Όταν οι σχέσεις πάνε προς το κακό …


Σε μια εποχή που το ποσοστό διαζυγίου κυμαίνεται γύρω στο 40%,

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλές σχέσεις πριν από το γάμο και πολλοί επιλέγουν ακόμη να παραιτηθούν από το γάμο υπέρ της συγκατοίκησης, οι αποτυχημένες σχέσεις έχουν γίνει μέρος της ζωής όλων.

Οι σχέσεις είναι μοναδικές, διότι, κατά μία έννοια, είναι πολύπλοκα και μεταβαλλόμενα όντα που όχι μόνο υιοθετούν τα χαρακτηριστικά των δύο εμπλεκομένων, αλλά μερικές φορές παίρνουν ακόμη και μια συνέργεια που προέρχεται από τη συγχώνευση δύο ατόμων.

Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει εύκολη λύση για μια κακή σχέση.

Ως εκ τούτου, τα ακόλουθα δεν πρέπει να είναι ένα εγχειρίδιο βήμα προς βήμα για τον καθορισμό μιας κακής σχέσης.

Αντίθετα, πρόκειται για μια εξέταση του εαυτού του και της σχέσης ως μεθόδου ανάλυσης για να καταλάβουμε ποιες πτυχές της σχέσης χρειάζονται προσοχή, εάν η σχέση ως σύνολο πρόκειται να καθοριστεί.

Χαρακτηριστικά που απαιτούνται

Δεν είναι όλοι σε μια αγωνιστική σχέση που θα μπορέσουν να θέσουν αυτές τις ερωτήσεις, διότι για να το κάνουν αποτελεσματικά, πρέπει να υποβληθεί σε μια συνολική στάση ταπεινότητας.

Εάν είστε εγωκεντρικοί, εγωιστές και πεισματάρηδες, ίσως χρειαστεί κάποιο είδος μετατροπής πριν απαντήσετε επαρκώς και ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις.

Εκτός αυτού, ταπεινότητα, εδώ είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που πρέπει να καλλιεργήσετε πριν αναλύσετε αντικειμενικά τη σχέση σας.

Σωστή πρόθεση:

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτά τα ερωτήματα για να αξιολογήσετε τη σχέση σας, πρέπει να το κάνετε με τη σωστή πρόθεση.

Αν δεν θέλετε να διορθώσετε τη σχέση σας, τότε μην ανησυχείτε. Εάν σκοπεύετε να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας, τότε μην ενοχλείτε.

Ειλικρίνεια:

Στη συνέχεια, πρέπει να είστε σίγουροι ότι είστε ειλικρινείς απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις.

Αυτό συνεπάγεται με τη λήψη μερικές φορές σκληρής ματιάς στον εαυτό σας, και μερικές φορές μια θετική ματιά στον συνεργάτη σας, τον οποίο μπορεί να σας παρανοήσει.

Προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί, επειδή αν λέτε ψέματα στον εαυτό σας ή στον σύντροφό σας για το τι είναι καλό και κακό στη σχέση, το κάνετε μόνο χειρότερο.

Ανιδιοτέλεια:

Ο καθορισμός μιας σχέσης είναι σκληρή δουλειά και συχνά απαιτεί από ένα άτομο να δώσει στον εαυτό του περισσότερα από αυτά που έχουν, ειδικά όσον αφορά τη σχέση.

Εάν είστε σε θέση να είστε ειλικρινείς και συνειδητοποιείτε ότι εν μέρει μπορείτε να κατηγορήσετε ότι πληγώνετε τη σχέση, να είστε αρκετά ανιδιοτελείς για να το διορθώσετε.

Αυτή η σχέση δεν είναι μόνο για σας … είναι και για τους δύο εμπλεκόμενους.

Οι ερωτήσεις

1) Πόσο έχω δεσμευτεί στη σχέση; Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο ερώτημα που ρωτάς τον εαυτό σου. Ακόμα θέλετε να κάνετε αυτό το έργο;

Είναι ο λόγος που η σχέση αγωνίζεται επειδή απλά δεν θέλετε να είστε με το άτομο; Είστε παντρεμένοι, πήρατε όρκους, κρατάτε μια μυστηριακή άποψη του γάμου;

Εάν έχετε υψηλό επίπεδο αφοσίωσης και θέλετε να αγαπάτε το άτομο με το οποίο είστε, θα πρέπει να προχωρήσετε.

