Μια αλλόκοτη σύμπτωση …


Αργά μια νύχτα σε μια γεμάτη πλατφόρμα αμαξοστοιχίας στο Τζέρσεϊ Σίτι, ένα πλήθος πιέστηκε προς τα εμπρός για να αγοράσει τα εισιτήρια για το αυτοκίνητο από έναν αγωγό. Μεταξύ αυτών ήταν ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της εποχής, ο Έντγουιν Μπουθ.

Καθώς ο κόσμος έσπρωξε προς τα εμπρός, ένας νέος άνδρας μπήκε στο διάστημα μεταξύ της πλατφόρμας και της αμαξοστοιχίας. Την ίδια στιγμή άρχισε να κινείται το τρένο. Ο νεαρός άνδρας, στρατιώτης, ήταν ανήμπορος να κάνει τίποτα και οδηγούνταν προς τον θάνατο, μέχρι που ο Μπούθ τον αρπάξει και τον τράβηξε πίσω στην πλατφόρμα. Ο νεαρός στρατιώτης περιέγραψε αργότερα το επεισόδιο με αυτόν τον τρόπο:

“Το περιστατικό συνέβη ενώ μια ομάδα επιβατών καθυστέρησε τη νύχτα να αγοράσει τους χώρους ύπνου από τον αγωγό που βρισκόταν στη πλατφόρμα του σταθμού στην είσοδο του αυτοκινήτου. Η πλατφόρμα ήταν περίπου το ύψος του δαπέδου του αυτοκινήτου και φυσικά υπήρχε ένα στενό διάστημα μεταξύ της πλατφόρμας και του αμαξώματος του αυτοκινήτου, υπήρξε κάποια συσσώρευση και έτυχε να τον πιέσω από το σώμα του αυτοκινήτου ενώ περίμενα τη σειρά μου.

Σε αυτή την κατάσταση η αμαξοστοιχία άρχισε να κινείται και να στριμώχνει τα πόδια μου και είχα πέσει κάπως, με τα πόδια προς τα κάτω, στον ανοιχτό χώρο και ήμουν προσωπικά αβοήθητος, όταν το κολάρο μου παγιδεύτηκε σθεναρά ενώ με τράβηξε γρήγορα ένα χέρι ώσπου ανέβηκα ασφαλής στη βάση της πλατφόρμας.

Ο διασώστης που είδα ήταν ο Έντγουιν Μπουθ, το πρόσωπο του οποίου ήταν βέβαια πολύ γνωστό σε μένα, και εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου σε αυτόν, και με τον τρόπο αυτό, τον αποκάλεσα με το όνομα του”.

Ο Μπουθ συνέχισε την ταπεινή ζωή του και για λίγο δεν σκέφτηκε τίποτα περισσότερο για το περιστατικό. Μόλις λίγους μήνες αργότερα ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε και εν μέσω του εορτασμού αυτού του γεγονότος η χώρα ήταν συγκλονισμένη και λυπημένη όταν ο ηγέτης της, Αβραάμ Λίνκολν, έχασε τη ζωή του από έναν δολοφόνο. Ο Έντγουιν Μπουθ ήταν περισσότερο λυπημένος που ο δολοφόνος του Λίνκολν ήταν ο δικός του αδελφός Τζων Γουάιλκς Μπουθ.

Εν τω μεταξύ, ο στρατιώτης συσχετίζει την ιστορία της εμπειρίας του γύρω από το θάνατο με έναν άλλο αξιωματικό, τον συνταγματάρχη Αδάμ Μπάδαου, ο οποίος ήταν φίλος του Έντγουιν Μπουθ.

Ο συνταγματάρχης Μπάδαου έγραψε στη συνέχεια μια επιστολή στον Μπουθ, τον συγχαίρει για την διάσωση της ζωής του στρατιώτη. Μόλις έλαβε την επιστολή, ο Μπουθ γνώριζε τον άνθρωπο του οποίου τη ζωή έσωσε. Ήταν ο Ρόμπερτ Λίνκολν.

Σε μια παράξενη σύμπτωση, ο αδελφός του άνδρα που σκότωσε τον Αβραάμ Λίνκολν έσωσε τη ζωή του γιου του Λίνκολν. Έχοντας εκπλαγεί από την τραγωδία του θανάτου του Προέδρου και άρρωστος από το γεγονός ότι ο αδελφός του ήταν ο δολοφόνος, το γεγονός ότι είχε σώσει τη ζωή του γιου του Λίνκολν προσέφερε έναν μικρό βαθμό ανακούφισης στον διάσημο ηθοποιό.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u