Osho …


«Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα να το λύσεις, αλλά ένα μυστήριο να το ζήσεις».

Osho

Ο Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς γεννήθηκε στις11 του Δεκεμβρίου του 1931, στην αγγλοκρατούμενη τότε Ινδία. Ήταν ινδός μυστικιστής, πνευματικός δάσκαλος και γκουρού με παγκόσμια απήχηση.

Υπήρξε καθηγητής της φιλοσοφίας στη δεκαετία του 1960, επίσης έκανε δημόσιες ομιλίες κριτικάροντας την πολιτική στάση του Μαχάτμα Γκάντι και αμφισβήτησε τα θρησκευτικά θέματα .

Ηταν υπστηρικτής μιας πιο ανοιχτής θέσης σε ζητήματα σεξουαλικότητας και γι αυτό ονομάστηκε από κάποιους περιπαικτικά ως ο γκουρού του σεξ.

Στη δεκαετία του 1970 ο Μπάγκουάν εγκαταστάθηκε στη Βομβάη και ξεκίνησε μαθήματα ως πνευματικός δάσκαλος.

Στις διδασκαλίες του αυτές προσπαθούσε να επανερμηνεύσει, τόσο τα γραπτά και τα κείμενα των θρησκειών, όσο και τις σκέψεις παλαιών φιλοσόφων και μυστών, από ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1974 ίδρυσε στο Πούνε ένα άσραμ, δηλαδή ένα πνευματικό ερημητήριο όπου προσέλκυσε έναν αυξανόμενο αριθμό των Δυτικών.

Στο άσραμ προσφέρονταν θεραπείες που προέρχονταν από το ανθρώπινο δυναμικό του κινήματος.

Οι σχέσεις του αυτές με νεολαίους κυρίως της Δύσης δημιούργησε μια συγκρουσιακή διπλωματική κατάσταση μεταξύ Ινδίας και Δυτικών κυβερνήσεων.

Στα μέσα του 1981, ο Osho μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την επιμονή των οπαδών του, εγκαταστάθηκε στην πολιτεία του Όρεγκον εκεί δημιούργησε μια κοινότητα μαζί με τους οπαδούς του που ήταν κλειστή παρ’ όλα αυτά μετά από ένα χρόνο ενεπλάκη  σε συγκρούσεις με τους κατοίκους, με ζητήματα κυρίως τη χρήση γης, έτσι οι σχέσεις της κοινότητας του Osho με τους κατοίκους έγιναν εχθρικές.

Τα ακριβά αυτοκίνητα και λιμουζίνες που μπαινόβγαιναν την κοινότητα του Osho δημιούργησαν έριδες, πολλά κριτικά δημοσιεύματα και τελικά το 1985 η κοινότητα κατέρρευσε.

Το 1989 μετονομάζεται σε Osho.

Ακολούθησαν κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις και για μια «επίθεση» μόλυνσης τροφίμων στο Όρεγκον.

Συνελήφθη λίγο αργότερα και απελάθει για παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης.

Είναι γεγονός πως είκοσι τρείς χώρες του αρνήθηκαν την είσοδο, έτσι επέστρεψε στην Ινδία, στο Πούνε όπου και απεβίωσε το 1990 σε ηλικία 58 ετών.

Πριν τον θάνατό του στο Πούνε ίδρυσε το Άσραμ Rajneesh, που σήμερα είναι γνωστό ως “The Osho International Meditation Resort” Διεθνές Κέντρο Διαλογισμού.

Οι διδασκαλίες του Osho τόνιζαν την μεγάλη σημασία του διαλογισμού, της αγάπης και της ευαισθησίας, του ανθρώπου, το θάρρος, τη δημιουργικότητα, τη χαρά και το γέλιο, αυτές τις ιδιότητες του ανθρώπου ήθελε να προβάλλει και θεωρούσε πως   καταστέλλονται από την προσκόλληση σε στατικά συστήματα πεποιθήσεων των θρησκευτικών παραδόσεων.

Ο Osho ήταν επηρεασμένος από Ζεν Βουδισμού , Γκαουτάμα Βούδα , Bodhidharma , Κρίσνα, Mahavira , Λάο Τσε ,Ναγκαρτζούνα , Patanjali ,Gorakhnath , Adi Shankara ,Guru Nanak , Kabir , Meera ,Ραμακρίσνα , Jiddu Krishnamurti , Vedanta ,Σάμκυα , Tantra , Σουφισμού ,δυτικού μυστικισμού , GI Gurdjieff , Ανθρώπινο Δυναμικό Κίνημα.

Άφησε πάνω από εξακόσια βιβλία που συνέγραψε μόνος ή με τους μαθητές του, επίσης χιλιάδες ώρες μαγνητοφωνημένων ομιλιών και βίντεο.

Είναι γεγονός πως μετά τον θάνατό του οι ιδέες του έχουν πολύ μεγαλύτερη δημοτικότητα και επίδραση στην δυτική New age σκέψη.

Κι ας κλείσουμε με ένα από τα αποφθέγματα του διδασκάλου:

Αν ο άντρας και η γυναίκα δεν γνωρίζουν τι είναι σιωπή, αν δεν καθίσουν μαζί, μέσα στη βαθιά σιωπή, δεν μπορούν να λιώσουν ο ένας μέσα στο είναι του άλλου. Για τους εραστές, η σιωπή είναι αρκετή. Ακόμα κι αν δεν λένε τίποτα μιλούν.

Από το βιβλίο του Όσσο «Αντρας-γυναίκας Ο χορός των ενεργειών».Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 875 876 86 86 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
875 876 86 86 - από σταθερό 0,79€/1’ * και από κινητό 0,83€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ * και από κινητό 1,74€/1’ * *(ΜΕ ΦΠΑ + ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΘΕΡΗΣ Ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛ/ΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u