Η Γέννηση και η Μοίρα !


Η ημερομηνία γέννησης μας λέει πόσα χρόνια θα ζήσουμε;

Η ζωή είναι γλυκιά, λένε οι περισσότεροι άνθρωποι κι έτσι όλοι οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν τον τρόπο επιμήκυνσης των χρόνων ζωής και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Ένας από τους παράγοντες αυτούς λοιπόν είναι και η ημερομηνία της γέννησης μας. Η εποχή δηλαδή και ο μήνας που γεννηθήκαμε επηρεάζουν την διάρκεια της ζωής μας.

Στις ΗΠΑ στο Κέντρο Αντιγήρανσης του Πανεπιστήμιου του Σικάγο, γίνεται η έρευνα που προσπαθεί να διαπιστώσει την σχέση της ημερομηνίας γέννησης με την χρονική διάρκεια της ζωής των ανθρώπων.

Επικεφαλής της προσπάθειας είναι οι Leonid Gavrilov και Natalia Gavrilova, που ήδη έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των αρχικών τους συμπερασμάτων: “Η αναζήτηση των ισχυρών παραγόντων της μακροζωϊας είναι μία σημαντική προσέγγιση για να κατανοήσουμε γιατί διαφέρει η μακροζωία μεταξύ των ανθρώπων, και για να αποκαλύψουμε τους μηχανισμούς που την προκαλούν.

Αναφέρουμε ένα σημαντικό εύρημα από τη μελέτη μας:

O μήνας της γέννησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μακροζωία των γυναικών (από την ηλικία των 30 ετών και πλέον).

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που γεννήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο τείνουν να ζουν κατά μέσο όρο τρία χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.”

Οι δύο επιστήμονες διευκρινίζουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η μελέτη, από πού αντλήσανε τις πληροφορίες τους, και ποια στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσουν.

“Ο αρχικός σκοπός της έρευνάς μας ήταν να εξετάσουμε τους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ ανθρώπινης μακροζωίας και βιολογικής γονιμότητας στις αριστοκρατικές οικογένειες.

Για αυτό το λόγο συλλέξαμε και αναλύσαμε 4.911 γενεαλογικά αρχεία μακροζωίας γυναικών που προέρχονταν από βρετανικές αριστοκρατικές οικογένειες.

Μεταξύ των παραγόντων που λάβαμε υπόψη μας ήταν και ο μήνας της γέννησης, που προς έκπληξη μας, αποδείχτηκε ότι είναι σημαντικός παράγοντας στην μακροζωία των γυναικών.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Μάιο (399 περιπτώσεις) έζησαν 3.61 + – 0.93 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.

Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο έζησαν 3.21 + – 0.94 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.

Το εύρημά μας είναι συνεπές αναφορικά με την θεωρία της μακροζωίας.

“Πάνω στο ίδιο θέμα, αν δηλαδή η εποχή της γέννησης επηρεάζει πόσα χρόνια θα ζήσουμε, έχει πραγματοποιηθεί επίσης έρευνα και από το Δημογραφικό Τμήμα του Ινστιτούτου Max Planck στη Γερμανία η η οποία δημοσιεύθηκε το 2005.

“Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Γερμανία, εξετάζουμε αν ο μήνας της γέννησης επηρεάζει την μακροζωία μέχρι τα 105 έτη.Τα δεδομένα προέρχονταν από 1.497 υπερ-αιωνόβιους Γερμανούς.

Χρησιμοποιήσαμε τον μήνα της γέννησης σαν παράγοντα των εποχικών αλλαγών που συμβαίνουν στο περιβάλλον, και καταλήξαμε ότι εκείνοι που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο είχαν καλύτερες συνθήκες μακροζωίας σε σύγκριση με εκείνους που είχαν γεννηθεί τον Ιούνιο.”

Πιστεύουμε πως η έρευνα θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί και σε άλλες χώρες ώστε τα στοιχεία να καλύπτουν περισσότερους τόπους και να γνωρίζουμε με ασφάλεια τις δυνατότητες που μας δίνει η ημερομηνία της γέννησής μας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u