Η Φιλοσοφική Λίθος !


Τι είναι η Φιλοσοφική Λίθος; Είναι η Πνοή του Θεού;

Η Φιλοσοφική Λίθος είναι το τελικό συμπέρασμα των Αλχημιστών που βασίζεται στον Σμαραγδένιο Πίνακα (Emerald Tablet) του Ερμή του Τρισμέγιστου και δηλώνει : «Αυτό που ανεβαίνει από τη γη στον ουρανό και κατεβαίνει πάλι από τον ουρανό στη γη, αποκτά τη δύναμη της πραγματικότητας πάνω και κάτω από την πραγματικότητα ». Στην συμβολική αναπαράστασή της η Φιλοσοφική Λίθος είναι ο δράκος της Φύσης που διασχίζεται από τον κόσμο της Γης .

Ένα Δίδυμο κεφάλι που αντιπροσωπεύει την τέλεια ισορροπία και την εναρμόνιση της αλχημικών αρχών ότι το θειάφι και ο υδράργυρος είναι τα μέταλλα του κόσμου που αντιπροσωπεύονται από τον Ήλιο και τη Σελήνη .

Όπως στην αστρολογία, έτσι και ο συμβολισμός της αλχημείας έχει στη σύγχρονη εποχή έχουν ελεγχθεί υπό το φως της ψυχολογίας του Γιουνγκ . Εδώ είναι τα διάφορα στάδια της αναζήτησης, η Φιλοσοφική Λίθος ερμηνεύεται ως μεταφορά για την εξέλιξη της συνείδησης προς την ψυχολογική ολότητα .

Ο Γιουνγκ έκανε την διατύπωση ότι οι αλχημιστές στη μελέτη τους για τον υλικό κόσμο χρησιμοποίησαν σύμβολα, το περίφημο  «χημικό θέατρο» συμβολίζει τη δική τους ψυχολογική διεργασία του συμβολισμού της γέννησης του κόσμου.

Έτσι στην συμβολική αναπαράσταση της η Φιλοσοφική Λίθος είναι ο φωτισμένος αλχημιστής που θα μας λυτρώσει από το χάος και τη διαφθορά της πρωταρχικής ύλης και θα βοηθήσει στην φυσική εξέλιξη του προς μια κατάσταση τελειότητας .

Στον υπόγειο κόσμο, ο χρυσός ήταν το τέλειο μέταλλο. Όλα τα άλλα μέταλλα θεωρούνται ως λιγότερο τέλεια οπότε η λειτουργία του χρυσού κατά τους αλχημιστές ήταν αυτή που θα μπορούσε να θεραπεύσει τις ασθένειες και όπως χαρακτηριστικά έλεγαν: «αυτό που παραμένει ανολοκλήρωτο από τη φύση μπορεί να ολοκληρωθεί από την Λίθο» .

Το μεγάλο έργο της αλχημείας ήταν η δημιουργία ενός χημικού παράγοντα στον οποίο τα στοιχεία και οι αρχές του να ήταν τόσο τέλεια ισορροπημένα και η επαφή με αυτόν να θεραπεύει τις ατέλειες του κάθε φυσικού όντος για να το φέρει στην αγνότητα και την τελειότητα του χρυσού.

Αυτό το «καθολικό φάρμακο» το ελιξίριο ήταν η Φιλοσοφική Λίθος . Και όπως επίσης αναφέρεται ως «φιλοσοφικός χρυσός» που δεν είναι το ίδιο με τον κοινό χρυσό.

Ενώ η αλχημεία συνήθως χλευάστηκε ως επιδίωξη ενός άπιαστου ονείρου, η στάση της συνεργασίας με τη φύση για την ενίσχυση και την επιτάχυνση των εξελικτικών διαδικασιών είναι σίγουρα ένα πολύτιμο μάθημα, που όλοι θέλουν να καρπωθούν για να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν τον φυσικό κόσμο .Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u