προϊόντα -

Εύσημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Εύσημα για την  πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το περιεχόμενο και η κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και η ελληνική προεδρία στην ΕΕ κυριάρχησαν στις συνομιλίες του Αντ.Σαμαρά με τους κοινοτικούς αξιωματούχους και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ικανοποίηση, καθώς εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη των εταίρων στη χώρα μας είναι σταθερή, τόσο για την πορεία του προγράμματος, όσο και για τα επιτεύγματα στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις ολιγόλεπτες συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό του έδωσαν συγχαρητήρια για την οικονομία και τις επιδόσεις της Ελληνικής Προεδρίας.

Εύσημα από Ντράγκι

Ο πρωθυπουργός απέσπασε θετικά σχόλια από τον πρόεδρο της ΕΚΤ για την πορεία της οικονομίας. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Τρόικα και τις επιδόσεις στην οικονομία, όσο και για τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Προεδρίας, με αποκορύφωμα τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.

Από την έναρξη της προεδρίας μέχρι και χθες είχαν κλείσει 53 φάκελοι, που βρίσκονται είτε σε εκκρεμότητα είτε «παγωμένοι» λόγω διαφωνιών.

Συνάντηση με Γιούνκερ


Οι επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είχαν όμως και αέρα ευρωεκλογών, κατά τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που στηρίζεται από το ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενωμένοι απέναντι στην κρίση

Ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Συμβούλιο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενότητα της Ευρώπης απέναντι στην ουκρανική κρίση υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη καλείται να απαντήσει στην ουκρανική κρίση. Πλέουμε σε ταραγμένα νερά, αλλά είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Προχωράμε προς περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

Έκανε ειδική μνεία στα θετικά αποτελέσματα των σκληρών 8μηνων διαπραγματεύσεων, την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στο πρόγραμμα αναδιανομής 500 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Παρέμβαση για το κοινωνικό κράτος

Κατά τη διάρκεια του δείπνου των ευρωπαίων ηγετών ο Αντ. Σαμαράς στην παρέμβασή του υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, αλλά και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η έρευνα και η επαγγελματική αριστεία δεν επιτυγχάνονται χωρίς τίμημα και ότι το υψίστης ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό δεν επιτυγχάνεται χωρίς υψίστης ποιότητας εκπαίδευση, υψίστης ποιότητας δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και περιβαλλοντική προστασία .

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε πολλούς κρίσιμους τομείς, ανταποδοτικότητα του κόστους μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το κόστος της εργατικής μονάδας σχετικά χαμηλά, αλλά σημείωσε ότι αν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και το κόστος της ενέργειας είναι εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει όφελος και υποστήριξε ότι χρειάζεται ο συνδυασμός μικρών βελτιώσεων.

Εξάλλου, η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και της έλλειψης ενιαίας αγοράς ενέργειας είναι οι βασικότεροι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές. Η Ελληνική Προεδρία στοχεύει, επίσης, στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους γραφειοκρατίας, στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση και στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Βιομηχανική πολιτική θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, τον Μάιο στην Αθήνα.
Πηγή : www.madata.gr

 Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

 Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του 

 Κάλεσε τώρα από :
σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75 €/λεπτό με ΦΠΑ σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444!!

 Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 900 19 444 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Κομισιόν: Έρχεται ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία την ελληνικής οικονομίας τα έτη 2013, 2014 και 2015 προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Η...
Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,...
Σαμαράς: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού...
Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς το προσχέδιο του...
Αθλητική Αστρολογία
Εθνική 2004-2014: Τι Άλλαξε;
Η τραγική ήττα της Εθνικής από τα Ν. Φερόε οπωσδήποτε ...
ΑΕΚ: Ένας Γνώριμος ...
Είναι γεγονός. Ο Τόμας Ντελινινκάιτις είναι ξανά στην ...
Σλότερ: Μαγικά Τρίποντα!
Η αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Φενέρ τα είχε όλα: ένταση, ...
Και Τώρα, Ντέρμπυ!
Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ...
Celebrities
Γεωργούλης – Σωτηροπούλου: ...
Μπορεί οι ίδιοι να μην έχουν παραδεχτεί δημοσίως ότι ...
Φαίη Σκορδά: Αγκαλιά με το ...
«Όταν πηγαίνουμε έξω για φαγητό, επειδή όλοι τον ...
Ζευγάρι από την ...
Το ότι είναι ζευγάρι και στη ζωή είναι γνωστό. ...
Σαμπρίνα: Η μπηχτή της on camera
Η Σαμπρίνα αποκαλύπτει ότι τις αρέσουν οι δουλειές του ...
Ο Δήμος Μυλωνάς ξαναχτυπά ...
Ο Δήμος Μυλωνάς μίλησε στην εκπομπή Happy Day. Mεταξύ άλλων ...
Στα δικαστήρια ο Γιώργος ...
Στα δικαστήρια θα βρεθούν ο Γιώργος Λιάγκας και Φαίη ...
Κασσάνδρα Βογιατζή: «Είδα ...
Εδώ και δέκα χρόνια η Κασσάνδρα Βογιατζή παίζει σε ...
Τους «τσάκωσε» ο φακός στο ...
Μετά τις πρώτες φωτογραφίες του ζευγαριού στη ...
Ζωντανή Επικοινωνία
Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,75€/λεπτό με ΦΠΑ!! Οι καλύτεροι αστρολόγοι !!! Η χαμηλότερη χρέωση της αγοράς !!!
Καλέστε από σταθερό(1,52€/λεπτό) ή κινητό(1,61€/λεπτό) στο 900 19 444 !!
Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορpήτου