Εύσημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Εύσημα για την  πορεία της ελληνικής οικονομίας
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το περιεχόμενο και η κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά και η ελληνική προεδρία στην ΕΕ κυριάρχησαν στις συνομιλίες του Αντ.Σαμαρά με τους κοινοτικούς αξιωματούχους και τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ικανοποίηση, καθώς εκτιμούν ότι η εμπιστοσύνη των εταίρων στη χώρα μας είναι σταθερή, τόσο για την πορεία του προγράμματος, όσο και για τα επιτεύγματα στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις ολιγόλεπτες συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό του έδωσαν συγχαρητήρια για την οικονομία και τις επιδόσεις της Ελληνικής Προεδρίας.

Εύσημα από Ντράγκι

Ο πρωθυπουργός απέσπασε θετικά σχόλια από τον πρόεδρο της ΕΚΤ για την πορεία της οικονομίας. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με τον Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό τόσο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Τρόικα και τις επιδόσεις στην οικονομία, όσο και για τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Προεδρίας, με αποκορύφωμα τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση.

Από την έναρξη της προεδρίας μέχρι και χθες είχαν κλείσει 53 φάκελοι, που βρίσκονται είτε σε εκκρεμότητα είτε «παγωμένοι» λόγω διαφωνιών.

Συνάντηση με Γιούνκερ


Οι επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είχαν όμως και αέρα ευρωεκλογών, κατά τη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που στηρίζεται από το ΕΛΚ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενωμένοι απέναντι στην κρίση

Ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Συμβούλιο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ενότητα της Ευρώπης απέναντι στην ουκρανική κρίση υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη καλείται να απαντήσει στην ουκρανική κρίση. Πλέουμε σε ταραγμένα νερά, αλλά είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Προχωράμε προς περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

Έκανε ειδική μνεία στα θετικά αποτελέσματα των σκληρών 8μηνων διαπραγματεύσεων, την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά και στο πρόγραμμα αναδιανομής 500 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Παρέμβαση για το κοινωνικό κράτος

Κατά τη διάρκεια του δείπνου των ευρωπαίων ηγετών ο Αντ. Σαμαράς στην παρέμβασή του υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχτεί το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, αλλά και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η έρευνα και η επαγγελματική αριστεία δεν επιτυγχάνονται χωρίς τίμημα και ότι το υψίστης ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό δεν επιτυγχάνεται χωρίς υψίστης ποιότητας εκπαίδευση, υψίστης ποιότητας δημόσια υγεία, κοινωνική ασφάλιση και περιβαλλοντική προστασία.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι σε πολλούς κρίσιμους τομείς, ανταποδοτικότητα του κόστους μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί το κόστος της εργατικής μονάδας σχετικά χαμηλά, αλλά σημείωσε ότι αν ταυτόχρονα αυξάνεται η φορολογία και το κόστος της ενέργειας είναι εκτός ελέγχου, δεν υπάρχει όφελος και υποστήριξε ότι χρειάζεται ο συνδυασμός μικρών βελτιώσεων.

Εξάλλου, η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους ενέργειας και της έλλειψης ενιαίας αγοράς ενέργειας είναι οι βασικότεροι στόχοι της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, ανέφεραν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές. Η Ελληνική Προεδρία στοχεύει, επίσης, στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους γραφειοκρατίας, στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση και στην αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Βιομηχανική πολιτική θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, τον Μάιο στην Αθήνα.
Πηγή : www.madata.gr

Σε απασχολούν αναπάντητα ερωτήματα; Θέλεις να μάθεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα αισθηματικά σου; υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου; έχεις σχέση με παντρεμένο; θέλεις άμεσα επανασύνδεση; Θέλεις να γνωρίζεις τι έρχεται στα επαγγελματικά σου;

Μίλησε κάθε στιγμή της ημέρας με τους αστρολόγους του OROSKOPOS.TV

Κάλεσε τώρα από : σταθερό ή κινητό στο 14850 με χρέωση μόνο 0,76 €/λεπτό με ΦΠΑ

Κάλεσε τώρα και θα λυθούν όλες σου οι απορίες !

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Περισσότερα σχετικά άρθρα

Κομισιόν: Έρχεται ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία

Κομισιόν: Έρχεται ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία

Κομισιόν: Έρχεται ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία

Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για την πορεία την ελληνικής οικονομίας τα έτη 2013, 2014 και 2015 προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Η...

Στουρνάρας: Αναστρέψαμε την πορεία της οικονομίας

Στουρνάρας: Αναστρέψαμε την πορεία της οικονομίας

Στουρνάρας: Αναστρέψαμε την πορεία της οικονομίας

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωσή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ανέφερε: Κατορθώσαμε να αναστρέψουμε την...

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας για την ελληνική οικονομία

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,...

Το πλάνο για την ελληνική οικονομία

Το πλάνο για την ελληνική οικονομία

Το πλάνο για την ελληνική οικονομία

Δεκαετές πλάνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την στρατηγική για την ανάπτυξη θα εκπονήσει η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε από...

Σαμαράς: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Σαμαράς: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Σαμαράς: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού...

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Στουρνάρας: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, καθώς το προσχέδιο του...