Προσοχή στην ερωτική κατάθλιψη !!!

Προσοχή στην ερωτική κατάθλιψη !!!


Η ερωτική κατάθλιψη είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει το θέλουμε δεν το θέλουμε, το παραδεχόμαστε δεν το παραδεχόμαστε. Μπορεί να χτυπήσει τόσο τους μοναχικούς ανθρώπους κάθε φύλου, όσο και αυτούς που είναι σε μια σχέση, αλλά την βλέπουν είτε να παίρνει μια τροπή που δεν τους αρέσει είτε να καταστρέφεται από τρίτο πρόσωπο, ζήλεια, φθορά. Αν παρακολουθείτε τις ειδήσεις θα έχετε διαπιστώσει ότι σπάνε τα όρια πια πιο εύκολα και τα ζευγάρια κάνουν τρελές και απονενοημένες πράξεις – πολλές φορές τραγικές  και μη αναστρέψιμες – και η αιτία είναι κατά βάση μια ερωτική κατάθλιψη η μάλλον μια κατάθλιψη με ερωτική αφορμή. Γιατί βέβαια η κατάθλιψη απαιτεί πολλές εσωτερικές αιτίες, δεν φτάνει εκεί ο κάθε ερωτευμένος, πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Για να μπορέσετε να ρυθμίσετε την ένταση στην όποια δύσκολη ψυχολογικά κατάσταση χωρίς να φτάσετε στην κατάθλιψη χρειάζεται συστηματικός αυτοέλεγχος αλλά και έλεγχος της δομής της σχέσης. Πρέπει να ελέγχετε καθημερινά τις αντιδράσεις σας. κάποια πολύ ύποπτα σημάδια για την έλευση της ερωτικής κατάθλιψης είναι τα ακόλουθα:

Έλλειψη διάθεσης για μπάνιο/ντύσιμο

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος – ειδικά αν έχει σχέση – να μην θέλει τον εαυτό του περιποιημένο, και τουλάχιστον καθαρό. Αυτό είναι ένα δείγμα παραίτησης, προθάλαμος ή και κυρίως δώμα της κατάθλιψης.

Συνεχή νεύρα είτε είναι ο σύντροφός σας παρών είτε όχι

Μια σχέση γεννιέται για να φέρει χαρά στην ουσία, αυτό είναι το δέλεαρ. Αν έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί ο ένας να αντέξει τον άλλον, αυτό είναι δείγμα μιας βαθιάς δυσαρμονίας που εύκολα οδηγεί στην ερωτική κατάθλιψη.

Σκέψεις εκδίκησης

Ας το πούμε ξεκάθαρα: δεν είμαστε άγγελοι, όλοι κάποια στιγμή ονειρευόμαστε ότι ο άνθρωπος που μας πλήγωσε – ή νομίζουμε ότι μας πλήγωσε  – παίρνει την γεύση από τον πόνο που νιώσαμε. Άλλο αυτό, κι άλλο να περιστρέφεται το μυαλό γύρω από νοσηρές διαθέσεις και ευχές καταστροφής του άλλου ή ακόμα περισσότερο γύρω από σενάρια φανταστικής ή πραγματικής εκδίκησης για το υποτιθέμενο ή πραγματικό άδικο που βιώσαμε.

Έλλειψη επικοινωνίας

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ γενικό, αλλά δεν είναι. Όλες οι σχέσεις, και ειδικά οι μακροχρόνιες, περνάνε από φάσεις έλλειψης επικοινωνίας. Εδώ όμως εννοούμε μια παντελή απόσταση, που μας κάνει αδιάφορους όχι μόνον στην καθημερινότητα και τις έννοιες, αλλά και στις πραγματικές δυσχέρειες ή ατυχίες του συντρόφου μας.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Για πάντα μαζί! Για πάντα!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Ένας νέος χρόνος ανοίγεται μπροστά μας. Μπορεί να έχει δυσκολίες, και πότε δεν ζήσα ...

Παράξενα ερωτικά έθιμα ανά τους αιώνες..

In category Γυναίκα - Γάμος

Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει πολλές αλλαγές. Ο έρωτας πάντα συνδέθηκε με την ηθική ...

Η τέχνη του να τον αλλάξεις!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Αλλάζουν οι άνθρωποι; Σε γενικές γραμμές όχι πολύ. Και σίγουρα δεν αλλάζουν πριν με ...

Act like a cat!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Σχεδόν δεν υπάρχει γυναίκα που δεν λατρεύει τις γάτες. Ακόμα και όσες γυναίκες δεν ...

Οι απαραίτητοι άντρες για την ζωή σου πριν τα 30!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Έχουμε ξεφύγει από εκείνη την εποχή που οι γυναίκες παντρευόντουσαν τον ένα και μο ...

Κάν’ τον να σε αγαπήσει κεραυνοβόλα!!

In category Γυναίκα - Γάμος

Λοιπόν, οι επιστήμονες επιμένουν: σε μόλις 5 δευτερόλεπτα αποφασίζει ένας άνθρωπος ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u