Άγγελοι …


“Πρώτο” Στην απήχηση του ονόματός τους ο άνθρωπος,

Φαντάζεται ευγενικές και γαλήνιες μορφές, που φορούν λευκό ή ποικιλόχρωμο ιμάτιο, που κυματίζει, καθώς τα μεγάλα τους φτερά πετούν στα Ουράνια.

Ο λόγος, λοιπόν, για τους Αγγέλους. Αυτές οι αγνές μορφές κινούν έντονα το ενδιαφέρον του ανθρώπου.

Λόγω των ποιητικών αναφορών στους Αγγέλους της Παλαιάς Διαθήκης, πολλοί καλλιτέχνες ασχολήθηκαν εντονότατα με την αποτύπωση αυτών των Ουράνιων Δυνάμεων.

Συνήθως, με τη λέξη «Άγγελος», περιγράφουμε οποιοδήποτε καλόβουλο πνεύμα που εργάζεται υπέρ του ανθρωπίνου γένους, συνήθως στο όνομα του Θεού.

Παρ’ όλα αυτά, οι Άγγελοι είναι οι τελευταίοι των Αόρατων Δυνάμεων, όπως αναφέρει ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης στο «Περί Ουρανίου Ιεραρχίας».

Βάση του αναφερθέντος Επισκόπου και των Βιβλικών αναφορών η Ιεράρχηση των Πνευμάτων αυτών έχει ως εξής: Σεραφείμ, Χερουβείμ, Θρόνοι, Κυριότητες, Δυνάμεις, Εξουσίες, Αρχές, Αρχάγγελοι, Άγγελοι.

Πλέον, είθισται να ονομάζουμε Άγγελο, την όποια από τις παραπάνω αόρατες οντότητες.

Χαρακτηρίζονται ως άυλες υποστάσεις, που δεν υπόκεινται σε φυσική φθορά, αλλά δύναται να εκπέσουν σε ηθική φθορά, δηλαδή να πράξουν λάθος, να αμαρτήσουν, να στραφούν ενάντια το καλό, ξεστρατίζοντας έτσι από την ορθή Οδό.

Παρ’ όλα αυτά, οι οντότητες αυτές θεωρείται πως έχουν ήδη κριθεί από το Δημιουργό τους κατά τη γνωστή πτώση του σατανά και των άλλων έκπτωτων αγγέλων από τον Παράδεισο.

Σύμφωνα με την αφήγηση, οι Άγγελοι που έμειναν πιστοί στο Θεό και δεν επαναστάτησαν εναντίον Του,

Κατά τη διάρκεια που ο διάβολος εξεγέρθηκε κατά του Πατέρα Των Όλων, σώθηκαν κατά χάριν, δηλαδή αν και θεωρητικά μπορούν να φθαρούν ηθικά, παραμένουν πλέον αγαθοί και μάχονται υπέρ του Καλού.

Οι Άγγελοι μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον άνθρωπο, είτε επειδή το επιβάλει κάποια κατάσταση, είτε διότι ο άνθρωπος τους επικαλείται.

Ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης θεωρεί πως οι περιγραφές της Βίβλου επάνω στους Αγγέλους είναι καθαρά συμβολικές και ποιητικές και ουδεμία σχέση έχουν με τη μορφή που αναφέρεται, όπως π.χ. τα Σεραφείμ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως ασώματες οντότητες περιτριγυρισμένες από φτερά.

Θεωρεί πως η απεικόνιση των Αγγέλων δεν είναι πραγματική,

Αλλά οφείλεται στην ανθρώπινη αδυναμία στο οράν πέραν του υλικού κόσμου. Επίσης, θεωρεί πως ο Άγγελοι είναι από μίας άλλης απόψεως μία αλληγορία πάνω στην πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου, ο οποίος ξεκινά από Άγγελος και συνεχίζει ανηφορικά προς τις υπόλοιπες Ουράνιες Τάξεις.

Οι Γνωστικοί, από την άλλη,θεωρούν πως το ανθρώπινο σώμα ανήκει στην πραγματικότητα σε έναν Άγγελο, ο οποίος φυλακίστηκε μέσα σ’ αυτό από το διάβολο, λόγω του ότι εξέπεσε σε αμάρτημα-ένα ακόμα παράδειγμα ηθικής φθοράς των Αγγέλων.

Από όλες πάντως τις σχετικές αναφορές που εντοπίζουμε, οι Άγγελοι έχουν ως βασικό στόχο να καθοδηγήσουν τους ανθρώπους προς το ορθό.

Αυτό γίνεται είτε εν αγνοία του, είτε μέσω άμεσης εμφάνισης, κατά την οποία ο Άγγελος προειδοποιεί  κάποιον για κάτι που πρόκειται να συμβεί.

Αυτή φαίνεται από το ίδιο του το όνομα άλλωστε να είναι και η κύρια αποστολή του, καθώς η λέξη «Άγγελος» προκύπτει από το ρήμα «αγγέλω», δηλαδή ανακοινώνω, κάτι που μας φανερώνει πως οι οντότητες αυτές είναι ουσιαστικά οι αγγελιοφόροι του Θεού.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u