Τσι Κουνγκ !


Τα Τσι Κουνγκ είναι ορισμένες χορογραφίες κινήσεων, οι οποίες γίνονται στα πλαίσια των κινεζικών πολεμικών τεχνών. Αποτελούν φόρμες του ανατολικού εσωτερισμού.

Ανάλογα με το ποιο είδος πολεμικής τέχνης εκπαιδεύει ένας πολεμιστής, τα Τσι Κουνγκ διαφέρουν. Όμως έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Σαν θεμέλιο αυτών των ασκήσεων παρουσιάζεται η διδασκαλία της σωστής αναπνοής και της αρμονικής κίνησης.

Η κινεζική ιατρική θεωρεί πως μέσα στον οργανισμό υπάρχει η ενέργεια, το τσι ή κι-αναλογα με την χρήση της προφοράς (qi). Το τσι θεωρείται πως ρέει μέσω του αίματος. Όμως, ο άνθρωπος εξαιτίας της δυσαρμονικής κίνησης και ζωής του, διαταράσσει αυτή την ενέργεια.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το να υπάρχουν σημεία από τα οποία η ενέργεια δεν μπορεί να διέλθει σωστά. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλέσει αφενός πρόβλημα στο σημείο που η ενέργεια αδυνατεί να διέλθει και αφετέρου πρόβλημα γενικότερα στον οργανισμό, καθώς η ενεργειακή κυκλοφορία είναι λανθασμένη.

Κάτι τέτοιο θεωρείται πως επεμβαίνει αρνητικά και στον ψυχισμό μας, εφόσον ο άνθρωπος αποτελεί έναν οργανισμό τρισυπόστατο, αποτελούμενο από σώμα, πνεύμα και ψυχή.

Τα Τσι Κουνγκ είναι λοιπόν εκείνες οι ασκήσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στην ενέργεια να κινηθεί σωστά. Η ποικιλία των Τσι Κουνγκ δίνει την δυνατότητα να επιλύσουμε μία σειρά προβλημάτων στον οργανισμό μας, με τελικό στάδιο την ψυχική μας ηρεμία.

Η εκμάθηση ελέγχου της αναπνοής οδηγεί στην σωστή κυκλοφορία του αέρα, αλλά και του αίματος, καθώς το σώμα θα χαλαρώσει και θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την ροή της ενέργειας.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, θα έχουμε σωματική ευεξία, σε ένα δεύτερο ψυχική ευεξία και όσο περισσότερο ασκούμαστε, τόσο περισσότερο ανοίγουμε την πόρτα στον εσώτερο εαυτό μας και στην συμπαντική αρμονία.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u