προϊόντα -

Βουντου

Βουντου

Τι είναι το βουντού; Είναι μια μαγική τέχνη ή θρησκεία; Το βουντού είναι μια εκλεκτικιστική θρησκεία που δημιουργήθηκε με στοιχεία των δοξασιών των μαύρων της δυτικής Αφρικής και του καθολικισμού. Οι μαύροι που αιχμαλωτίζονταν για να πωληθούν σαν δούλοι ήταν αυτοί που στην Αϊτή πρώτα και σε όλη την Καραϊβική ύστερα διέδωσαν την θρησκεία του βουντού.

Υπάρχουν στο βουντού κάποιες διαφορές ανάλογα με την περιοχή αυτό οφείλεται στην παράδοση της κυρίαρχης φυλής στην περιοχή αυτή. Ανάμεσα δηλαδή στο βουντού της Αϊτής και της Λουιζιάνα υπάρχουν κάποιες διαφορές αυτές όμως δεν συνιστούν διαφορετική θρησκεία, ούτε άλλη αντίληψη . Πηγή Βουντού του όσον αφορά τις αφρικανικές του επιρροές θεωρείται η Μπενίν (πρώην Δαχομέη), όπου ίχνη αυτής της λατρείας εντοπίζονται ήδη απ’ το 4.000 π.Χ. Το βουντού αναγνωρίστηκε ως επίσημη θρησκεία στο Μπενίν το 1989 και η δημοφιλία του αυξάνεται με 17% του πληθυσμού να ακολουθεί σήμερα. Η θρησκεία έχει τη δική του εθνική εορτή της 10 Ιανουαρίου και συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισλάμ και τον Καθολικισμό. Κάθε χρόνο εδώ και 36 χρόνια διοργανώνεται στην πόλη Ouidah του πρώην γαλλικού Μπενίν, στη δυτική Αφρική το καθιερωμένο φεστιβάλ βουντού. Η περιοχή θεωρείται η Μέκκα των πνευμάτων και των θεών και η πόλη είναι γνωστή και ως «vodun».

Οι βασικές ομοιότητες με τον καθολικισμό είναι η πίστη στη μετά θάνατον ζωή, η χρήση ενός βωμού (ο «βωμός» στο Βουντού μπορεί να είναι ένα δέντρο ή ένας στύλος), η πίστη στην ύπαρξη δαιμονικών και βλαβερών πνευμάτων. Ακόμα υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα σε χριστιανικούς αγίους και στα «παγανιστικά» πνεύματα του Βουντού. Για παράδειγμα, ο Legba είναι ένα γέρικο πνεύμα που στέκει σαν φρουρός στις θύρες απ’ τις οποίες επικοινωνεί η Γη με τον κόσμο των πνευμάτων, όπως ο Αγ. Πέτρος είναι ο φύλακας του παραδείσου.  Υπάρχουν όμως και βασικές διαφορές (πέρα των μορφικών και τελετουργικών). Για παράδειγμα η έννοια της «ελεύθερης βούλησης» του Καθολικισμού δεν είναι τόσο έντονη στο Βουντού, όπου η επιρροή των πνευμάτων είναι καθοριστική έως αφοπλιστική για τη ζωή ενός ανθρώπου.

Μια τυπική τελετή Βουντού είναι μια ομαδική συγκέντρωση πιστών, που συνοδεύεται από ήχους κρουστών και καταλήγει σε έναν ξέφρενο χορό από κάποιους παρευρισκόμενους. Συνοδεύεται επίσης από τη θυσία ενός ζώου (π.χ. ενός κοτόπουλου ή κατσίκας). Κι όλα αυτά για να επιτευχθεί η επικοινωνία του πιστού με κάποιο «πνεύμα» μέσω της βίωσης μιας κατάστασης έκστασης και μέσω του εξευμενισμού του εν λόγω πνεύματος.

