Βοήθεια για την Κατάθλιψη …

Βοήθεια για την Κατάθλιψη …


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε αυτή τη νόσο. Η κατάθλιψη πράγματι, αποτελεί μία νόσο που μπορεί αν έχει έως και θανατηφόρα αποτελέσματα. Οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη συχνά δεν αναφέρονται σε αυτό, δεν το αποκαλύπτουν. Από το πουθενά, εντελώς απροειδοποίητα προχωρούν σε ακραίες πράξεις. Οφείλουμε να μάθουμε λοιπόν πώς να αναγνωρίζουμε σε άλλους τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ώστε να τους προφυλάσουμε από τα χειρότερα.

Για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε σε άλλους την κατάθλιψη, δεν αρκεί να γνωρίζουμε τα συμπτώματά της-τα οποία έχουμε σε άλλο άρθρο μας αναφέρει-αλλά και να έχουμε γνώση του ποια είναι η εντύπωση που μας δίνει ένας καταθλιπτικός. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσουμε είναι το απλανές και θλιμμένο βλέμμα, καθώς και τα κόκκινα μάτια, που οφείλονται στο κλάμα.

Σε συνέχεια αυτού, παρατηρούμε πως ο ασθενής κοιτάζει επίμονα ένα σημείο, άνευ λόγου, επικεντρωμένος δηλαδή σε κάτι χωρίς νόημα, αδιαφορώντας ίσως για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Το «Ω των καταθλιπτικών» είναι η χαρακτηριστική έκφραση του προσώπου ενός καταθλιπτικού, με τα άκρα του στόματος να είναι μονίμως κατεβασμένα.

Ορισμένα γενικότερα συμπτώματα που είναι δυνατόν να παρατηρήσει ένας φίλος ενός καταθλιπτικού είναι η αϋπνία και η έλλειψη κινήτρων. Εάν ο ασθενής σας φαίνεται πως μόνιμα είναι άυπνος, είναι ένα σημαντικό σημάδι που πρέπει να σας τραβήξει την προσοχή.

Όταν επίσης παρατηρήσετε πως δεν έχει κουράγιο για να κάνει τίποτα, ούτε καν μικρές πράξεις-πχ να σηκωθεί από το κρεβάτι-πρέπει να αρχίσετε να υποψιάζεστε. Το πιο σημαντικό όμως χαρακτηριστικό είναι το να δείτε πως ο ασθενής ξυπνά χαράματα, χωρίς να μπορεί να κοιμηθεί ξανά. Εννοείται πως η απότομη-κυρίως-αλλαγή του βάρους, είτε με αύξηση, είτε με μείωση, αποτελεί σημαντικό σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που συναντάτε αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα στον κοινωνικό σας κύκλο, να ξέρετε πως μπορείτε να σώσετε μία ζωή, αν παρέμβετε. Απαιτείτε η ψυχιατρική και όχι ψυχολογική διάγνωση! Όσο και αν τα συμπτώματα είναι φανερά, ο καταθλιπτικός συνήθως δεν σταματά να χαμογελά και να φαίνεται ευδιάθετος.

Μην σας ξεγελά αυτό! Ίσως ποτέ να μην ακούσετε την δική του κραυγή βοήθειας! Μπορείτε όμως να προλάβετε παραπάνω, αν παρατηρήσετε τα συμπτώματα. Λάβετε μεγαλύτερη ενημέρωση επί του ζητήματος, αναζητήστε πλήρως ποια είναι τα συμπτώματα και μπορεί έτσι να σώσετε μία ανθρώπινη ζωή.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Οι Ντογκόν !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Μια εξωγήινη φυλή; Γίνεται; Ξέρετε πως μια Αφρικανική φυλή πιστεύει πως ο πολιτισμ ...

Περσείδες !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Οι επισκέπτες του ουρανού σήμερα! Σήμερα το βράδυ σηκώστε τα μάτια σας στον ουρανό ...

Αγρογλυφικά !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Εξωγήινα μηνύματα ή προειδοποιήσεις της Γης; Γνωρίζετε τι ονομάζουμε αγρογλυφικά ...

Κινούμενες Πέτρες !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Τεράστιοι βράχοι που κινούνται μόνοι τους; Μπορείτε να φανταστείτε ότι τεράστιες ...

Ανεμοστρόβιλοι Φωτιάς !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχουν ανεμοστρόβιλοι από φωτιά; Είναι δυνατόν η φωτιά να αποκτήσει κατακόρυφη ...

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Είναι ο αρχαιότερος υπολογιστής ο μηχανισμός των Αντικυθήρων; Πόσους αιώνες πριν ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u