Εταμίν: Το Μάτι του Δράκου !


Μια ξεχωριστή προσωπικότητα των ουράνιων σφαιρών, ο διπλός αστέρας Εταμίν ή αλλιώς Μάτι του Δράκου αποκτά ιδιαίτερη αξία, μιας και βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου μαζί του ο Ήλιος από τον Τοξότη σε σύνοδο, αλλά τον ενεργοποιεί και ο ορθός πια Ερμής. Είναι μια ειδική περίπτωση ενός διπλού, πορτοκαλί αστέρα, με δύσκολα χαρακτηριστικά αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον.

Βρίσκεται στο δεξιό μάτι του Δράκου, του αστερισμού δηλαδή που περιελίσσεται γοητευτικά πίσω από τον Τοξότη. Το παραδοσιακό όνομα Etamin προέρχεται από την αραβική λέξη التنين (At-Tinnin) που σημαίνει Ο Μέγας Όφις.

Ο Εταμίν ονομαζόταν στο παρελθόν Rastaban, όνομα που χρησιμοποιείται τώρα για την Beta Draconis, (Τον Βήτα του Δράκοντος) Alwaid. Και τα δύο ονόματα προέρχονται από τις αραβικές λέξεις για το φίδι ή το δράκο.

Παρά την κατάταξή του, ως αστέρας 3ου μεγέθους ο Εταμίν είναι στην πραγματικότητα το πιο λαμπρό αστέρι στο Draco, με το μέγεθος 2,2 να ξεπερνά το μέγεθος 2,8 του Alwaid. Είναι κοντά στο σημείο ζενίθ κατευθείαν πάνω από το Λονδίνο, έτσι  έχει κερδίσει το όνομα Zenith Star.

Ο Εταμίν λατρευόταν από τουλάχιστον 3500 π.Χ. στην Αίγυπτο. Ήταν ορατό μέσα από τα κεντρικά περάσματα των ναών του Hathor στη Denderah και του Mut στη Θήβα. Στη Θήβα της δικής μας Ελλάδας, που αν και δεν το ξέρετε λέγεται και πόλη του δράκου, ένας ναός ευθυγραμμίστηκε με αυτό το αστέρι Εταμίν γύρω στο 1130 π.Χ.

Ο Εταμίν αστρολογικά έχει μια φύση Κρόνος-Δία με επίδραση του Άρη. Σύμφωνα με την παράδοση, η κυριαρχία του Σωτήρος – Αστέρος Εταμίν θα δώσει μια προτίμηση για μοναξιά, αλλά και καλή πνευματική συγκέντρωση.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u