Βλέπε, Άκου, Σιώπα …


Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένα από τα βασικά τρίπτυχα που συναντούμε στον εσωτερισμό και τον αποκρυφισμό, είναι αυτό το οποίο παρουσιάζεται με τα τρία μαϊμουδάκια. Το ένα τυφλώνει με τα χέρια του τα μάτια του. Το άλλο κρατά τα αυτιά του κλειστά. Το τελευταίο κάνει τον εαυτό του άφωνο, με τα χέρια του στο στόμα. Οι τρεις αυτές μαϊμούδες, σύμβολο του ανθρώπου που προχωρά στην εξέλιξή του, βλέπουν, ακούν, αλλά σιωπούν. Αυτό είναι και μία θεμελιώδεις αρχή των μυημένων: Βλέπε, άκου, σιώπα.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνουμε πως ό,τι δούμε και ό,τι ακούσουμε, δεν πρέπει να το επικοινωνήσουμε. Αυτό έχει πολλές πτυχές. Από τη μία, δεν πρέπει οι αμύητοι να γνωρίσουν τα μυστικά των μυημένων, πολύ απλά, διότι δεν είναι έτοιμοι. Από την άλλη, εμείς δεν πρέπει να μιλάμε, ώστε μέσω της ταπεινότητας να αποκτήσουμε γνώση.

Μία άλλη ερμηνεία θέλει εμάς να γίνουμε οι παρατηρητές των καταστάσεων και έτσι να εστιάζουμε την προσοχή μας στο να λαμβάνουμε γνώση. Η σιωπή από την άλλη μπορεί εδώ να θεωρηθεί ως μία άλλη λέξη για τη «σιγή» και έτσι να εννοεί την εσωτερική κατάσταση αρμονίας και ισορροπίας. Επίσης, βλέπουμε και την περίπτωση εκείνη κατά την οποία πρέπει να παραδεχθούμε πως η προσωπική εμπειρία στο εσωτερισμό είναι κάτι που είτε για να την προστατεύσουμε πρέπει να την κρατήσουμε κρυφή, είτε για να προστατεύσουμε τους άλλους.

Πολλές οι ερμηνείες και θα μπορούσαμε να βρούμε και περισσότερες. Όσο το σκεφτόμαστε, τόσο θα το ερμηνεύουμε. Αλλά καλύτερα, ας μη μιλήσουμε άλλο. Καλύτερα, ας ακούσουμε, ας δούμε και ας σιωπήσουμε. Καλή άσκηση.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Τα σχήματα του σταυρού !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Το ξέρετε πως υπάρχουν πολλά είδη σταυρών; Το σχήμα του σταυρού φέρει την δική του ...

Ερωτικά ξόρκια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν ξόρκια που φέρνουν τον έρωτα; Οι αρχαίες μάγισσες ήταν αυτές που δίδαξαν ...

Μυστήριο του Έρωτα …

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τι είναι το σημείο G; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σημείο  G στις γυναίκες; Κατά την άποψη π ...

Άλυτα Μυστήρια !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν άλυτα μυστήρια ακόμη; Τα διάφορα σήματα που ανακαλύπτονται στην πορεία τ ...

Ιερός Έρωτας !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τι είναι ο Ιερός Έρωτας; Έχετε ακούσει ποτέ την  Ιερά Πορνεία; Πολλοί θα αναρωτιούν ...

Έρωτας στην αρχαιότητα !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πως ήταν οι ερωτικές σχέσεις των αρχαίων; Οι πληροφορίες που έχουμε για την ερωτικ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
9011 40 40 44 - από σταθερό 1,30€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 1,58€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u