Λάθη στην σχέση

Λάθη στην σχέση


Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού που συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα που χωρίς να σκεφτούμε ρίχνουμε τις ευθύνες στον σύντροφό μας και πληγώνουμε την σχέση μας. Δεν ασχολούμαστε με το τι έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος τόσο καιρό και αμέσως τον μειώνουμε και τον κατηγορούμε. Αυτή βέβαια η ευκολία υπάρχει από την στιγμή που η σχέση έχει διάρκεια και η συνάφεια μεταξύ τους, τους δίνει την άνεση να εκφράζονται άμεσα και χωρίς δισταγμούς, ωστόσο αυτό το θετικό στοιχείο δεν μπορεί να γίνεται αρνητικό.

Η δυσκολία να είστε αντικειμενικοί με τον σύντροφο σας, αλλά και να μπορείτε να συγχωρέσετε κάποιο λάθος του είναι αποτέλεσμα του ότι δεν προσπαθήσατε να δείχνετε μεγαλύτερη κατανόηση και να είστε διαλλακτικοί. Μια σχέση για να έχει θετική και δημιουργική εξέλιξη πρέπει να βασίζεται στην ανάπτυξη των προσωπικοτήτων του ζευγαριού και στον αυτοσεβασμό, ο οποίος θα είναι αυτός που θα βοηθήσει να σέβεστε και τον άλλον. Όταν γινόμαστε απαιτητικοί από τον σύντροφό μας η κύρια αιτία είναι ότι ποτέ δεν τον αγαπήσαμε πραγματικά, απλά η σχέση αυτή μας κάλυπτε τις ανασφάλειές μας και τον φόβο της μοναξιάς. Πράγμα που σημαίνει ότι και με τον εαυτό μας δεν είχαμε μια ισορροπημένη σχέση.

Θα πρέπει λοιπόν να μάθετε να επικοινωνείτε τα αισθήματά σας με ειλικρίνεια και να συγχωρείτε ο ένας τα λάθη του άλλου, αφού σε μια σχέση κανένας από τους συντρόφους δεν θέλει να συμβεί κάτι αρνητικό, άρα πρόκειται πάντα για ένα λάθος από κακή εκτίμηση και όχι από σκοπό. Η άμεση αντίδραση ότι ο άλλος φταίει για όλα, δημιουργεί συνθήκες δυσάρεστες μέσα στην σχέση και αποξένωσης του ζευγαριού. Αν όμως δείξετε ότι μπορείτε να καταλάβετε τα λάθη του και ότι κι εσείς μπορεί να πέφτατε στην παγίδα και τον συγχωρήσετε, τότε θα υπάρξει ομαλότητα και το πιθανότερο είναι να υπάρχει πλέον μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια.

Η άποψη ότι πρέπει να ξέρει ο σύντροφός σας πριν από εσάς για εσάς, είναι όχι μόνο εγωιστική και εγωπαθής, αλλά και καταστροφική, αφού δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης πρωτοβουλιών από τον άλλον και τον θεωρείτε σαν ένα εξάρτημα κάλυψης των επιθυμιών σας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Για πάντα μαζί! Για πάντα!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Ένας νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας. Μπορεί να έχει δυσκολίες, και πότε δεν ζήσα ...

Παράξενα ερωτικά έθιμα ανά τους αιώνες..

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει πολλές αλλαγές. Ο έρωτας πάντα συνδέθηκε με την ηθική ...

Η τέχνη του να τον αλλάξεις!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Αλλάζουν οι άνθρωποι; Σε γενικές γραμμές όχι πολύ. Και σίγουρα δεν αλλάζουν πριν με ...

Act like a cat!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Σχεδόν δεν υπάρχει γυναίκα που δεν λατρεύει τις γάτες. Ακόμα και όσες γυναίκες δεν ...

Οι απαραίτητοι άντρες για την ζωή σου πριν τα 30!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Έχουμε ξεφύγει από εκείνη την εποχή που οι γυναίκες παντρευόντουσαν τον ένα και μο ...

Κάν’ τον να σε αγαπήσει κεραυνοβόλα!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Λοιπόν, οι επιστήμονες επιμένουν: σε μόλις 5 δευτερόλεπτα αποφασίζει ένας άνθρωπος ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u