Βοήθεια για την κατάθλιψη

Βοήθεια για την κατάθλιψη


Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε αυτή τη νόσο. Η κατάθλιψη πράγματι, αποτελεί μία νόσο που μπορεί αν έχει έως και θανατηφόρα αποτελέσματα. Οι ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη συχνά δεν αναφέρονται σε αυτό, δεν το αποκαλύπτουν. Από το πουθενά, εντελώς απροειδοποίητα προχωρούν σε ακραίες πράξεις. Οφείλουμε να μάθουμε λοιπόν πώς να αναγνωρίζουμε σε άλλους τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ώστε να τους προφυλάσσουμε από τα χειρότερα.

Για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε σε άλλους την κατάθλιψη, δεν αρκεί να γνωρίζουμε τα συμπτώματά της-τα οποία έχουμε σε άλλο άρθρο μας αναφέρει-αλλά και να έχουμε γνώση του ποια είναι η εντύπωση που μας δίνει ένας καταθλιπτικός. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσουμε είναι το απλανές και θλιμμένο βλέμμα, καθώς και τα κόκκινα μάτια, που οφείλονται στο κλάμα. Σε συνέχεια αυτού, παρατηρούμε πως ο ασθενής κοιτάζει επίμονα ένα σημείο, άνευ λόγου, επικεντρωμένος δηλαδή σε κάτι χωρίς νόημα, αδιαφορώντας ίσως για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Το «Ω των καταθλιπτικών» είναι η χαρακτηριστική έκφραση του προσώπου ενός καταθλιπτικού, με τα άκρα του στόματος να είναι μονίμως κατεβασμένα.

Ορισμένα γενικότερα συμπτώματα που είναι δυνατόν να παρατηρήσει ένας φίλος ενός καταθλιπτικού είναι η αϋπνία και η έλλειψη κινήτρων. Εάν ο ασθενής σας φαίνεται πως μόνιμα είναι άυπνος, είναι ένα σημαντικό σημάδι που πρέπει να σας τραβήξει την προσοχή. Όταν επίσης παρατηρήσετε πως δεν έχει κουράγιο για να κάνει τίποτα, ούτε καν μικρές πράξεις-πχ να σηκωθεί από το κρεβάτι-πρέπει να αρχίσετε να υποψιάζεστε. Το πιο σημαντικό όμως χαρακτηριστικό είναι το να δείτε πως ο ασθενής ξυπνά χαράματα, χωρίς να μπορεί να κοιμηθεί ξανά. Εννοείται πως η απότομη-κυρίως-αλλαγή του βάρους, είτε με αύξηση, είτε με μείωση, αποτελεί σημαντικό σύμπτωμα.

Σε περίπτωση που συναντάτε αυτά τα χαρακτηριστικά μέσα στον κοινωνικό σας κύκλο, να ξέρετε πως μπορείτε να σώσετε μία ζωή, αν παρέμβετε. Απαιτείτε η ψυχιατρική και όχι ψυχολογική διάγνωση! Όσο και αν τα συμπτώματα είναι φανερά, ο καταθλιπτικός συνήθως δεν σταματά να χαμογελά και να φαίνεται ευδιάθετος. Μην σας ξεγελά αυτό! Ίσως ποτέ να μην ακούσετε την δική του κραυγή βοήθειας! Μπορείτε όμως να προλάβετε παραπάνω, αν παρατηρήσετε τα συμπτώματα. Λάβετε μεγαλύτερη ενημέρωση επί του ζητήματος, αναζητήστε πλήρως ποια είναι τα συμπτώματα και μπορεί έτσι να σώσετε μία ανθρώπινη ζωή.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Το στοιχειωμένο σπίτι…

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Πολλές φορές στις διακοπές μας, κυρίως στα νησιά ή από διηγήσεις γνωστών έχουμε ακ ...

Φτιάξε το φυλαχτό σου !!

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γαλάζια ματάκια, τίμιο ξύλο, σταυρουδάκια. Πρόκειται για μικρά αντικείμενα, φορτισ ...

Βραδινές επισκέψεις…

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Έχει τύχει να περάσετε ποτέ μια εκπληκτική ερωτική βραδιά με έναν ονειρικό εραστή; ...

Μια ματιά στον Ουρανό

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Θυμάμαι από παλιά, ότι κοιτούσα πάντα τις τελευταίες σελίδες των έντυπων περιοδικ ...

Ήλιος και Σελήνη

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Την αστρολογία την αγαπάμε πολύ εμείς οι γυναίκες. Τα τελευταία όμως χρόνια, δεν εί ...

Καθαρισμός ενέργειας

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Υπάρχει τρόπος να καθαρίσουμε ενεργειακά; Είναι πολλές φορές που ολόκληρη περίοδο ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u
//