Τάλισμαν !


Έχετε ακούσει για τα τάλισμαν; Ήταν για μυημένους ή για όλους;

Τα τάλισμαν ήταν είδος φυλακτών, χρησιμοποιήθηκε από μυημένους Άραβες στις μαγικές και μαντικές τέχνες. Η λέξη έχει ελληνική προέλευση από το ρήμα τελείν που σημαίνει μετέχω στα μυστήρια, το τέλεσμα, η τελετή δηλαδή που γινόταν για να δημιουργηθεί αυτό το ειδικό φυλαχτό.

Σήμερα λέγοντας τάλισμαν εννοούμε κάποιο φυλαχτό που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις. Τάλισμαν ,λοιπόν, μπορεί να θεωρηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο ιερό ή βέβηλο, χαραγμένο ενδόμυχα με κατάλληλες επιγραφές και σύμβολα, αφόρτιστο ή καθιερωμένο με ειδική τελετουργική μαγεία ή διαλογισμό.

Κύρια λειτουργία του είναι να ασκεί μια αυθυποβλητική επίδραση σε αυτόν που το φορά. Κατασκευάζεται για να εξυπηρετεί κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, δηλαδή για να φέρνει καλοτυχία σε κάποιον τομέα της ζωής ή για την επίτευξη κάποιου σαφώς καθορισμένου στόχου.

Ένα αντικείμενο από πέτρα, μέταλλο ή ιερό ξύλο συχνά ένα κομμάτι περγαμηνής γεμάτο με γράμματα και εικόνες χαραγμένα κάτω από ορισμένες πλανητικές επιρροές σε μαγικές φόρμουλες, το οποίο δίνεται από κάποιον που γνωρίζει καλά τις απόκρυφες επιστήμες σ΄ έναν αδαή, είτε με σκοπό να τον προστατεύσει από το κακό ή για την εκπλήρωση επιθυμιών του.

Όμως, η μεγαλύτερη δύναμη και αποτελεσματικότητα των τάλισμαν βρίσκεται στην πίστη του κατόχου τους. Όχι εξαιτίας της ευπιστίας του ή επειδή δε διαθέτουν καμία δύναμη, αλλά επειδή η πίστη είναι μια δημιουργική δύναμη. Και συνεπώς – χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο πιστός – ενισχύει εκατό φορές τη δύναμη που μεταδόθηκε αρχικώς στο τάλισμαν από τον κατασκευαστή του.

Τα τάλισμαν που κατασκευάζονται με την προσωπική έμπνευση του μαθητή, ενώ μπορεί να μην είναι τόσο κομψά ούτε και να έχουν την παραδοσιακή ακρίβεια, εντούτοις είναι πιο σημαντικά και αποτελεσματικά για τον ίδιο.

Η ίδια και μόνο η προσπάθειά του να συλλέξει τα κατάλληλα σύμβολα και να τα σχεδιάσει, θα φορτίσει το τάλισμαν με τέτοια ενέργεια και δύναμη, που θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα μαγικά τετράγωνα των πλανητών αποτελούν ένα σπουδαίο τομέα της επιστήμης κατασκευής των τάλισμαν. Σε κάθε πλανήτη αντιστοιχεί αρχικά ο αριθμός της Σεφίρα στην οποία αντιστοιχεί και μετά οι άλλοι αριθμοί, που παράγονται από το άθροισμα των οριζόντιων και κάθετων σειρών του τετραγώνου.

Για να εκφραστεί και να χαρακτηριστεί με ακρίβεια η δυναμική επίδραση για την οποία κατασκευάζεται κάποιο τάλισμαν, χρησιμοποιούνται σύμβολα με μεγάλη ποικιλία και από κάθε δυνατή πηγή. Τα πιο κοινά είναι τα πλανητικά και τα ζωδιακά.

Με λίγη μόνο φαντασία κάθε συμβατικό σύμβολο μπορεί να μετατραπεί σε διάφορα σχέδια, εμβλήματα κ.λ.π. Με τη βοήθεια και μόνο τέτοιων συμβόλων, μπορεί να κατασκευαστεί ένα όμορφο και αποτελεσματικό τάλισμαν.

Παλαιότερα τη βάση για το σχεδιασμό των περισσότερων τάλισμαν αποτελούσαν τα 12 σύμβολα του ζωδιακού ή οι επτά μέχρι τότε γνωστοί πλανήτες. Κάθε σκοπός κατασκευής των τάλισμαν αναγόταν στη βασική πλανητική επτάδα.

Τα τάλισμαν όπως και τα φυλαχτά ανήκουν στα μαγικά αυτά πλαίσια που μπορεί να φτάσει ή να φορτίσει και να δώσει δύναμη ο ανθρώπινος νους.

Είναι η επιθυμία του ανθρώπου για καλοτυχία, προστασία και δύναμη τον οδηγούν σε μεγαλύτερη εσωτερική διερεύνηση. Τα τάλισμαν είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διερεύνησης.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Σώμα και Ψυχή !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πώς μπορεί να συνδεθεί το σώμα την ψυχή; Πώς δηλαδή θα μπορεί να υπάρξει αρμονική σ ...

Η Αφροδίτη του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η γλυκιά Αφροδίτη, τι μυστήρια άραγε κρύβει; Είναι ένα πανέμορφο ουράνιο σώμα, αλλά ...

Τα Μάγια του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν μάγια που να φέρνουν τον έρωτα;  Ασφαλώς. Πολλές, πάρα πολλές γυναίκες ξέρ ...

Διώξε μακριά την κακή ενέργεια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πιστεύεις ότι κάποιος ή κάτι σου έχει γίνει βραχνάς; Θεωρείς ότι υπάρχει μια κακή ε ...

Το θαύμα του Έρωτα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο έρωτας μας πεθαίνει; Ή μήπως μας ανασταίνει; Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει από έρ ...

Antiterra: Τι είναι ;

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζετε πού σας βγάζουν τα βήματά σας; Πάντα; Έχει τύχει ποτέ να νομίσετε ότι είσ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u