Μεγάλη διαφορά ηλικίας:not so good …


Οι άνδρες και οι γυναίκες,

Μπορεί να τείνουν να βιώνουν μεγαλύτερη οικογενειακή ικανοποίηση με τους νεώτερους συζύγους, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η ικανοποίηση εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι οι γάμοι με μεγάλα κενά ηλικίας είναι λιγότερο ανθεκτικοί σε σχέση με την οικονομική ύφεση σε σύγκριση με τους αντίστοιχους γάμους που έχουν μικρότερη και πιο συμβατή διαφορά μεταξύ των συντρόφων.

Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι οι άντρες ανέφεραν μεγαλύτερη οικογενειακή ικανοποίηση όταν συνδυάστηκαν με μια μικρότερη σύζυγο, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου.

Ο συγγραφέας της μελέτης Terra McKinnish,

Ανακάλυψε ότι αρχικά οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με νεότερες γυναίκες είναι οι πιο ικανοποιημένοι και οι άνδρες που είναι παντρεμένοι με τις μεγαλύτερες γυναίκες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι.

“Οι γυναίκες είναι επίσης ιδιαίτερα δυσαρεστημένες όταν είναι παντρεμένες με ηλικιωμένους συζύγους και ιδιαίτερα ικανοποιημένες εάν είναι παντρεμένοι με νεαρούς συζύγους”, πρόσθεσε ο McKinnish.

Αυτή η αρχική ικανοποίηση διαβρώνεται ταχέως, ωστόσο, μετά από 6-10 χρόνια γάμου για τα ζευγάρια με μεγάλο ηλικιακό χάσμα μεταξύ των συντρόφων.

«Με την πάροδο του χρόνου,

Οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι με πολύ μεγαλύτερο/η ή μικρότερο/η σύζυγο τείνουν να έχουν μεγαλύτερη μείωση στην συζυγική ικανοποίηση την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που είναι παντρεμένοι με συζύγους που είναι σε παρόμοια ηλικία», σημείωσε ο McKinnish.

Ένας μηχανισμός για αυτή την παρακμή θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο η ηλικιακή διαφορά μεταξύ των συζύγων επηρεάζει την ικανότητα του ζευγαριού να ανταποκρίνεται σε αρνητικές οικονομικές κρίσεις, όπως η απώλεια θέσεων εργασίας, δήλωσε ο McKinnish.

«Εξετάσαμε πώς τα ζευγάρια ανταποκρίνονται σε αρνητικούς κλυδωνισμούς και ιδιαίτερα αν έχουν σοβαρό οικονομικό κλονισμό ή επιδείνωση των οικογενειακών οικονομικών τους», ανέφερε.

Το αμερικανικό αντιπροσωπευτικό δείγμα,

Αποτελούσε αρχικά 7,682 νοικοκυριά που περιείχαν 1,9,914 άτομα.Οι συμμετέχοντες επανεξετάζονται κάθε χρόνο με ερωτήσεις που μετρούν τις διάφορες πτυχές της ικανοποίησης από τη ζωή.

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι όταν τα ζευγάρια έχουν μεγάλη ηλικιακή διαφορά, τείνουν να έχουν μια πολύ μεγαλύτερη μείωση στην ικανοποίηση του γάμου όταν αντιμετωπίζουν οικονομικό σοκ από τα ζευγάρια που έχουν πολύ μικρή ηλικιακή διαφορά.

Μια πιθανή εξήγηση για αυτό, ανέφερε ο McKinnish,

είναι ότι τα ίσης ηλικίας ζευγάρια είναι πιο συγχρονισμένα σε αποφάσεις ζωής που επηρεάζει και τους δύο συντρόφους και, συνεπώς, μπορεί να είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να προσαρμοστούν σε ένα αρνητικό οικονομικό σοκ.

Η έρευνα εμφανίζεται ηλεκτρονικά στο περιοδικό Journal of Population Economics.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

«Πάντα ήθελα καριέρα και τώρα που θέλω σχέση, δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Τι να κάνω;»

In category Γυναίκα - Γάμος

Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τους ερωτικούς μου συντρόφους. Είναι 25 και ζω στο ε ...

Θέλει «ανοιχτή» σχέση; Μάθε τους κανόνες πριν τού απαντήσεις

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανοιχτή σχέση είναι ίσως παραπάνω δημοφιλής από ότι μπορεί να φαντάζεσαι και η σ ...

Η ακαταστασία του μου σπάει τα νεύρα! Πώς να τον πείσω να αλλάξει;

In category Γυναίκα - Γάμος

Μόλις μετακόμισες με το αγόρι σου και ανακάλυψες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ...

Για πάντα μαζί ! Για πάντα …

In category Γυναίκα - Γάμος

Ένας νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας. Μπορεί να έχει δυσκολίες, και πότε δεν ζήσα ...

Παράξενα ερωτικά έθιμα ανά τους αιώνες …

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει πολλές αλλαγές. Ο έρωτας πάντα συνδέθηκε με την ηθική ...

Η τέχνη του να τον αλλάξεις !

In category Γυναίκα - Γάμος

Αλλάζουν οι άνθρωποι; Σε γενικές γραμμές όχι πολύ. Και σίγουρα δεν αλλάζουν πριν με ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u