Προφητικά όνειρα !


Ο ύπνος είναι ένα βασίλειο γεμάτο γοητεία και μυστήριο.

Το πιο ενδιαφέρον του βέβαια κομμάτι είναι τα όνειρα.Η επιστήμη δεν έχει ακόμα καταφέρει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ονειρευόμαστε.

Τα μικρά παιδιά βλέπουν άκρως τρομακτικά όνειρα. Μία άποψη λέει ότι αυτό συμβαίνει λόγω του άγχους που νιώθουν, ζώντας σε έναν κόσμο που – λίγο ή πολύ- τους είναι άγνωστος και φαίνεται επικίνδυνος.

Οπότε οι ονειρικές προβολές αυτού του κόσμου είναι γεμάτες από τους ημερήσιους φόβους τους.

Και μια άλλη άποψη λέει πως τα παιδιά ζουν στον ύπνο τους σενάρια τα οποία τα προετοιμάζουν για τις αληθινές μάχες της ζωής, αυξάνοντας τις εσωτερικές τους αντιστάσεις.

Το πιο παράδοξο όμως φαινόμενο είναι τα προφητικά όνειρα.

Υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά χαρισματικοί, που βλέπουν στον ύπνο τους γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμα με απόλυτη ακρίβεια.

Όμως σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνει να έχουν δει – και μάλιστα αρκετές φορές στη ζωή τους – όνειρα που επαληθεύτηκαν λίγο αργότερα.

Η προφητεία του ονείρου μπορεί να αφορά καθαρά προσωπικά ζητήματα, όπως να «μιλάει» για μια επικείμενη δύσκολη στιγμή την οποία θα ζήσει ο άνθρωπος που ονειρεύεται.

Ή πάλι, μπορεί να είναι κάτι μεγάλο και γενικότερο.

Πριν το μεγάλο τσουνάμι που συνέβη το 2004 στην Ινδονησία  υπήρξαν αναφορές πολλών ατόμων, από διάφορες χώρες, που είχαν δει κάποιου τύπου κατακλυσμό στον ύπνο τους.

Πάντα πριν από μεγάλα γεγονότα υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που τα βλέπει στον ύπνο του, είτε ρεαλιστικά είτε με συμβολικό τρόπο.

Όταν συνέβησαν οι μεγάλες πλημμύρες της Αθήνας, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, είχε υπάρξει ένα ονειρικό μοτίβο κοινό σε πολλούς ανθρώπους: είχαν δει το άγαλμα της θεάς Αθηνάς να βυθίζεται σε σκοτεινά νερά.

Είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακό.

Εξήγηση βέβαια για τον μηχανισμό που δημιουργεί τα προφητικά όνειρα δεν υπάρχει. Υπάρχουν γοητευτικές θεωρίες.

Μία εξ αυτών είναι η γνωστή με το αστρικό σώμα, το οποίο ταξιδεύει χωρίς φραγμούς στο παρελθόν και στο μέλλον, κομίζοντας μέσα στο όνειρο της πληροφορίες.

Μία άλλη θεωρία είναι αυτή των ακασικών αρχείων, ή μορφογενετικών πεδίων, όπως λέγονται αλλιώς.

Τα ακασικά αρχεία είναι ένα είδος συμπαντικής «βιβλιοθήκης» στην οποία είναι καταχωρημένα όλα τα γεγονότα, μεγάλα και μικρά, ιδιωτικά και πάγκοινα.

Στον ύπνο του ο ονειρευτής έχει πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία και μπορεί να συλλάβει κάποιες πληροφορίες, μιας και όλα τα γεγονότα βρίσκονται εκεί, ακόμα και αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα φανερά στον δικό μας χρόνο.

Μία άλλη θεωρία είναι αυτή του «χρονικού παλμού».

Ένα γεγονός ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τη ζωή του ονειρευόμενου, ή και πολλές ζωές, έχει έναν παλμό, δημιουργεί ένα κύμα, σαν αυτό που δημιουργείται όταν ρίχνουμε ένα βότσαλο στο νερό.

Αυτός ο παλμός, αν είναι πολύ δυνατός, σπάει το φράγμα προς τα πίσω και εισέρχεται στον δικό μας χρόνο.

Το παράδοξο είναι όμως,

Πως υπάρχουν και όνειρα που προφητεύουν εντελώς ασήμαντα γεγονότα.

Απλές καθημερινές στιγμές έρχονται και προβάλλονται ολοκάθαρα στην οθόνη του μυαλού, χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος ή κάποια προσδοκία που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Είναι αυτές οι φορές που το σύμπαν μοιάζει απλά να παιδιαρίζει, μόνο και μόνο για να μας ξαφνιάσει.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u