προϊόντα -

Ψυχολογία του χωρισμού

Ψυχολογία του χωρισμού

Μπορούμε πραγματικά να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό; Μην ξεχνάμε ότι ο χωρισμός είναι στην πραγματικότητα μια απώλεια, όπως αυτή που βιώνουμε όταν χάνουμε κάποιον από τη ζωή . Πρόκειται, εκτός όλων των άλλων και για μια βαριά επίθεση στην «ιδιοκτησία» μας , όσο και αν αυτό ακούγεται νοσηρό. Δεν είναι νοσηρό, είναι πολύ ανθρώπινο. Λέμε «ο άνθρωπός μου», «ο σύντροφός μου» και πάντα υπάρχει και μια κτητική αντωνυμία, έτσι δεν είναι; Δεν είναι κάτι κακό, είναι ένας τρόπος δεσίματος και αυτός. Ναι, αλλά τι γίνεται όταν ο δεσμός σπάσει, το δέσιμο λυθεί; Μπορούμε τόσο απλά να πάμε παρακάτω, μόνον και μόνον γιατί πρέπει;

Η απώλεια μετά από χωρισμό είναι σύμφωνα με τους ψυχολόγους ένα συναίσθημα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Όπως εξηγεί ο Robert Neimeyer στο βιβλίο του «Ν’ αγαπάς και να χάνεις», το άτομο που αισθάνεται την απώλεια ενός ανθρώπου, ενός αντικειμένου, ή ακόμη και τη θέσης εργασίας, υπο κανονικές συνθήκες περνά από τρεις φάσεις: την αποφυγή, την αφομοίωση και την ένταξη. Η σειρά των φάσεων και ο χρόνος που περνά κανείς στην κάθε μία απ' αυτές, πολλές φορές διαφέρει. Υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλους και που η τρίτη φάση καθυστερεί να έρθει, για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Όπως έχουν συμπεράνει επιστήμονες στον τομέα της ψυχολογίας συμπεριλαμβανομένου και του Neimeyer, στον έρωτα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για γυναίκες που χάνουν ένα σύντροφο μετά από πολλά χρόνια σχέσης ή γάμου καθώς επίσης και όταν ο άντρας αυτός ήταν το μόνο τους στήριγμα. Δηλαδή, όταν οι γυναίκες δεν έχουν άλλα πρόσωπα μέσα στο οικογενειακό τους περιβάλλον για να συζητούν τα όποια προβλήματά τους, η απώλεια είναι πιο σύνθετη. Έπειτα, όπως είναι λογικό μεγάλη άρνηση για το χωρισμό αισθάνονται γυναίκες που έχουν εγκαταλειφθεί από τον άντρα. Εννοείται ότι η απιστία είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες που η γυναίκα δυσκολεύεται να προχωρήσει τη ζωή της. Ένας από τους πιο βασικούς λόγους, είναι το γεγονός ότι θίγεται ο εγωισμός της. Άλλωστε ο Neimeyer αναφέρει «Επειδή η διάλυση πολλών γάμων συνδυάζεται με την ύπαρξη εξωσυζυγικών σχέσεων, ο χωρισμός μπορεί να συνοδεύεται από βαθύ αίσθημα προδοσίας».  Ένας ακόμη λόγος που η γυναίκα μπορεί να το πάρει «στραβά» είναι αυτός που πιθανόν να ισχύει και στην περίπτωση της Demi Moore: η έκθεση στον κόσμο και οι σχολιασμοί, ή πιο ευθέως, τα κουτσομπολιά που θα ακολουθήσουν με την είδηση του χωρισμού.

Να λοιπόν, πώς μπορείς να ξεπεράσεις ένα δύσκολο "αντίο". Φτάνει μόνο να το πιστέψεις!

1. Εξαφάνισε ό,τι τον θυμίζει
Δώρα, φωτογραφίες, αναμνηστικά...Ρίξε τα στα σκουπίδια (όχι, μην τα φυλάξεις κάπου για να μην τα βλέπεις). Γενικότερα απομάκρυνε οτιδήποτε σου θυμίζει τα όσα περάσατε μαζί. Εφόσον ο χωρισμός είναι οριστικός, βάλε και εσύ ένα τέλος σ' αυτό το δράμα.

2. Προσοχή με τις επιλογές σου
Το αν ο " έρωτας με έρωτα περνάει" είναι κάπως υποκειμενικό. Πολλές κατάφεραν να ξεχάσουν τον πρώην μέσα απ’ αυτό τον τρόπο, ενώ άλλες βιάστηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν με τα μούτρα και να πληγωθούν ξανά. Το καλύτερο απ' όλα είναι να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου, να καταλάβεις τι θέλεις, "πού βρίσκεται" και τι ζητάς από την επόμενή σου σχέση.

