Ευτυχία σε 10 βήματα !


Θέλετε με 10 απλά βήματα να αλλάξετε τη ζωή σας;

Είναι περίεργο αλλά κατορθωτό.

Με τις παρακάτω 10 συμβουλές θα μπορέσετε να ξεφύγετε από τις ψεύτικες στεναχώριες και τα άγχη της καθημερινότητας και να έχετε μια ζωή που θα σας ικανοποιεί, θα σας προσφέρει ευεξία και δυναμικότητα ώστε να αντιμετωπίζεται το κάθε ζήτημα απλά και ήρεμα.

Η λίστα των συμβουλών ξεκινάει από τις πιο βασικές και θεμελιώδεις και καταλήγει στο υψηλότερο επίπεδο. Δημιουργός της λίστας είναι ο Tony Schwartz, συγγραφέας του πετυχημένου βιβλίου “Be Excellent at Anything” Πρόεδρος και Ιδρυτής της Energy Project, αναφέρει σε άρθρο του, στο περιοδικό “Harvard Business Review”, 10 πρακτικές συμβουλές ώστε η ζωή μας να αποτελεί πηγή ικανοποίησης .

1.Κοιμηθείτε επαρκώς κάθε βράδυ.

Παρόλο που ο ύπνος είναι το πιο υποτιμημένο μέρος στη ζωή μας, εντούτοις μπορεί να βελτιώσει τα βιώματα μας κάθε στιγμή που είμαστε ξύπνοι.

Αν κοιμάστε μόνο 6 – 6 ½ ώρες, τότε αρκεί μόλις μια ώρα επιπλέον ύπνος κάθε βράδυ ώστε να μας γεμίσει με περισσότερη σωματική ενέργεια, συναισθηματική δύναμη και διαύγεια σκέψης.

2.Κινηθείτε περισσότερο.

Δεν είναι μόνο καλό για την λειτουργία της καρδιάς μας, αλλά και για την ψυχική υγεία μας. Τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάνετε κάποια μορφή άσκησης που αυξάνει σημαντικά τον καρδιακό ρυθμό για 30 λεπτά και επιπλέον κινηθείτε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3.Τρώτε λιγότερο και πιο συχνά.

Το φαγητό είναι καύσιμο. Άπαχες πρωτεΐνες και σύνθετοι υδατάνθρακες είναι καύσιμο πολλών οκτανίων. Αποδίδουμε καλύτερα όταν τροφοδοτούμε τον εσωτερικό φούρνο μας με μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρχίζοντας με το πρωινό.

4.Ανανεωθείτε.

Οι άνθρωποι δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν συνεχώς. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρχει διαρκής εναλλαγή μεταξύ χρήσης και ανανέωσης της ενέργειας. Το ιδανικό θα ήταν να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 90 λεπτά, ακόμη και αν πρόκειται για μόνο ένα ή δύο λεπτά προκειμένου να πάρετε βαθιές αναπνοές.

5.Επενδύστε σε αυτούς που αγαπάτε.

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε, είναι η πλήρης προσοχή σας. Καλύτερα να είστε πλήρως παρόντες με κάποιον, για μια ώρα, παρά να έχετε φυσική παρουσία για πολλές ώρες αλλά το μυαλό σας να ταξιδεύει αλλού.

6.Δώστε ευχαριστίες.

Είμαστε πολύ πιο γρήγοροι στο να παρατηρούμε τι κακό συμβαίνει στη ζωή μας, από ό, τι τι καλό συμβαίνει. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ταχυδρομήστε ένα χειρόγραφο σημείωμα εκτίμησης σε κάποιον που το αξίζει, αναφέροντας του για ποιο λόγο είστε ευγνώμονες.

7.Κάντε πρώτα το πιο σημαντικό πράγμα.

Νωρίς το πρωί έχετε περισσότερη ενέργεια και λιγότερους περισπασμούς. Ξεκινήστε την εργάσιμη ημέρας σας, εστιάζοντας χωρίς διακοπή, για 60 έως 90 λεπτά, με τη πιο σημαντική και/ή δύσκολη εργασία που πρέπει να φέρετε εις πέρας εκείνη την ημέρα.

8.Εξασκηθείτε στον προβληματισμό.

Είμαστε τόσο απασχολημένοι με τα τρέχοντα και επείγοντα θέματα της ημέρας, ώστε σπάνια αφιερώνουμε χρόνο για να σκεφτούμε τι είναι αυτό που κάνουμε. Αποτραβηχτείτε για 15 έως 30 λεπτά στο τέλος κάθε ημέρας, για να προβληματιστείτε ήσυχα και χωρίς διακοπές, για το τι μάθατε αυτήν την ημέρα και ποιες είναι οι σημαντικότερες προτεραιότητες σας για την επόμενη ημέρα.

9.Συνεχίστε να μαθαίνετε.

Ο εγκέφαλός μας λειτουργεί καλύτερα όταν τον έχουμε σε εγρήγορση και η ζωή μας γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν το πετυχαίνουμε. Διαβάζοντας βιβλία είναι ένας απλός και εξασφαλισμένος τρόπος για να μάθετε και να αναπτυχθείτε ως άνθρωπος. Αλλά αυτό μπορείτε να το καταφέρετε και με άλλους καθημερινούς τρόπους, όπως μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα, ένα άθλημα, ένα μουσικό όργανο ή πώς να γράφετε κώδικα, να επισκευάζετε ένα αυτοκίνητο ή να σχεδιάζετε.

10.Προσφέρετε.

Αφιερώστε τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα, ώστε να παραμερίσετε τις δικές σας ανάγκες και να αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο για να δώστε προστιθέμενη αξία στον υπόλοιπο κόσμο γενικότερα. Μια ώρα την εβδομάδα είναι πολύ λίγος χρόνος αλλά είναι μια αρχή – και επιπλέον είναι περισσότερος χρόνος από ό, τι οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε για κοινωνική προσφορά.

Αυτά τα 10 απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα με μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u