Αν δεν είστε παντρεμένοι, ή έχετε ένα χαμηλό επίπεδο δέσμευσης, και πραγματικά δεν με νοιάζει αν αυτό λειτουργεί, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να βγείτε από τη σχέση.

2) Ποιος θα επηρεαστεί από αυτή τη διάλυση;

Αυτό συμβαδίζει με την τελευταία ερώτηση, αλλά είναι ίσως κάτι που πρέπει να εξετάσετε χωριστά

. Αν έχετε παιδιά, αυτό συμβάλλει στην επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου δέσμευσης και, αν υπάρχει έτσι κι αλλιώς, θα ήταν σκόπιμο να προσπαθήσουμε να αναζωπυρώσουμε την αγάπη.

Αν είστε σε μια σχέση και έχετε αμοιβαίους φίλους που μπορεί να επηρεαστούν από τη σχέση σας, λάβετε υπόψη αυτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι αμοιβαίοι φίλοι να είναι η μοναδική αιτία της διαμονής σας σε μια δυστυχισμένη ή καταχρηστική σχέση.

3) Τι νομίζω ότι η αγάπη είναι; Τι πιστεύεις ότι είναι η αγάπη;

Είναι μια επιλογή ή είναι ένα συναίσθημα; Είναι σεξουαλική και σωματική, ή είναι μια δέσμευση;

Εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαλογιστείτε και να σκεφτείτε τι είναι η αγάπη, ίσως μπορείτε να σκεφτείτε πώς αυτό επηρεάζει την αντίληψή σας για τη σχέση.

Αν νομίζετε ότι η αγάπη είναι απλώς φυσική και μια αίσθηση, και δεν αισθάνεστε ερωτευμένοι με το σύντροφό σας και δεν έχετε τόσο πολύ σεξ, τότε ίσως αυτό είναι το πρόβλημά σας.

Προσπαθώντας να αρχίσει να βλέπει την αγάπη ως επιλογή και δέσμευση θα ξεκινήσει τη στροφή προς μια πιο αποδεκτή και διαρκή μορφή αγάπης πάνω από εκείνη που βασίζεται σε μεταβαλλόμενα συναισθήματα.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Πώς καταλαβαίνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για γάμο;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Η σχέση πάει καλά και εσύ νιώθεις οτι θες κάτι παραπάνω. Πόσο έτοιμη είσαι όμως για ...

Οι βασικοί λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στην απιστία

In category Σχέσεις - Αγάπη

Συνήθως ακούμε για άντρες που απατούν τις συντρόφους τους. Όμως υπάρχουν και περιπ ...

Σχέσεις: Οι 5 ατάκες που εκνευρίζουν τον άνδρα

In category Σχέσεις - Αγάπη

Υπάρχουν κάποιες ατάκες που ενώ εσύ μπορεί να μη το θέλεις αλλά μπορεί να βλάψουν τ ...

Σχέσεις: 10 αποτελεσματικοί τρόποι να αποφεύγεις τους καβγάδες

In category Σχέσεις - Αγάπη

Σε μια σχέση δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα μέλι-γάλα. Δεν χρειάζεται όμως να ζείτε κα ...

Γιατί δεν επικοινωνούμε με τον άνδρα μου;

In category Σχέσεις - Αγάπη

“Eίμαστε παντρεμένοι 7 χρόνια. Το πρόβλημα το οποίο θα ήθελα να σας θέσω είναι το ...

«Ανακάλυψα πως η γυναίκα μου με απατά. Τα έχω… χαμένα! Να πάρω τα παιδιά και να φύγω;»

In category Σχέσεις - Αγάπη

Νόμιζα πως ήμαστε ένα αγαπημένο ζευγάρι και ποτέ δεν είχα καταλάβει ότι κάτι μπορε ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u