Η Δύναμη της ομορφιάς !


Η ομορφιά κατά την άποψη πολλών φιλοσόφων,

Είναι αυτή που δίνει την αρμονία και την δυνατότητα να έχουμε μια συναρπαστική ζωή. Αυτή η αντίληψη όμως διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό, αφού είναι διαφορετική η αντίληψη του ωραίου και του όμορφου.

Όπως έχουμε τις διαφορετικές μουσικές στις τοπικές κουλτούρες, άλλο τόσο έχουμε και διαφορετική αντίληψη του ωραίου.

Κάθε τι άλλωστε το ωραίο δεν εξαρτάται υποχρεωτικά και κατά πόσον είναι αρμονικό.

Η έννοια της αρμονίας είναι θέμα σχέσεων, ενώ το ωραίο μπορεί να υπάρχει και μέσα από αντιθέσεις.

Σίγουρα το ζήτημα εκτός από το αισθητικό μέρος του αφορά την προσωπική ζωή του καθενός αφού ζούμε πάνω σε έναν πλανήτη και μέσα στο Σύμπαν που ορίζονται από κανόνες.

Κατά την πυθαγόρεια φιλοσοφία το σύμπαν,

Διέπεται από κανόνες που αφορούν στην αρμονία και σε μια συγκεκριμένη ακολουθία, οι αριθμοί της τετρακτύος, δηλαδή το 1, 2, 3 και 4 είναι αυτοί που έχουν την απόλυτη αρμονική σχέση και η πρόσθεση τους μας δίνει τον τέλειο αριθμό 10.

Έτσι οι Πυθαγόρειοι βλέπουν μέσα σε μια αριθμητική ανάπτυξη την τελειότητα η οποία προσδίδει την αρμονία.

Οι αριθμοί υπάρχουν έξω από την ανθρώπινη νόηση και πριν από αυτήν κατά την αντίληψη του μεγάλου ψυχιάτρου και διανοουμένου δόκτορα Καρλ Γιουνγκ.

Αυτό σημαίνει ότι με ακολουθίες αριθμητικές όπως είναι οι σχηματισμοί των μάνταλα που έχουν αριθμητική αξία εκτός από την αρχετυπική, εκεί λοιπόν συναντούμε την αρμονία, αλλά σίγουρα το ωραίο είναι κάτι το σχετικό, αφού δεν μπορεί να υπάρξει η ίδια αντίληψη μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας.

Αν σκεφτούμε ότι το πρότυπο της λεπτής γυναίκας,

Είναι κυρίαρχο της ομορφιάς για τον δυτικό κόσμο, κάλλιστα θα παρατηρήσουμε ότι στην Μέση Ανατολή η γυναίκα πρέπει να είναι αρκετά παχιά για να θεωρείτε καλλονή.

Αυτές οι διαφορές που υπάρχουν από τον ένα πολιτισμό με τον άλλον καθορίζουν την αντίληψη του ωραίου σε κάθε κουλτούρα, αντίθετα όμως με την αρμονία, όπου παντού μπορούμε να την ανακαλύψουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτόχρονα μπορούμε να έχουμε και κάτι ωραίο.

Η σημαντική ανακάλυψη από τους Έλληνες της Χρυσής Τομής είναι το απόλυτο μέτρο της αρμονίας και της ωραιότητας, κάτι που αν το αντιληφθούμε σε βάθος θα μπορούσε να μας αλλάξει την ζωή μας προς το καλύτερο.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u