Τι είναι ένα πνεύμα για τους πιστούς του Βουντού; Θα λέγαμε κάτι ανάλογο με τους θεούς μιας οποιαδήποτε πολυθεϊστικής θρησκείας. Τα πνεύματα (τα Loa όπως αποκαλούνται) διακρίνονται σε «καλά» (ευνοϊκά για τους ανθρώπους) και «κακά». Πέρα απ’ αυτά όμως η επικοινωνία ενός πιστού με ένα πνεύμα είναι τιμή για τον πιστό, καθώς το πνεύμα μπορεί την στιγμή της έκστασης να του αποκαλύψει κάτι απ’ το μέλλον του, να δώσει μια προφητεία, έναν οιωνό, ένα σημάδι, μια συμβουλή. Πολλές φορές όμως είναι απαραίτητη η μεσολάβηση ενός ιερέα (“houngan” ή “mambo” όπως αποκαλούνται), ενώ άλλες φορές το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι άμεσο, αλλά η επικοινωνία με το πνεύμα να επιτευχθεί αργότερα μέσω ενός ονείρου.

Οι ακόλουθοι του Βουντού πιστεύουν σε ένα πάνθεο το οποίο αποκαλούν Λόα οι θεότητες αυτές είναι κατώτερες του μοναδικού θεού (Bondyè). Ο Θεός δεν παρεμβαίνει στις ανθρώπινες σχέσεις, και αυτός είναι ο λόγος που οι πιστοί δεν επικαλούνται τον θεό στις τελετές τους, αλλά τα πνεύματα Λόα Άλλα χαρακτηριστικά του Βουντού περιλαμβάνουν τον σεβασμό των νεκρών και την προστασία από τη μαύρη μαγεία .

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444!!

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 900 19 444 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Χριστουγεννα και Γιορτες του Ηλιου!
Ξέρετε ότι η γιορτή των Χριστουγέννων γιορταζόταν στις παγανιστικές κοινωνίες πολλούς αιώνες πριν από τη γέννηση του Χριστού; Οι...
Θρησκεια και Συμβολα!
Η πίστη των ανθρώπων σε μια θρησκεία απαιτεί συμβολισμούς; Ο συμβολισμός είναι απαραίτητος για την θρησκευτική πίστη. Στην...
Τα Αρχαια Μυστηρια
Τα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια είχαν σχέση με το Σεξ; Οι Έλληνες δεν είχαν λέξη για τη θρησκεία. Δεν υπήρξε καμία διάκριση μεταξύ του ιερού...
Γουικα
Ποια είναι η θρησκεία αυτή που προτιμούν οι φεμινίστριες και οι παγανιστές; Είναι μια νέα σχετικά θρησκεία που χρησιμοποιεί πανάρχαια...
Αθλητική Αστρολογία
Ο Πράσινος Καλτσάς
Ένας δυναμικός Ταύρος έρχεται να ενταχθεί στην ομάδα ...
Ο Ταύρος ΠΑΟΚ
Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στο ζώδιο είναι Ταύρος, ένα ...
Ο Κριός Κύριος Μίτσελ
Η περίεργη αποχώρηση του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό, εν ...
Αντρέ Σιμόες: Γερό Υλικό
Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος άσσος θα βρεθεί να φοράει ...
Ο Αφοσιωμένος Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ένας από τους πιο αφοσιωμένους ...
Celebrities
Λουιζίδου: «Με τον Αθερίδη ...
Η Ρένια Λουιζίδου σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν ...
Νίκη Κάρτσωνα: «Η μητέρα ...
Η Νίκη Κάρτσωνα έδωσε κοινή συνέντευξη με την μαμά της, ...
Κωνσταντίνος Αργυρός: ...
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι ένας πολύ όμορφος άντρας ...
Εισήχθη στο νοσοκομείο ο ...
Ο Hagrid του «Harry Potter» ή κατά κόσμον Robbie Coltrane εισήχθη στο ...
Υγεία
Ροδέλαιο: Η Άνοιξη στην ...
Το μυστικό και πανέμορφο τριαντάφυλλο, αυτό το σύμβολο ...
Bi-Aura: Μια Εξελιγμένη ...
Σε μια εποχή με πολλά προβλήματα και άγχος, αρχίζει να ...
Πνευματικότητα και Ομορφιά
Η ομορφιά είναι ένα στοιχείο που οι άνθρωποι το ...
Μικρά τρικ Ομορφιάς
Η περίοδος που περνάμε από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Καλέστε από σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444 !!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου