Ο Όντιν, ο κρεμασμένος και το 12 !


Τι δουλειά έχει ο Όντιν, ο ανώτατος θεός της Σκανδιναβικής μυθολογίας, με τους κρεμασμένους; Και τι σχέση έχει αυτός ο θεός με τον αριθμό 12; Όποια και να είναι λοιπόν αυτή η σχέση, αποτυπώνεται άψογα στην κάρτα 12 της Ταρώ.

Εκεί, ο Όντιν μας κοιτάζει ανάποδα, κρεμασμένος από ένα δένδρο, μας χαμογελά και μας κοιτάει αυστηρά, με τρόπο ταυτόχρονο, καθώς ανεστραμμένος έχει διπλές ιδιότητες.

Στο ταξίδι του για την αναζήτηση της Σοφίας, ως γνήσιος Vagabond που πρέπει ένας μύστης να είναι, ο Όντιν απελπίστηκε, καθώς δεν έβρισκε καμία απάντηση. Αποφάσισε λοιπόν να προχωρήσει σε μία πράξη απαιτητική, γνωστή στους μυημένους. Θυσίασε τον εαυτό του.

Ανέβηκε επάνω στο Δένδρο της Ζωής και κρεμάστηκε ανάποδα, κάνοντας πλήρη νηστεία, χωρίς να βάλει στο στόμα του ούτε νερό, ούτε τροφή, έως ότου ο διαλογισμός του να δώσει καρπούς.

Οι καρποί της ασκήσεως και της θυσίας του φάνηκαν την ένατη ημέρα, κατά την οποίαν οι ρούνοι έπεσαν από το Δένδρο της Ζωής στο έδαφος. Ο Όντιν κατάλαβε πως η θυσία του οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα και έτσι κατέβηκε κάτω περισυλλέγοντάς τους, έχοντας πλέον την κατοχή της Σοφίας.

Όμως, εφόσον αυτό έγινε επί ημέρες εννέα, γιατί η κάρτα είναι αριθμημένη στην δωδέκατη θέση; Το εννέα των ημερών συμβολίζει την παντοδυναμία των αριθμού 3, καθώς πολλαπλασιάζεται επί τον εαυτό του.

Από την άλλη, το 12 είναι ο αριθμός που επίσης εμπεριέχει το 3, εφόσον το 3 πολλαπλασιάζεται με το 4. το τέσσερα συμβολίζει το άπειρο και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Ως εκ τούτου, ο κρεμασμένος από το Δένδρο της Ζωής Όντιν βρίσκεται στην θέση κατά την οποία το 3 περνά στην αιωνιότητα, ξεπερνά τον χώρο και τον χρόνο και έτσι ο Όντιν έχει την Σοφία, μέσα από την Γνώση του Χρόνου, συνδυάζοντας την υπομονή των εννέα ημερών με το ταξίδι του, αυτό το μαγικό ταξίδι ενός Τρελού, που θέλησε να γίνει ο Κόσμος.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u