Ανεξάρτητη γυναίκα …


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα,

Σε αυτή τη σύγχρονη και κάπως φεμινιστική εποχή, υπάρχει μια πληθώρα έξυπνων, επιτυχημένων και ανεξάρτητων γυναικών.

Αυτές οι γυναίκες έχουν πάρει τον έλεγχο της ζωής τους και έχουν τη δύναμη να κάνουν ότι θέλουν στην κοινωνία μας, κάτι που δεν ήταν εφικτό πριν από πολλά χρόνια.

Ωστόσο, όσο επιτυχημένες και ανεξάρτητες είναι, πολλές από αυτές τις γυναίκες έχουν πολύ δύσκολο χρόνο να πετύχουν την αγάπη τους.

Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό και να προσφέρει πιθανές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Σε ένα από τα άρθρα της, ο Amber Hensley,

Περιγράφει τις 10 μεγάλες διαφορές ανάμεσα στον εγκέφαλο των ανδρών και των γυναικών.

Το άρθρο κάνει πολύ καλή δουλειά στο να δείξει τις βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, και για αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, θα ήθελα να επικεντρωθώ στο δεύτερο σημείο.

Αριστερό ημισφαίριο εγκεφάλου έναντι των δύο ημισφαιρίων οι άντρες τείνουν να επεξεργάζονται καλύτερα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ οι γυναίκες τείνουν να επεξεργάζονται εξίσου καλά μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Αυτή η διαφορά εξηγεί γιατί οι άνδρες είναι γενικά ισχυρότεροι με τις δραστηριότητες του αριστερού εγκεφάλου και προσεγγίζουν την επίλυση προβλημάτων από μια προοπτική προσανατολισμένη στην εργασία, ενώ οι γυναίκες συνήθως λύουν τα προβλήματα πιο δημιουργικά και συνειδητοποιούν περισσότερο τα συναισθήματα ενώ επικοινωνούν.

Πρώτον, ας δούμε τι σημαίνει αυτό για τις καθημερινές δραστηριότητες.

Έχοντας μια προσέγγιση προσανατολισμένη στις εργασίες, οι άνδρες σκέπτονται κατά τον ακόλουθο τρόπο όταν προσπαθούν να λύσουν ένα πρόβλημα:

“Πρέπει πρώτα να το καταφέρω αυτό, και τότε μπορώ να επικεντρωθώ σε αυτό. Τότε αυτό το άλλο πράγμα, τότε αυτό και στη συνέχεια όλοι ταιριάζουν στη θέση του και να με βοηθήσουν να κάνω αυτό το τελευταίο πράγμα που έγινε.”

Εάν είστε εξοικειωμένοι με αυτό, είναι βασικά ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύεστε για να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα – σπάστε το σε μικρότερα κομμάτια και τραβήξτε το ένα προς ένα.

Αυτό αποδεικνύει γιατί οι άντρες είναι καλύτεροι σε ορισμένες θέσεις εργασίας (επιχείρηση, προγραμματισμός) και γυναίκες σε άλλες (διδασκαλία, φροντίδα).

Είναι ο κόσμος ενός ανθρώπου.

Ο όρος ανεξάρτητη γυναίκα είναι αρκετά πρόσφατος και πιστεύω ότι έγινε πιο δημοφιλής σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το “Sex and the City” και γυναικεία περιοδικά όπως η Cosmopolitan.

Η όλη ιδέα πίσω από την επιτυχημένη ανεξάρτητη γυναίκα είναι ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει (έχει οποιαδήποτε δουλειά υψηλής ισχύος) και δεν χρειάζεται να την φροντίσει κάποιος.

Αυτό είναι ένα συναρπαστικό θέμα γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που δημιουργείται από τους άνδρες.

Εξακολουθούμε να ζούμε στον λεγόμενο κόσμο του άντρα, που δημιουργεί φανταστικές δυσκολίες για την επιθυμία να είναι επιτυχημένη και ανεξάρτητη γυναίκα.

