Ήλιος και Σελήνη

Ήλιος και Σελήνη


Την αστρολογία την αγαπάμε πολύ εμείς οι γυναίκες. Τα τελευταία όμως χρόνια, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι άντρες που ασχολούνται και μάλιστα με τον ίδιο ζήλο. Ούτε  είναι λίγες οι φορές που όταν συναντάς έναν άντρα ξέρει να σου πει όχι μόνο το ζώδιό του αλλά και τον ωροσκόπο του. Εμένα πάντως κάθε φορά που συμβαίνει με εκπλήσσει ευχάριστα.

Αν πάμε πίσω στο χρόνο, χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που ο άνθρωπος αποφάσισε από κυνηγός και τροφοσυλλέκτης να γίνει καλλιεργητής, μαζί με τη γη παρατηρούσε και τ’ αστέρια τον ήλιο το φεγγάρι και τις εποχές.

Η Σελήνη λοιπόν με τις φάσεις του κύκλου της παρατηρήθηκε περισσότερο. Εάν για παράδειγμα ήταν ολόφωτη, τα φυτά που καλλιεργούσαν είχανε πιο πυκνό φύλλωμα. Εάν η φάση της Σελήνης ήταν στη χάση της, τότε φύτευαν και τα φυτά έφτιαχναν πιο βαθιές ρίζες. Ακόμα και σήμερα οι παραδοσιακοί γεωργοί ακολουθούν αυτούς τους ρυθμούς.

Οι ψαράδες από την άλλη μεριά, ήξεραν ότι δυο μέρες πριν και δύο μετά την πανσέληνο θα είχαν μια πλούσια ψαριά. Ακολουθούσαν την παλίρροια και παρατηρούσαν τις εποχές. Προσανατολίζονταν από τα αστέρια.

Οι βοσκοί που ήθελαν να μεγαλώσουν το κοπάδι τους, φρόντιζαν τα θηλυκά ζώα τους, να ζευγαρώνουν στη χάση του φεγγαριού. Έψαχναν σε ηλιόφωτα βοσκοτόπια για να έχουν πολύ χορτάρι. Και όταν τα πρώτα αστέρια έβγαιναν στον ουρανό, έπαιρναν από τα ζώα τους το γάλα και τα βόσκιζαν. Το ίδιο επαναλάμβαναν τις πρώτες πρωινές ώρες, μέχρι ο “Αυγερινός” (πλανήτης Αφροδίτη) να πάρει τη νύχτα μαζί του και να δώσει τη θέση του στη μέρα και στο ζωοδότη Ήλιο.

Τον Ήλιο τη Σελήνη μα και όλο το ουράνιο στερέωμα, οι πρώτοι άνθρωποι το θεοποίησαν και το λάτρεψαν προσδίδοντάς του δυνάμεις μαγικές, ονόματα Θεών μύθων και θρύλων.

Αργότερα κατάλαβαν πόσο μεγάλη εξάρτηση είχαν από τον ουρανό τη γη το νερό τη φωτιά και τον αέρα, και έτσι τα στοιχεία αυτά τα μελέτησαν ενδελεχώς. Η ζωή τους ήταν ένας κύκλος που είχε άμεση σχέση με όλα αυτά τα ουράνια φαινόμενα και τις εποχές που φαίνονταν από τη γη.

Σήμερα οι επιστήμονες γνωρίζουν και μας διαβεβαιώνουν, πως τόσο εμείς, όσο και οτιδήποτε υπάρχει γύρω μας αποτελείται κατά βάθος από αστρόσκονη. Εκείνη που υπάρχει σε όλους τους πλανήτες στους γαλαξίες και στο άπειρο σύμπαν που μας αγκαλιάζει.

Με αγάπη

Μελίνα ΦώφηOroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι…

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πολλές φορές στις διακοπές μας, κυρίως στα νησιά ή από διηγήσεις γνωστών έχουμε ακ ...

Φτιάξε το φυλαχτό σου !!

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γαλάζια ματάκια, τίμιο ξύλο, σταυρουδάκια. Πρόκειται για μικρά αντικείμενα, φορτισ ...

Βραδινές επισκέψεις…

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Έχει τύχει να περάσετε ποτέ μια εκπληκτική ερωτική βραδιά με έναν ονειρικό εραστή; ...

Μια ματιά στον Ουρανό

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Θυμάμαι από παλιά, ότι κοιτούσα πάντα τις τελευταίες σελίδες των έντυπων περιοδικ ...

Ερωτικά φίλτρα

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ένα μαγικό φίλτρο θα φέρει τον έρωτα; Η ιστορία της μαγείας λέει πως γίνεται αρκεί ...

Μαγεία: Οι απαραίτητες αρχές

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ποια είναι α απαραίτητα συστατικά της μαγείας; Εννοείται ότι υπάρχουν φυσικά συστ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u
//