Η συμβολική γλώσσα !


Ποια είναι η σχέση Αρχετύπων και Συμβόλων,

Που τελικά δημιουργεί την συμβολική γλώσσα; Για τις δύο αυτές έννοιες θα λέγαμε πως γίνεται ένας χρόνιος και μεγάλος αγώνας για να εξευρεθεί η πραγματική τους σχέση και οι διαφορές τους.

Ο όρος Αρχέτυπο πρωτοεμφανίστηκε από τον Καρλ Γιουνγκ. Όσον αφορά τον Γιουνγκ, το «Αρχέτυπο» ορίζεται ως το πρώτο πρωτότυπο μοντέλο του οποίου όλα τα άλλα παρόμοια πρόσωπα, αντικείμενα ή έννοιες είναι απλώς παράγωγα, αντιγραφή, σχέδια, ή παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτά τα σχέδια προέρχονται από ένα καθολικό συλλογικό ασυνείδητο το οποίο μεταφυσικά ονομάζεται, Ακασικά Αρχεία, Θάλασσα της Συνείδησης, η οποία δημιουργεί την πραγματικότητά μας.

Σε αυτό το πλαίσιο,

τα αρχέτυπα είναι έμφυτα πρωτότυπα για τις ιδέες, που μπορεί στη συνέχεια να εμπλακούν στην ερμηνεία των παρατηρούμενων φαινομένων.

Τα Αρχέτυπα είναι οπτικά σύμβολα ή ενεργητικά αποτυπώματα που υπάρχουν στην ψυχή μας. Μερικά είναι εύκολα κατανοητά, ενώ άλλα θέτουν υποσυνείδητα μηνύματα που υπάρχουν για να μας βοηθήσουν να ενεργοποιήσουμε τη μνήμη μας, γιατί είμαστε εδώ και την αλήθεια πίσω από την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας.

Τα Αρχέτυπα μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα που συχνά προφορικές και γραπτές πληροφορίες δεν μπορούν.

Τα Αρχέτυπα βρίσκονται παντού,

Όπως τα σύμβολά τους είναι μια γλώσσα του νου, που λαμβάνονται σε διαφορετικές συχνότητες της σκέψης και συνδέονται μεταξύ τους με το συλλογικό ασυνείδητο.

Υπάρχουν μεμονωμένα και καθολικά αρχέτυπα. Μπορείτε να τα συνειδητοποιήσετε στο διαλογισμό, στην απομακρυσμένη όραση ή άλλες εξωσωματικές εμπειρίες, όταν σκιτσάρετε άσκοπα και μηχανικά ακουμπισμένοι σε ένα μαξιλάρι, τα αγρογλυφικά ή η τέχνη του τοπίου, κάποια κοσμήματα, τα ιερογλυφικά, ένα λογότυπο, μια πινακίδα, οπουδήποτε.

Τα Αρχέτυπα μπορεί επίσης να είναι ακουστικά,

Ένας ήχος, μια σειρά από σημειώσεις, ένα αρμονικό σήμα. Τα αρχέτυπα αποτελούν ένα δυναμικό υπόστρωμα κοινό σε όλη την ανθρωπότητα, που από την αρχή της κάθε άτομο χτίζει τη δική του εμπειρία ζωής, ο χρωματισμός της με μοναδικές πολιτισμικές εκδηλώσεις, της προσωπικότητας και της ζωής του.

Έτσι, ενώ τα αρχέτυπα τους μπορεί να γίνουν αντιληπτά ως έμφυτες νεφελώδεις μορφές, από αυτές μπορεί να προκύψουν αμέτρητες εικόνες, τα σύμβολα και τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Ενώ οι αναδυόμενες εικόνες και μορφές συλλαμβάνονται συνειδητά, τα αρχέτυπα που τους ενημερώνουν είναι στοιχειώδεις δομές και είναι αδύνατο να συλλάβει.

Η πραγματικότητα είναι μια σειρά από μεταφορές που τίθενται σε κίνηση από τη συγχρονικότητα των αρχετύπων που βιώνουμε.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u