Η δύναμη του κρυφού ονόματος …

Η δύναμη του κρυφού ονόματος …


Όπως θα ξέρετε τα ονόματα θεωρούνται από όλες τις θρησκείες και όλες τις δοξασίες ως φορείς μεγάλης δύναμης. Και είναι. Τόσο στην χριστιανική όσο και στην ιουδαϊκή και την μουσουλμανική παράδοση το όνομα του Θεού θεωρείται ιερό. Αλλά και τα ονόματα των αγγέλων – και των δαιμόνων επίσης – θεωρούνται στην μαγική πρακτική πανίσχυρα ξόρκια επίκλησης.

Τα ονόματα των ανθρώπων, μετέχουν σε αυτόν τον μαγικό κύκλο; Μια παράξενη παράδοση Στον μεσαίωνα στην κεντρική Ευρώπη, κάτω από την επίδραση εσωτερικών κύκλων, είχε αναπτυχθεί μια παράξενη παράδοση. Οι ευγενείς έδιναν στα παιδιά τους δύο ονόματα, ένα φανερό και δημόσιο, με το οποίο τους ήξερε ο κόσμος και ένα μυστικό, το οποίο το γνώριζαν ελάχιστοι άνθρωποι και ήταν κατά κάποιον τρόπο η μυστική ηχητική «προσωπικότητα» του ατόμου.

Από αυτήν την παράδοση καταλαβαίνουμε πόση σημασία έδιναν στο όνομα. Το δεύτερο αυτό μυστικό όνομα ήταν εκτός των άλλων και μια προφύλαξη απέναντι σε κακή μαγική επιβουλή: καθώς παραδέχονταν ως αληθές μόνον το μυστικό όνομα, το να χρησιμοποιήσει κάποιος το δημόσιο όνομα σε ένα κακό ξόρκι – καταδεσμό – ακύρωνε την πράξη, αφού το σύμπαν δεν αναγνώριζε σε αυτό το όνομα καμία δύναμη!

Η δύναμη του «Μαρία» Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλές βασιλικές οικογένειες κυριαρχεί το «Μαρία» ως δεύτερο όνομα των γυναικών, με συνηθέστερο συνδυασμό το Άννα – Μαρία. Η συνήθεια να δίνεται το όνομα Μαρία ως συνοδευτικό δεν ξεκινάει από την θρησκευτική παράδοση αλλά την μαγική.

Το όνομα Μαρία θεωρείται ευλογημένο και παντοδύναμο, εξωτερικά διότι είναι το όνομα της Παναγίας, αλλά σε εσωτερικό επίπεδο γιατί συμβολίζει την Μεγάλη Μητέρα. Πριν γίνει δημόσιο το όνομα Μαρία ήταν το μυστικό όνομα του κοριτσιού που προετοιμαζόταν – προοριζόταν για βασίλισσα, οπότε έπρεπε να έχει την μυστική δύναμη της Μεγάλης Μητέρας!Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Τζορντάνο Μπρούνο !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ποια ήταν αυτή η φωτισμένη μεγαλοφυΐα; Ο φιλόσοφος Τζορντάνο Μπρούνο, ήταν το φως σ ...

Ρούνοι !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τι είναι οι αινιγματικοί ρούνοι; Οι βόρειοι λαοί όπως οι Βίκινγκς, οι Τεύτονες και ...

Σείριος !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μπορείτε να μετρήσετε τα αστέρια στον ουρανό; Η απάντηση είναι δύσκολη και ακόμη δ ...

Οι Ντογκόν !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μια εξωγήινη φυλή; Γίνεται; Ξέρετε πως μια Αφρικανική φυλή πιστεύει πως ο πολιτισμ ...

Περσείδες !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Οι επισκέπτες του ουρανού σήμερα! Σήμερα το βράδυ σηκώστε τα μάτια σας στον ουρανό ...

Αγρογλυφικά !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Εξωγήινα μηνύματα ή προειδοποιήσεις της Γης; Γνωρίζετε τι ονομάζουμε αγρογλυφικά ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u