Ας δούμε πιο προσεκτικά:

Πριν από χιλιάδες χρόνια, όταν ο άνθρωπος δολοφόνησε τα ζώα με τα γυμνά του χέρια, άρχισε να υπάρχει διαφορά μεταξύ των φύλων.

Οι άνδρες ήταν σε θέση να κάνουν περισσότερες σωματικά εντατικές εργασίες απλά επειδή είχαν μεγαλύτερους και ισχυρότερους μύες.

Αυτό σήμαινε ότι οι άνδρες ήταν σε θέση να κυνηγούν για ζώα, ενώ για τις γυναίκες ήταν πιο δύσκολο να το κάνουν.

Εξαιτίας αυτού, οι άνδρες έγιναν οι πάροχοι (κυνηγοί) και οι γυναίκες έμειναν πίσω για να φροντίσουν τα παιδιά.

Με την πάροδο του χρόνου,

Αποκλειστικά με βάση την ανθρώπινη βιολογία, οι γυναίκες αποκλείστηκαν από τις περισσότερες, αν όχι όλες, σημαντικές αποφάσεις.

Οι άντρες αισθάνθηκαν ότι επειδή οι γυναίκες δεν μπόρεσαν να αποδείξουν (με τη δολοφονία μεγάλων ζώων), δεν αξίζουν να συμμετέχουν σε σημαντικές αποφάσεις των φυλών.

Ως αποτέλεσμα, οι άνδρες ήταν αυτοί που καθόριζαν συναντήσεις, συζητούσαν για το επόμενο κυνήγι, την επόμενη κίνηση, το επόμενο χωριό για να χτίσει, την επόμενη πόλη, τον επόμενο πόλεμο, πώς να τρέξει τη φυλή, πώς να τρέξει την αυτοκρατορία, πώς να εκτελέσετε εμπορικές διαδρομές κ.λπ.

Επειδή οι γυναίκες ήταν, τις περισσότερες φορές,

Ήταν έξω σε όλες αυτές τις σημαντικές αποφάσεις, οι πραγματικές μηχανικές και εσωτερικές λειτουργίες της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας και πολλά από τα μέρη της (επιχείρηση / πολιτική) έχουν χτιστεί πάνω στο αρσενικό μυαλό.

Βέβαια, μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι γυναίκες είχαν πάντα μεγάλη επιρροή στους ισχυρούς άντρες, αλλά αυτό μόνο υποστηρίζει τις αποφάσεις, όχι την πραγματική ανάληψη αυτών των αποφάσεων, οι οποίες έχουν τις περισσότερες φορές ενορχηστρωμένες από τους άνδρες.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

«Πάντα ήθελα καριέρα και τώρα που θέλω σχέση, δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Τι να κάνω;»

In category Γυναίκα - Γάμος

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τους ερωτικούς μου συντρόφους. Είναι 25 και ζω στο ε ...

Θέλει «ανοιχτή» σχέση; Μάθε τους κανόνες πριν τού απαντήσεις

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανοιχτή σχέση είναι ίσως παραπάνω δημοφιλής από ότι μπορεί να φαντάζεσαι και η σ ...

Η ακαταστασία του μου σπάει τα νεύρα! Πώς να τον πείσω να αλλάξει;

In category Γυναίκα - Γάμος

Μόλις μετακόμισες με το αγόρι σου και ανακάλυψες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ...

Για πάντα μαζί ! Για πάντα …

In category Γυναίκα - Γάμος

Ένας νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας. Μπορεί να έχει δυσκολίες, και πότε δεν ζήσα ...

Παράξενα ερωτικά έθιμα ανά τους αιώνες …

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει πολλές αλλαγές. Ο έρωτας πάντα συνδέθηκε με την ηθική ...

Η τέχνη του να τον αλλάξεις !

In category Γυναίκα - Γάμος

Αλλάζουν οι άνθρωποι; Σε γενικές γραμμές όχι πολύ. Και σίγουρα δεν αλλάζουν πριν με ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u