Εσωτερική αλχημεία !

Εσωτερική αλχημεία !


Όλα τα εσωτερικά Τάγματα (και τελικά και ο ίδιος ο εσωτερισμός), ασχολούνται με την εσωτερική αναγέννηση. Αυτή η διαδικασία και η μέθοδος, άσχετα της κάθε διαφοράς ενός συστήματος από ένα άλλο, ονομάζεται εσωτερική αλχημεία. Αυτό, διότι έχουμε ως σκοπό να μετατρέψουμε τον εαυτό μας, ο οποίος συμβολίζεται με τον μόλυβδο, σε έναν ανώτερο και τελειοποιημένο, ο οποίος συμβολίζεται με την φιλοσοφική λίθο. Αυτή η διαδικασία έχει πολλά στάδια και κάθε ένα έχει τον σκοπό του.

Συνολικά έχουμε τα δώδεκα στάδια της λεγόμενης Αλχημιστικής Μεταστοιχείωσης, δηλαδή του δρόμου προς την τελειοποίηση του ανθρώπου. Κάθε στάδιο έχει τον δικό του σκοπό και μας φέρνει σε ένα ανώτερο σημείο. Χρειάζεται η προσωπική προσπάθεια σε κάθε ένα από αυτά τα μυητικά βήματα, ώστε να δείξουμε τις απαραίτητες αρετές που απαιτούνται, για να αντιμετωπίσουμε την δοκιμασία στην οποία βρισκόμαστε.

Όσο έχουμε υπόψιν μας πως η οποιαδήποτε δυσκολία βρίσκεται στον δρόμο μας έχει τελικά στόχο να μας τελειοποιήσει, μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλη δύναμη. Απλά, πρέπει να επικοινωνούμε με τον ανώτερο εαυτό μας και με το Υπέρτατο Ον, ώστε να έχουμε στήριξη στην αποκρυπτογράφηση των δυσκολιών, για να καταλαβαίνουμε την σημασία τους.

Ακόμα και όταν έρθει η απόλυτη τελειοποίηση, δηλαδή η Αλχημιστική Μεταστοιχείωση, που ο άνθρωπος πλέον είναι κάτι ανώτερο, ο δρόμος δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει και το τελευταίο βήμα, το οποίο όμως δεν είναι ακριβώς στάδιο. Αυτό, ονομάζεται Εκλογή, δηλαδή επιλογή.

Ο τελειοποιημένος έχει μεταξύ άλλων και τον στόχο του να διδάσκει σε άλλους την αλχημιστική διαδικασία. Όταν όμως έρθουν και άλλοι δάσκαλοι και όταν ο ίδιος έχει φτάσει να κατέχει πλήρως το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, θα Εκλεγεί, ώστε να ανέλθει στο βάθρο των διδασκάλων, στην Αιώνιο Ανατολή, ως τέλειος και αποδεδειγμένα άξιος διδάσκαλος.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Τρίτη και 13 !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γιατί θεωρούμε την ημερομηνία Τρίτη και 13 γρουσούζικη; Είναι μόνο ελληνική πρόληψ ...

Aυγούστου Μύθοι !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που προλέγεις τον καιρό; Είναι θερινός μήνας; Ο λαός τον Α ...

Το πείραμα της Καστέλλας !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζατε πως το 1903 έγινε μυστικό πείραμα στην Καστέλλα; Στις αρχές του εικοστού α ...

Το βάρος της πληροφορίας …

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Καθημερινά παρακολουθούμε διάφορες πληροφορίες, περνούν οι περισσότερες με ταχύτ ...

Το αθάνατο νερό !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η αθανασία και η αιώνια ζωή ήταν το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρ ...

Παραβάτης ή φιλόσοφος !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός είναι από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του Βυ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u