Ο μυθικός Φοίνικας !


Ο Αιγυπτιακός Πολιτισμός, ο Ελληνικός Πολιτισμός, οι Κινέζοι, οι Ιάπωνες, οι Ινδοί, οι Αζτέκοι, οι Πέρσες, οι Ασσύριοι και ακόμη και οι Εβραίοι, σεβόντουσαν αυτό το πλάσμα πάρα πολύ και αναφέρθηκαν στο Φοίνικα με πολλά ονόματα, αλλά πάντα ως Πουλί – Ήλιος και Φωτιά, μαγευτικός, σοφός και όμορφος!

Αίγυπτος, εκεί όπου όλα άρχισαν …

Οι περισσότεροι μελετητές πιστεύουν ότι ο πρώτος πολιτισμός που δήλωσε για την ιερότητα του Φοίνικα είναι οι Αιγύπτιοι, όπου αναφέρεται ως Πουλί Bennu / Benu – η Ψυχή του Ra. Η στιγμή που ξεκινά όλη η Δημιουργία είναι όταν το πουλί του Μπενου βρισκόταν στην Πυραμίδα ή στο Πρυτανικό Όρος (Primeval Island), το οποίο προκλήθηκε από τα Αιώνια Νερά. Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή Θεολογία, το πτηνό Bennu κάθισε λίγο πάνω στην Πυραμίδα και στη συνέχεια άρχισε να τραγουδάει.

Η φωνή του Φοίνικα ήταν το Κοσμικό σημείο εκκίνησης. Στην Αιγυπτιακό «Βιβλίο των Νεκρών», ο ίδιος ο Φοίνιξ δηλώνει ότι «έγινα από το υλικό των Θεών». Και οι Αιγύπτιοι σέβονταν πραγματικά αυτό, ιδιαίτερα τη λατρεία του Ρα, του Οσίρη και του Χόρους. Ο Φοίνιξ αναφέρεται επίσης από τους Αιγυπτίους ως Αύξουσα Δύναμη Ανατολή και ως Κύριος των Ιωβηλαίων. Ωστόσο, η λέξη Φοίνιξ είναι ελληνική (φωνίξ), και προέρχεται από τη λέξη «φοίνος» που στην πραγματικότητα σημαίνει το Πορφυρό Κόκκινο, που έχει το χρώμα του αίματος.

Αρχαία Ελλάδα, ένα ιερό σύμβολο του Απόλλωνα

Ο Φοίνικας για τους Έλληνες ήταν ένας αετός με μια πολύχρωμη ουρά φτερών, που συνδέεται με τον Θεό Απόλλωνα και τη λατρεία του. Στην ελληνική παραλλαγή του μύθου, ο Φοίνιξ είναι το πουλί του Ήλιου που ζει για πολλά, πολλά χρόνια (400, 500, 1000 χρόνια εξαρτάται από το μύθο). Υπάρχει μόνο ένα πουλί – Φοίνικας και είναι αρσενικό. Το είδος δεν είναι μόνο σπάνιο, ο Φοίνιξ είναι ο μόνος και δεν αναπαράγει τον εαυτό του, αλλά απλώς θυσιάζει τον εαυτό του και ανασταίνεται από τις στάχτες του.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u