3. Βρες τα μειονεκτήματά του
Τι σε ενοχλούσε πάνω του; Ποια ήταν τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά του; Όλο και κάτι θα βρεις. Σημείωσέ τα σε μια λίστα και διάβαζέ την όποτε ξυπνούν μέσα σου οι αναμνήσεις .

4. Πες τα με την κολλητή σου, αλλά βάλε μία τελεία.
Είναι φυσικό στην αρχή να το μιλήσεις με τη μαμά, την κολλητή ή οποιοδήποτε άλλο γνωρίζει τα όσα έχουν γίνει. Όμως μην το παρακάνεις. Όσο πιο πολύ το συζητάς, τόσο πιο πολύ πληγώνεσαι.

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Χωρισμός: Ας γίνει σωστά!
Έχει κανόνες ο χωρισμός; Ασφαλώς και έχει, όπως έχει και αγάπη! Για να χωρίσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπήσαμε, σημαίνει ότι αγαπήσαμε...
Ζώδια και Χωρισμός
Πώς αντιδρά το κάθε ζώδιο στον χωρισμό; Θα πέσει στα πατώματα, θα πάει παρακάτω, θα εκδικηθεί; Κάθε ζώδιο είναι κι ένας κόσμος ολόκληρος....
Χωρισμός και κατάρρευση
Γιατί ένας χωρισμός μας κάνει κομμάτια; Γιατί μοιάζει σαν να τελειώνει ο κόσμος; Αφού, στο κάτω – κάτω, κάποτε, αυτός ο άνθρωπος που...
Γυναίκες!
Μεγάλα λόγια από μεγάλους ανθρώπους για το μεγαλύτερο μυστήριο όλων των εποχών: τη γυναίκα και τις σχέσεις. Ας τα απολαύσουμε.
Μοναδικά Προϊόντα
Φυλαχτά-Τάλισμαν
Τα φυλακτά χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και να τον προστατεύουν από κινδύνους και από αντιξοότητες στην υγεία του, στην δουλειά του και γενικά στα συμφέροντά του. Το φυλακτό είναι πομπός αγάπης ρευστής. Κατασκευάζονται σε περγαμηνή και σε μέταλλο. Τα συγκέκριμένα τάλισμαν κατασκευάζονται από ασήμι και χρυσό. Τα Τάλισμαν φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας. Κατασκευάζονται μια ορισμένη ώρα και ημέρα, σύμφωνα πάντα με την ημερομηνία γέννησης, το ονοματέπωνυμο του καθ' ενός και το όνομα της μητέρας του γιατί καθιερώνεται στο όνομα του. Και μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά από το oroskopos.tv!
Αθλητική Αστρολογία
Ο Σάντος φεύγει, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ...
Ένας κύκλος ζωής κλείνει οριστικά για τον ίδιο και θα ...
Χάνει -σχεδόν- σίγουρα τη 12η ...
Οι νέοι κανόνες της ΟΥΕΦΑ να φέρνουν την Ελλάδα σε πολύ ...
Σιγουριά στον ΠΑΟ για ...
Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει φέτος πολλά και πλέον ...
Λίγες μέρες πριν σβήσει τα ...
Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, αλλά μέχρι εκεί.
Celebrities
Σπύρος Παπαδόπουλος: «Η ...
Για την κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί «Μου λες ...
Βασίλης Καρράς: Η Χριστίνα ...
Ο Βασίλης Καρράς τραγουδάει για τον έρωτα. Όμως υπήρξε ...
Αντώνης Ρέμος: «Όπου μπορώ, ...
Ο Αντώνης Ρέμος έχει πει πολλές φορές μέχρι τώρα ...
Κώστας Δόξας: «Δείχνω τον ...
Είχε προσωπικό κόστος για τον Κώστα Δόξα η φετινή ...
Γιάννης Πάριος: «Πάντα ...
Πώς ένιωσε ο Γιάννης Πάριος όταν ολοκληρώθηκε ένας ...
Γωγώ Μαστροκώστα: Στην ...
Η Γωγώ Μαστροκώστα επωφελήθηκε τον καλό καιρό και πήγε ...
«Εκνευρίζομαι που όλοι ...
Είναι 41 ετών και... κορμάρα! Είναι sexy, το ξέρει ...
Τι λάτρευε το Πάσχα η Ράνια ...
Όλα τα παιδιά έχουν αδυναμία σε κάποια πράγματα. ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου