Παρθενόπη Μπουζούρη


Ταγμένη μόνο στο θέατρο

Η Παρθενόπη Μπουζούρη είναι μια πολύ σημαντική ηθοποιός της γενιάς της, και η οποία έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στο χώρο του θεάτρου. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν φοβάται τις αλλαγές και τις προκλήσεις.

Ο αστρολογικός της χάρτης από την Πηνελόπη Παπουτσή

Ό Ήλιος της στον Ταύρο μας δείχνει ότι η Παρθενόπη είναι μια γυναίκα με σταθερές αξίες στην ζωή της, και είναι από τις γυναίκες που θα εργαστούν σκληρά και με επιμονή για τους στόχους τους, η βασική της επιθυμία είναι να νιώθει ασφάλεια ιδιαίτερα στις συνεργασίες της γι’ αυτό και είναι από τους ανθρώπους που θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους συνεργάτες τους και δεν θα τους αλλάξουν.

Η Σελήνη της στον Αιγόκερω την ωθεί να βάζει στόχους, να είναι συγκρατημένη και οργανωτική ενώ παράλληλα μας δείχνει ότι η Παρθενόπη δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που εξαιτίας της όψης τετραγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ερμή της, δημιουργεί άλλη εικόνα και αυτό γιατί εξαιτίας της παρόρμησης της στιγμής μπορεί να πει αυτό που αισθάνεται ή να αντιδράσει εν θερμώ.

Ο Ωροσκόπος της στην Παρθένο μας δείχνει ότι η Παρθενόπη είναι από τους ανθρώπους που όσα και αν καταφέρει θα κρατά πάντα χαμηλό προφίλ, δουλεύοντας ακούραστα, ενώ η ικανότητα της να βρίσκει πρακτικές λύσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες την βοηθούν να ξεχωρίζει. Φυσικά είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού της.

Η όψη τριγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ωροσκόπο της, την βοηθούν να κερδίζει το κοινό με την προσωπικότητα και την δουλειά της.

Βέβαια εξαιτίας της όψης αντίθεσης που σχηματίζει η Σελήνη με τον Δία υπάρχουν και κάποιες στιγμές στην ζωή της που αφήνει τα πράγματα λιγάκι στην τύχη τους κάνοντας διαλείμματα στα οποία προτιμά να περνά όμορφα ταξιδεύοντας παρά δημιουργώντας.

Η Παρθενόπη στην ζωή της έχει κάνει αρκετές αλλαγές, η όψη συνόδου που σχηματίζει ο Πλούτωνας με τον Ουρανό πάνω στον Ωροσκόπο της, την έχει ωθήσει να κάνει ξαφνικές αλλαγές στην ζωή αλλάζοντας ριζικά την πορεία της ζωής της, ενώ μετά από κάθε αλλαγή έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται και να βγαίνει πιο δυνατή.

Η όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Ουρανός με την Αφροδίτη την ωθεί σε αντισυμβατικές σχέσεις και συνεργασίες, οι οποίες με την βοήθεια της όψης τριγώνου που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Άρη μπορούν να εκφραστούν αρμονικά.

Για την καριέρα της η Παρθενόπη έχει δουλέψει σκληρά, άλλωστε είναι από τις ηθοποιούς που θέλει να μιλάει μόνο με την δουλειά της. Το αυστηρό προφίλ που έχει χτίσει και την έχει κάνει να ξεχωρίσει το οφείλει στην όψη τετραγώνου που σχηματίζει ο Κρόνος με την Δήμητρα.

Ενώ η όψη εξάγωνου που σχηματίζει η Δήμητρα από τον 10ο Ηλιακό της οίκο με τον Ήλιο της, της υπόσχεται έναν μόνο πράγμα την κορυφή.

Η όψη εξάγωνου που σχηματίζει ο Ερμής με το Μεσουράνημα της είναι ένας ακόμα λόγος που την ώθησε να ψάξει να βρει τρόπο να εκφραστεί, και εάν δεν είχε γίνει ηθοποιός θα μπορούσε να εκφραστεί πολύ καλά μέσα του γραψίματος.

Άλλωστε ο Ποσειδώνας της από τον 3ο Ηλιακό της οίκο σε όψη εξάγωνου με τον Ουρανό της δίνουν την ικανότητα να μπορεί να εκφράσει τις δημιουργικές και πολλές φορές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές ιδέες μέσα από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς δρόμους.

Τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά και ιδιαίτερα πρωτοποριακά πράγματα από την Παρθενόπη τα οποία θα αγγίξουν τις καρδιές μας. Το μόνο που έχουμε να της ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία.

bouzouri 2

“Είμαι ολιγαρκής άνθρωπος…”

Πήγα στο θέατρο να δω την αγαπημένη μου Παρθενόπη Μπουζούρη που φέτος παίζει την Φαίδρα. Την γνωστή Φαίδρα του Ευριπίδη, μόνο που αυτή βρίσκεται στο Βρετανικό παλάτι της δεκαετίας του ’90. Με σαφείς νύξεις στο θάνατο της πριγκίπισσας Νταιάνα, η συγγραφέας Σάρα Κέιν, σαρκάζει με ένα πικρό χιούμορ τη σύγχρονη κοινωνία των διάσημων και του lifestyle.

Συνέντευξη στον Νίκο Μουρατίδη

Παρθενόπη μου που σε πετυχαίνω;
– Με πετυχαίνεις σπίτι, λίγο πριν φύγω για το θέατρο

Πριν αρχίσω να σε ρωτάω για το νέο ρόλο πρόκληση που κάνεις στην καινούργια σου παράσταση, πες μου πως βιώνεις όλο αυτό που περνάμε με τον κορωνοϊό;
– Πέρασα από διάφορες φάσεις και τρόμου και αδιεξόδου. Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη αλλά είναι εντελώς πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε. Σαν δυστοπική ταινία. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε, οπότε με προσοχή… και η ζωή συνεχίζεται.

Έχεις πειθαρχήσει, ακολουθείς όλους τους κανόνες ή δεν το ‘χεις πάρει τόσο πολύ από φόβο;
– Πειθαρχώ χωρίς υστερία. Ο ιός υπάρχει και δεν είναι να τον υποτιμάμε!!

bouzouri

Το επάγγελμα του ηθοποιού πλήττεται σφοδρά, γιατί εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, οι υπόλοιποι ηθοποιοί υποφέρουν – μιλώντας πάντα σε πρακτικό/ οικονομικό επίπεδο. Εσύ “βγαίνεις” οικονομικά;
– Το επάγγελμα μας χτυπήθηκε από τα πρώτα και δυστυχώς η πολιτεία δεν φρόντισε καθόλου για τους καλλιτέχνες. Ο πολιτισμός είναι οι άνθρωποι του! Προσωπικά έκανα περικοπές στα πάντα. Είμαι και ολιγαρκής άνθρωπος, οπότε τα καταφέρνω.

Εξακολουθείς να διδάσκεις;
– Πάντα διδάσκω, είναι το δεύτερο επάγγελμα  μου! Μετά από την σχολή του Εθνικού θεάτρου, τώρα βρίσκομαι στην σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Το να διδάσκεις, ποιες ανάγκες σου καλύπτει;
– Η διδασκαλία είναι μέρος της ζωής μου! Οι μαθητές μου είναι πηγή έμπνευσης! Με κάνουν καλύτερο καλλιτέχνη και καλύτερο άνθρωπο! Με κρατούν σε διαρκή εγρήγορση, σε επαφή με το καινούργιο. Επίσης η διδασκαλία είναι ο βασικός μου βιοπορισμός… πράγμα που μου επιτρέπει να ‘μαι επιλεκτική στο θέατρο.

Σε όσες παραστάσεις σε έχω δει, καλές, κακές ή μέτριες – εσύ πάντα ξεχωρίζεις. Είσαι χαρισματική ηθοποιός. Στον κινηματογράφο και την τηλεόραση γιατί δεν δουλεύεις;
– Έλα μου ντε; Γιατί δεν δουλεύω; (γέλια) Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται η διαδικασία και δεν το λέω με καμία διάθεση σνομπισμού. Θέλω πάρα πολύ να κάνω κυρίως σινεμά – και γιατί όχι και τηλεόραση. Για κάθε ενδιαφερόμενο εδώ είμαι λοιπόν! Τώρα να πάρω σβάρνα τα γραφεία παραγωγής, όχι δεν τοχω κάνει. Δεν ξέρω ίσως θα ‘πρεπε…

Μου θυμίζεις κάποιες Αμερικανίδες ή Εγγλέζες ηθοποιούς που είναι εξαιρετικές, αλλά ο πολύς κόσμος δεν τις ξέρει, γιατί κάνουν μόνο θέατρο. Σε καλύπτει αυτό, δεν έχεις φιλοδοξία να γίνεις πιο αναγνωρίσιμη;
– Έχω φιλοδοξία να παίξω σε καλές παραγωγές ρόλους που θα με ιντριγκάρουν. Να συνεργαστώ με σκηνοθέτες των οποίων την αισθητική εκτιμώ, κι’ αν αυτό φέρει την αναγνωρισημότητα γιατί όχι;

Φέτος, πάλι βρίσκεσαι αντιμέτωπη με κείμενο της Σάρα Κέιν, στην παράσταση “Φαίδρας Έρως”, που παίζεται στην σκηνή του παλιού ξενοδοχείου της Ομόνοιας, στο Πάγκειον. Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στην Σάρα Κέϊν;
– Είναι το 4ο έργο της με το οποίο ασχολούμαι. Το σύμπαν της Σάρα Κέιν με γοητεύει γιατί είναι ποιητικό, πυκνό και βαθιά ανθρώπινο. Γυμνό και τρομαγμένο. Όπως η ίδια. Και προφητικό. Δες τι ζούμε! Η πραγματικότητα σήμερα ξεπερνάει  τα έργα της. Ήταν το φοβερό παιδί του αγγλικού θεάτρου. Ιδιοφυής, επινόησε ένα ολόκληρο είδος θεάτρου -το  inyerface theatre – που σημάδεψε τη γενιά μου και άλλαξε για πάντα το θέατρο παγκόσμια. Μίλησε για θέματα με τρόπο που κανείς δεν τόλμησε! Ανέβασε πάνω στην σκηνή το… ανείπωτο!

121454646 3522426854521013 9166764686100313575 o 1

Λένε ότι ήταν περιθωριακή συγγραφέας, καταθλιπτική που τελικά οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Εσύ τι λες;
– Νομίζω πως το έργο της ξεπερνά κατά πολύ την βιογραφία της. Είναι απόγονος όλων των μεγάλων ποιητριών, όπως της Βιρτζίνια Γούλφ, ας πούμε. Ήταν η ροκ σταρ των δραματουργών… και καθόλου περιθωριακή! Ήταν εν ζωή όταν τα έργα της παιζόταν σε όλες τις μεγάλες σκηνές της Ευρώπης και του κόσμου! Σήμερα θεωρείται πια κλασική. Ένας κομήτης που πέρασε και στα 27 του μας άφησε για άλλους γαλαξίες…

Λένε πως το “Φαίδρας έρως” είναι κωμωδία…αλλά εγώ πιστεύω πως είναι σαν σουρεαλιστική σάτιρα, σαν παρωδία…
– Τα έργα της Κέιν όλα, έχουν μαύρο χιούμορ. Κατάμαυρο!! (γέλια) Το “Φαίδρας Έρως” είναι σχεδόν παρωδία, παρ’ όλο που η ίδια το ονομάζει “κωμωδία” σαρκάζοντας πάντα! Τα πρόσωπα είναι σε… οριακές καταστάσεις. Αλώστε τραγικό είναι το πρόσωπο που είναι γελοίο και το αγνοεί! Νομίζω πως εκεί συναντιέται με το Χιούμορ της Άντζελας Μπρούσκου. Υπόγειο σαρδόνιο και πικρό. Περισσότερο καγχάζει, πάρα γελάει.

4 M

Σου κάναμε και τον αστρολογικό σου χάρτη, που σε κάποιο σημείο λέει πως κάποιοι πλανήτες σου σε ωθούν να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου… Ισχύει;
– Ναι ισχύει! Δεν φοβάμαι να αλλάξω πράγματα στη ζωή μου όταν νιώθω πως δεν λειτουργούν..

Πες μου μια-δυο αλλαγές που έχεις κάνει μέχρι τώρα.
– (γέλια) …από μελαχρινή έγινα ξανθιά και το απολαμβάνω! (γέλια) Αλλάζω σπίτι σε μερικές μέρες. Μετά από χρόνια, απόκτησα δίπλωμα, αυτοκίνητο και οδηγώ… σε κάλυψα; (γέλια)

bouzouri7

Επίσης λέει, πως είσαι χαμηλών τόνων και ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού σου. Αν όντως είναι έτσι θέλω να μου το αναλύσεις…
– Ναι, μου αρέσει να κρύβομαι. Με ξεκουράζει. Είμαι απολύτως αυστηρή με το εαυτό μου – και μόνο – και τρομερά μαλακή για τους άλλους. Ο εαυτός μου είναι ο μόνος που μπορώ να αλλάξω να βελτιώσω, να καλυτερεύσω.

Εξακολουθείς να κυκλοφορείς στην πόλη με το ποδήλατο σου;
– Μέχρι προ τίνος ναι, αλλά τώρα έχω αυτοκίνητο. Κάνω τις βόλτες μου βέβαια όταν έχω χρόνο για άσκηση, αλλά όχι όπως πιο παλιά.

2020 MoutzouriParthenopi

Πες μας μερικά πράγματα για σένα. Που ζεις, έχεις φυτά, κατοικίδιο, βλέπεις τηλεόραση, ακούς μουσική, τι χόμπι έχεις;
– Ζω στον Κεραμικό, έχω 4 γάτες και κάτι λίγα φυτά. Δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου, αλλά ακούω πολύ μουσική. Κλασσική κυρίως αλλά και άλλα αυθεντικά είδη! Μου αρέσει να κολυμπάω χειμώνα- καλοκαίρι. Κολυμπάω στο Σεράφειο σχεδόν κάθε μέρα!

Υπάρχει κάτι στην τηλεόραση που παρακολουθείς ή είσαι κι’ εσύ του Netflix;
– Μόνο Netflix (γέλια)

121304485 3522426824521016 8254484964422126771 o

Τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο στις καθημερινές σου συνήθειες;
– Το κολύμπι και η οδήγηση!

Και τι είναι αυτό που είσαι υποχρεωμένη να κάνεις και το μισείς; (γέλια)
– Φασίνα και δουλείες στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Η χειρότερη μου!!!

Παρθενόπη μου πολύ σ’ ευχαριστώ για την κουβεντούλα μας.
– Κι εγώ σ’ ευχαριστώ Νίκο μου και να γράψεις ότι τα θέατρα είναι ασφαλή. Παρακαλώ να το πεις αυτό! Έχουμε ανάγκη την στήριξη του κόσμου!

“Φαίδρας Έρως”

Η Κωμωδία της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου με την Παρθενόπη Μπουζούρη και τους: Γιάννη Παπαδόπουλο, Τσιμάρα Τζανάτο και Νατάσα Εξηνταβελώνη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη πρωτότυπη εκδοχή της ιστορίας της Φαίδρας με μακρινές επιρροές από την ελληνική μυθολογία, αλλά και τον Σενέκα. Μια τολμηρή και προκλητική αναθεώρηση του μύθου μέσα από το εμμονικό και καταστροφικό πάθος της Φαίδρας για τον θετό γιο της Ιππόλυτο. Το έργο αποκαλύπτει την βίαιη φύση του έρωτα μέσα από τη δυσλειτουργία μιας σεξουαλικά διεφθαρμένης βασιλικής οικογένειας σε μια κοινωνία που έχει ως θρησκεία την λατρεία διασημοτήτων.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης, Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Πολιτάκης, Μουσική: Αλέξης Εφραιμίδης, Κατασκευή σκηνικού: Κομνηνός Κουσιέρας, Live video: Άντζελα Μπρούσκου.

Ξενοδοχείον Μπάγκειον / Πλατεία Ομονοίας 19 / Τηλέφωνο ταμείου: 694 5054160



Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Μπέττυ Μαγγίρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ένα γκριζογάλανο αστέρι που λάμπει επάνω από μια καθαρή λίμνη Η Μπέττυ Μαγγίρα είν ...

Βίκυ Κάβουρα

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, μυστηριώδης, με έντονη & δυνατή προσωπικότητα. Η Βίκυ Κάβουρα είναι  ...

Φωτεινή Μπαξεβάνη

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ζακέτα να πάρεις… Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είναι μια από τις πιο αγαπητές ηθοποιούς τη ...

Λάκης Γαβαλάς

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Μια εκκεντρική φιγούρα με απίστευτο χιούμορ και ανατροπές. Τον Λάκη Γαβαλά τον γνω ...

Σπύρος Μπιμπίλας

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Ανεξάρτητη φύση & λάτρης της δικαιοσύνης Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι πάρα πολλά χρό ...

Χρυσηίδα Δημουλίδου

In category Άρθρα από τον Νίκο Μουρατίδη

Γοητευτική, λαμπερή με έντονη προσωπικότητα Η Χρυσηίδα Δημουλίδου προσαρμόζεται ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2024, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by OroskoposTV
Κλήση 8758768686
error: Content is protected !!