Σουφισμός !


Ο σουφισμός είναι η μυστικιστική πλευρά του Ισλάμ και αποτελεί βασικό εκπρόσωπο του ανατολικού εσωτερισμού. Συνηθίζουμε να αναφέρουμε μεγάλα Τάγματα και κινήματα του δυτικού εσωτερισμού, τα οποία μέσα στην ανάλυσή μας τα αντιλαμβανόμαστε ως από πάντα διωκόμενα. Έτσι και στον σουφισμό, μιλάμε για μυστικιστές διωγμένους και διωκόμενους.

«Έλα, έλα όποιος κι αν είσαι, περιπλανώμενος, ειδωλολάτρης, πυρολάτρης Έλα ακόμη κι αν έσπασες χιλιάδες φορές τους όρκους σου. Έλα και πάλι έλα, το δικό μας καραβάνι δεν είναι καραβάνι της απόγνωσης». Το μαυσωλείο του Ρούμι στο Ικόνιο έχει την παραπάνω επιγραφή.

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως, εκτός από την ανεξιθρησκία, εδώ παρουσιάζεται και το κάλεσμα προς τους vagabond, καθώς καλούνται οι περιπλανώμενοι. Επίσης πολύ σημαντική είναι η φράση «έλα ακόμη κι αν έσπασες χιλιάδες φορές τους όρκους σου».

Αυτό, διότι, γενικώς στον μυστικισμό μία από τις σημαντικότερες αρετές είναι η εχεμύθεια, καθώς χωρίς αυτήν, μυστικά αποκαλύπτονται σε αμύητους, αδελφοί υποφέρουν από προδότες, λόγω των διώξεων.

Όμως, ο σουφισμός συγχωρεί το μόνο ασυγχώρητο: την προδοσία. Εδώ το έλεος φαίνεται να αποκτά μία σημασία στην οποία δεν έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι.

Στο πρακτικό κομμάτι του μυστικισμού, βλέπουμε τον περιστρεφόμενο χορό. Αυτός ο χορός έχει ως στόχο την διαλογιστική εξαφάνιση του εγώ, με παράλληλο συντονισμό προς το Σύμπαν.

Ο ασκούμενος, συμμετέχει στον χορό-κίνηση των πλανητών. Παράλληλα, έχει το δεξί του χέρι στραμμένο προς τον Ουρανό και το αριστερό προς τους αδελφούς, που σχηματίζουν κύκλου, γύρω του περιστρεφόμενου δερβίση.

Αυτή η πράξη, φαίνεται να έχει ως στόχο την συλλογή ενέργειας από τον Ουρανό και την μεταφορά της διά του δερβίση, προς τους αδελφούς του, με αποτέλεσμα ο δερβίσης να λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u