Χωρίς εσένα είμαι ένα τίποτα!!


Πόσοι έχουμε ακούσει αυτό το τραγούδι και πόσο λίγοι ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Όχι, το «Σαν την πάρτη μου άλλος δεν υπάρχει» δεν είναι τραγούδι του Καρρά (πάντως, καλησπέρα και καλή βραδιά για τους ξενύχτηδες). Είναι λοιπόν η μετάφραση (ελεύθερη κι ωραία) από το «There is no one like me». Από πού το ξέρουμε το κομμάτι αυτό; Από μία γνωστή τηλεοπτική σειρά και δεν περιμένετε το τι λέει για τον έρωτα!

Το τραγούδι λοιπόν το γνωρίζουμε από τους τίτλους αρχής της ελληνικής σειράς «Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» των Ρήγα και Αποστόλου. Σίγουρα όλοι θυμόμαστε το κομμάτι που έπαιζε μόλις άρχιζε η σειρά. Αμερικανιά σωστή, πού να γράψουμε εμείς εδώ τέτοιες ροκιές; Και όμως, το τραγούδι είναι του Βλάσση Μπονάτσου! Να λοιπόν που μπορούμε να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το τραγούδι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική αγγλική και αμερικανική ροκ. Όμως, η ερωτικότητα των στίχων του τραγουδιού δεν παίζεται!

Τι λέει αυτή η ροκιά; «Σαν την πάρτη μου άλλος δεν υπάρχει, τέτοια περίπτωση δεν παίζει, μεταμορφώνομαι σαν την αράχνη, τρέλα πουλάω και μ’ αρέσει» (είπαμε σε ελεύθερη μετάφραση, αλλιώς δεν βγαίνει ομοιοκαταληξία). Μιλάει λοιπόν για έναν τυπά τιτανοτεράστιο, ο οποίος μπορεί να κάνει τα πάντα και συμφέρει, σε σημείο που παραδέχεται «είμαι πράγματι φαινόμενο».

Πόσα κιλά αυτοπεποίθησης ρε παιδί μου! Όμως, έρχεται το τελευταίο τρίστιχο: «μα χωρίς εσένα είμαι το τίποτα, στα χέρια σου γίνομαι εργαλεία ανείπωτα, φέρσου μου ωραία και όχι αλύπητα (η μετάφραση παραμένει ελεύθερη κι ωραία). Έτσι λοιπόν ο πολλά βαρύς και όχι, παραδέχεται πως ακόμα και αν σαν την πάρτη του άλλος δεν υπάρχει, χωρίς εκείνη δεν είναι τίποτα! Για να μην μιλήσουμε για το ρεφρέν: «Προσεύχομαι για να ‘χω εσένα και την αγάπη σου, δεν υπάρχει σήμερα αν δεν είμαι στο αδράχτι σου» (δεν το ξαναλέω, η μετάφραση έχει αέρα ελευθερίας).

Τι όμορφο λοιπόν να παραδεχόμαστε πως χωρίς το αγαπημένο μας πρόσωπο δεν είμαστε τίποτα. Ναι, μαζί είμαστε τα πάντα και το ξέρουμε και το λέμε. Αλλά χώρια, καταντάμε το τίποτα. Όταν φτάσουμε στο σημείο να τα νοιώθουμε αυτά, κάτι πάει καλά.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u