Αριστερό και Δεξιό μονοπάτι !


Ποιο δρόμο να πάρουμε;

Ποιο είναι το καλό μονοπάτι και πως θα το γνωρίσουμε; Υπάρχει πράγματι ένα κακό μονοπάτι;

Οι όροι Αριστερό μονοπάτι  και Δεξιό μονοπάτι αναφέρονται σε μια διάκριση μεταξύ δύο αντίθετων φιλοσοφιών που βρέθηκαν στη Δυτική εσωτερική παράδοση, η οποία καλύπτει διάφορες ομάδες που εμπλέκονται με τον αποκρυφισμό και την τελετουργική μαγεία.

Σε ορισμένες ορισμούς, το αριστερό μονοπάτι εξισώνεται με το κακόβουλο και την Μαύρη μαγεία και το δεξί μονοπάτι με την καλοπροαίρετη λευκή μαγεία.

Άλλοι αποκρυφιστές έχουν επικρίνει τον ορισμό αυτό,

Πιστεύοντας ότι η Αριστερά-Δεξιά διχοτόμηση αναφέρεται απλώς σε διαφορετικά είδη εργασίας και δεν υποδηλώνει απαραίτητα καλές ή κακές μαγικές ενέργειες.

Σε πιο πρόσφατους ορισμούς, για την προέλευση του όρου που η βάση τους είναι η η ινδική Τάντρα, το δεξί ή το αριστερό, θεωρείται ως ένας διαχωρισμός για αυτές τις μαγικές ομάδες που ακολουθούν συγκεκριμένους ηθικούς κώδικες και το δεξιό υιοθετεί την κοινωνική σύμβαση, ενώ το αριστερό υιοθετεί την αντίθετη στάση, παντρεύοντας το σπάσιμο του ταμπού και την εγκατάλειψη της ηθικής.

Μερικοί σύγχρονοι αποκρυφιστές τόνισαν ότι και οι δύο διαδρομές, είναι δυνατόν να ακολουθούνται από ένα «μαγικό γιατρό», καθώς ουσιαστικά έχουν τους ίδιους στόχους  και το αριστερό και το δεξί μονοπάτι.

Το αριστερό μονοπάτι,

Επιδιώκει την ίδια φώτιση μέσω της εξειδίκευσης στην ανοχή στα πάθη , αντιμετωπίζοντάς τους ως ένα δηλητηριώδες φυτό που θα πρέπει αλχημικά να μετατραπεί σε ιατρική και νέκταρ.

Οι Βουδιστές μοναχοί έχουν τελείως διαφορετικά μονοπάτια από τους χριστιανούς μοναχούς αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Σε ένα πιο εξωτερικός επίπεδο, πολλές θρησκείες διδάσκουν ότι το άτομο θα πρέπει να υποβληθεί ή να ενταχθεί στο μονοπάτι της θέλησης του με τη θεία φώτιση.

Στη Δύση, η αριστερή πορεία του τάντρα εσφαλμένα έχει εξισωθεί με τον σατανισμό. Στην πραγματικότητα, η ινδική ταντρική παράδοση δεν αντιμετωπίζει την δεξιά και  την αριστερά ατραπό από την άποψη των «καλών» και «κακών» – και οι δύο θεωρούνται νόμιμοι τρόποι για την επίτευξη του Διαλογισμού.

Η Αριστερή Τάντρα,

Τείνει προς πιο ηδονιστικές τάσεις και αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που η αριστερή διαδρομή θεωρείται ως επικίνδυνη, και γιατί οι περισσότεροι καθηγητές βουδιστές και ινδουιστές αποθαρρύνουν την άσκηση της.

Ο κίνδυνος μπορεί να είναι ότι η ευχαρίστηση και όχι η φώτιση, παραμένει ο πραγματικός στόχος ή ότι ο θάνατος ή η τρέλα μπορεί να έρθει πιο γρήγορα από ό, τι γνώση.

Στον αποκρυφισμό σήμερα, αυτοί οι όροι μπορεί να είναι μόνο γενικεύσεις και απλουστεύσεις. Υπάρχουν κάποιες μαγικές και απόκρυφες οργανώσεις που εφαρμόζουν τον όρο «αριστερό μονοπάτι» για τον εαυτό τους, με τους όρους, τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές να ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό.

Σε γενικές γραμμές, η αριστερή διαδρομή είναι πιο σαφής, άμεση και σαρκική στην πράξη, αν όχι στον πνευματικό στόχο.

 Το δεξί μονοπάτι,

Είναι πιο ομαλό, παθητικό, και κοινωνικά συμβατικό, και κατά τη γνώμη κάποιων υποστηρικτών του περισσότερο αρμονικό και με μια πνευματική φιλοδοξία.

Η μέση πορεία αγωνίζεται για την ισορροπία και το μέτρο, συμμετέχοντας μεθόδων και απόψεων τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά, για να σχηματίσουν μια σύνθεση.

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση του εαυτού και του κόσμου. Μόνο οι εικόνες και τα τελετουργικά διαφέρουν.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u