Είναι υπαρκτό το σύμπαν;

Είναι υπαρκτό το σύμπαν;

Oroskopos.tv


Αυτή δεν είναι μια τόσο άστοχη ερώτηση όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Πολλές, πάρα πολλές θεωρίες σε βάθος χρόνου ασχολούνται με την περίπτωση τίποτα μα τίποτα απολύτως να μην είναι υπαρκτό. Από τους αρχαίους προσωκρατικούς μέχρι τους κινέζους φιλοσόφους και τους μυστηριώδεις ιθαγενείς της Αυστραλίας, το αν υπάρχει η όχι το σύμπαν, έχει απασχολήσει πολύ το ανθρώπινο μυαλό. Ας δούμε λοιπόν τις θεωρίες μη ύπαρξης του σύμπαντος που… υπάρχουν!

Σολιψισμός, μια παράξενη μοναξιά

Ο σολιψισμός είναι η θεωρία εκείνη που έρχεται από την αρχαιότητα και επιμένει ότι όλος ο κόσμος είναι μια νοητική κατασκευή. Τα πάντα γύρω μας, οι άλλοι άνθρωποι, αυτοί που αγαπάμε, ο κόσμος όλος με τα άστρα του και τους ήλιους του δεν υπάρχει παρά μόνον στο κεφάλι του καθενός, του ενός για την ακρίβεια. Παρατραβηγμένο; Και όμως, δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι αληθινή αυτή η θεωρία!

Το όνειρο της πεταλούδας

Ένας κινέζος αυτοκράτορας είχε αναρωτηθεί αν είναι ένας αυτοκράτορας που ονειρεύτηκε ότι είναι πεταλούδα ή μια πεταλούδα που ονειρεύτηκε ότι είναι αυτοκράτορας. Γενικά η θεωρία ότι είμαστε το όνειρο κάποιου είναι πολύ διαδεδομένη σε όλον τον κόσμο. Και μάλιστα λέγεται το (τραγικό στην ουσία του) αστείο ότι αυτός ο κάποιος που ονειρεύεται τον κόσμο πρέπει να ξυπνήσει γιατί βλέπει εφιάλτη.

Η διακύμανση του κενού

Δεν πρόκειται για κάποια ανατολίτικη φιλοσοφία αυτήν την φορά. Η κβαντική φυσική πιστεύει ότι τα πάντα γύρω μας είναι ένα απέραντο κενό, ένα δονούμενο τίποτα, μια αυταπάτη ύπαρξης. Οι εξισώσεις της κβαντικής φυσικής μιλάνε για το απόλυτο τίποτα, που απλά, δεν υπάρχει!

Γιαπωνέζοι: στα λόγια μας έρχεστε!

Η ιαπωνική παράδοση του ζεν ουσιαστικά αυτό πραγματεύεται, το ότι τα πάντα είναι ανύπαρκτα. Αν θυμάστε στην ταινία Matrix ο Neo βλέπει έναν μικρό ιάπωνα να λυγίσει ένα κουτάλι μόνον κοιτώντας το. Και όταν τον ρωτάει πώς το έκανε αυτό, το παιδί του απαντάει ότι το κουτάλι δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πάγια ιαπωνική παράδοση. Και η κβαντική φυσική έρχεται προς ώρας να την επιβεβαιώσει!Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Oroskopos.tv

Μια ματιά στην Αστρολογία της Ανατολής

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η αστρολογία για την σοφία της ανατολής εξετάζει εκτος από τους πλανήτες αυτούς κα ...

Oroskopos.tv

Ο Άρχοντας του Παράξενου

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μήπως έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την λέξη «τηλεπάθεια»; Ή ίσως «τηλεκίνηση»; Αν ναι ...

Oroskopos.tv

Γυναίκα

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η Γυναίκα είναι το θέμα των θεμάτων, το αίνιγμα των αινιγμάτων και το μυστήριο των ...

Oroskopos.tv

Η μέρα που θα αλλάξετε τη ζωή σας

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Tα συναισθήματά μας είναι μια πηγή θετικής και αρνητικής ενέργειας στη ζωή μας. Μας ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u
error: Content is protected !!