Τα βήματα προετοιμασίας για διαζύγιο!!


Παίρνετε διαζύγιο; Ποιο θα ήταν το πρώτο σας βήμα για την προετοιμασία της διαδικασίας διαζυγίου; Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως να επικοινωνήσουν με έναν πληρεξούσιο όταν σκέφτονται για το διαζύγιο. Δεν μειώνω την ανάγκη για αξιόπιστες νομικές συμβουλές, ωστόσο, πιστεύω ότι πολλοί από εμάς στερούνται βήματα πριν επικοινωνήσουμε με τον εν λόγω δικηγόρο. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των βημάτων που προτείνω πριν από την επαφή με έναν πληρεξούσιο, ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία με ένα σχέδιο που θα σας δώσει εμπιστοσύνη και τελικά θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Βήμα 1: Δημιουργία συστήματος υποστήριξης

Το διαζύγιο είναι μια τεράστια μετάβαση και είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας τον χρόνο και τον χώρο για να προετοιμαστεί διανοητικά για αυτό που συμβαίνει. Αυτό μπορεί να σημαίνει την εμπλοκή ενός στενού φίλου ή / και μέλους της οικογένειας ή ίσως ακόμη και ενός επαγγελματία ψυχικής υγείας. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το δικό σας σύστημα υποστήριξης για να σας βοηθήσουμε να περάσετε από αυτή τη μετάβαση.

Βήμα 2: Φροντίστε τον εαυτό σας

Αυτό συμβαίνει παράλληλα με το πρώτο βήμα, αλλά έχω δει τα διόδια που μπορεί να πάρει κάποιος για το διαζύγιο, γι ‘αυτό και εγώ πάντα ενθαρρύνω την οικοδόμηση αυτού του συστήματος υποστήριξης πρώτα. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι σαφέστεροι όταν είμαστε ξεκούραστοι. Εάν σας αρέσει η άσκηση, δεν είναι καιρός να το εγκαταλείψετε. Βρείτε χρόνο για μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατο ή μια πεζοπορία.

Η προσωπική μου πρακτική είναι να ξεκινήσω κάθε μέρα να αναγνωρίζω πέντε πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων. Είχα κάποιες πολύ δύσκολες μέρες να περάσουν από το διαζύγιό μου. Μερικές φορές ήταν δύσκολο για μένα να σκεφτώ πέντε πράγματα, αλλά κάνοντας τον εαυτό μου να με βοήθησε να είμαι πιο θετικός και μου έδωσε περισσότερη διανοητική σαφήνεια.

Βήμα 3: Ξεκινήστε την οργάνωση

Εάν μοιράζεστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε μία στο όνομά σας. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με την αποστολή αλληλογραφίας στο σπίτι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταχυδρομικό κουτί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λογαριασμούς τραπεζών και πιστωτικών καρτών στο όνομά σας. Εκτελέστε ένα αντίγραφο της πιστωτικής έκθεσής σας.

Εάν υπάρχουν παιδιά που εμπλέκονται και οι γονικές ευθύνες θα μοιραστούν, αρχίστε να συλλέγετε πληροφορίες σχετικά με τα διάλειμμα στα σχολεία και τον προγραμματισμό εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Να θυμάστε ότι, κατά τη διαπραγμάτευση του χρόνου / των ευθυνών των γονέων, είναι σημαντικό να τοποθετείτε πρώτα τα συμφέροντα των παιδιών ανά πάσα στιγμή.

Βήμα 4: Συγκέντρωση χρηματοπιστωτικών εγγράφων

Για ορισμένους, τα οικονομικά είναι πολύ εξοικειωμένα. Για άλλους, αυτό το βήμα θα είναι πιο δύσκολο. Πάρτε τον εαυτό σας ένα σημειωματάριο και μερικούς φακέλους και ξεκινήστε τη συλλογή και οργάνωση των πληροφοριών που θα χρειαστείτε. Αυτό περιλαμβάνει:

Τρία έτη φορολογικών δηλώσεων

Πρόσφατα καταστήματα πληρωμών

Δηλώσεις τραπεζών

Δήλωση επενδύσεων

Δηλώσεις συνταξιοδότησης / σύνταξης

Δήλωση πιστωτικών καρτών

Δήλωση δανείου

Οικονομικές καταστάσεις επιχειρήσεων

Οποιεσδήποτε άλλες σχετικές οικονομικές πληροφορίες

Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό. Ξεκινήστε να σκέφτεστε ρεαλιστικά για το τι θα πρέπει να ζήσετε ακολουθώντας το διαζύγιο. Θυμηθείτε, όταν οι άνθρωποι χωρίζουν, πηγαίνουν από ένα νοικοκυριό σε δύο. Εάν τα χρήματα ήταν σφιχτά για να αρχίσει, αυτό μπορεί να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη πρόταση. Δεν είναι αδύνατο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί με λύσεις.

Βήμα 5: Συνέχιση της συλλογής πληροφοριών

Αυτό γίνεται όταν εισάγουμε κάποιες από τις πληροφορίες που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες και κάποιοι θα είναι πιο άνετοι με αυτά τα καθήκοντα από άλλα. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε, σας συνιστώ να μιλήσετε σε ένα πιστοποιημένο οικονομικό αναλυτή διαζυγίου επειδή μπορούν να σας οδηγήσουν στο σωστό δρόμο και ίσως να προσφέρουν ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που το σπίτι σας εκτιμήθηκε; Έχετε αντικείμενα στο σπίτι σας που έχουν σημαντική αξία; Μπορεί να χρειαστεί να τους εκτιμήσετε επίσης. Υπάρχουν συνταξιοδοτήσεις που πρέπει να αποτιμώνται; Εκτελεστική αποζημίωση; Επιχειρήσεις; Αυτά τα στοιχεία θα είναι συγκεκριμένα για την κατάστασή σας. Σημαντική σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε τον λογιστή του / της συζύγου σας για να κάνετε τις εκτιμήσεις σας. Υπάρχουν υποθέσεις που αποτελούν μέρος όλων αυτών των υπολογισμών και ο λογιστής του συζύγου σας εργάζεται για αυτούς. Είτε να προσλάβετε ένα ουδέτερο τρίτο μέρος μαζί είτε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να συγκεντρωθούν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου, αλλά θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για διαπραγματεύσεις εάν έχετε αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας. Αν ο σύζυγός σας δεν σας παρέχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεστε, θα χρειαστεί να έχετε έναν δικηγόρο μέσω της διαδικασίας ανακάλυψης.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

“Είναι βαρετό το κρεβάτι”

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ας μιλήσουμε για το σεξ. Αν νομίζετε ότι η φίλη σας είναι βαρετή στο κρεβάτι, υπάρχο ...

Επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Δημιουργώντας μια σχέση online ή μέσω του τηλεφώνου είναι καλό, αλλά η πραγματική χημ ...

Βασικές συμβουλές για την πρώτη φορά!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Έχετε αποφασίσει να κάνετε σεξ για πρώτη φορά. Ίσως νιώθετε λίγο νευρικοί. Μπορεί ν ...

Πόσο καιρό θα περιμένει για τη σεξουαλική πράξη;

In category Σχέσεις - Αγάπη

Ως κάποιος που έχει γράψει για ραντεβού για σχεδόν μια δεκαετία, έχω παρακολουθήσε ...

Θέματα για το πρώτο ραντεβού!!

In category Σχέσεις - Αγάπη

Θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα θέματα και να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στο πρώτ ...

Επαναπροσδιορισμός του πρεσβύτερου πρώτου ραντεβού…

In category Σχέσεις - Αγάπη

Αλήθεια; Μετά από όλα τα χρόνια εμπειρίας και περιπέτειας, η ιδέα σας για ένα πρώτο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u