ουρανού με ένα συνειδητό...

Ο Εσωτερικος Ποσειδωνας!

Ο Εσωτερικος Ποσειδωνας!

Ο Εσωτερικος Ποσειδωνας!

Τι απόκρυφο και σκοτεινό κρύβει ο Ποσειδώνας; Η εσωτερική Αστρολογία είναι η αστρολογία της ψυχής. Η σκιαγράφηση ενός γενέθλιου χάρτη με...

Αστρολογική Κλείδα

Αστρολογική Κλείδα

Αστρολογική Κλείδα

Τι είναι η Κλείδα στην αστρολογία; Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση από την αυθεντική παρακαταθήκη της αστρολογικής επιστήμης, έτσι...