Υποδεχθείτε τον εξαιρετικό Χουντίνι!

Υποδεχθείτε τον εξαιρετικό Χουντίνι!


Ο Χουντίνι αποτελεί σίγουρα έναν από του σπουδαιότερους «μάγους» που πέρασαν ποτέ από την ιστορία της ανθρωπότητας. Πολλά τρικ έχουν λάβει το όνομά του. Ο Χουντίνι ήταν γνωστός ιδιαίτερα για την μεγάλη του σωματική αντοχή, την εξαιρετική ευφυΐα του και την μάχη ενάντια στον πνευματισμό. Πόσοι όμως γνωρίζουν πως υπήρξε μεγάλος μυστικιστής;

Ο Χουντίνι κατάφερε να γλιτώσει πάρα πολύ κόσμο από τσαρλατάνους «πνευματιστές». Όταν έβρισκε ανθρώπους που εκμεταλλεύονταν τον ανθρώπινο πόνο μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις, αποκάλυπτε τα κόλπα τους.

Αυτή η τάση του δημιούργησε την φήμη πως ο ορθολογιστής Χουντίνι δεν πίστευε στην ύπαρξη του μεταφυσικού. Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε πλέον, ο Χουντίνι ήταν μυημένος τέκτονας και κάτι τέτοιο σημαίνει τουλάχιστον πως πίστευε στην ύπαρξη του Θεού και της μεταθανάτια ζωής.

Ο εξαιρετικός Χουντίνι ήταν γνωστός για τις μεγάλες αποδράσεις του. Κάνοντας μία πολύ ποιητική παρομοίωση, μας έδωσε την μεγάλη του ρήση: «Ο εγκέφαλός μου είναι το κλειδί, που απελευθερώνει το μυαλό μου». Ο τρόπος με τον οποίο ο Χουντίνι συνέδεσε την σχέση του με τον δυτικό εσωτερισμό, τον ορθολογισμό και την ποιητική του μαγεία, είναι πράγματι μία παρακαταθήκη.

Ο τραγικός του θάνατος δεν μπορεί αν μην μας αφήσει με ερωτηματικά. Την επόμενη ημέρα μετά από μία διάλεξη που έδωσε στο McGill University, δέχθηκε μία ερώτηση από μία ομάδα φοιτητών. Τον ρώτησαν αν μπορεί να αντέξει το οποιοδήποτε χτύπημα, όπως έλεγαν οι φήμες.

Ο Χουντίνι απήντησε πως θα τους το αποδείκνυε στην ερχόμενη εμφάνισή του. Την ημέρα λοιπόν της παράστασης, εμμένοντας στην υπόσχεσή του, ο Χουντίνι καλεί τον μποξέρ εκείνης της ομάδας φοιτητών, να τον χτυπήσει στο στομάχι.

Έτσι και έγινε. Όμως ο Χουντίνι έπεσε κάτω, με τραγικούς πόνους. Παρά την ανάρρωσή του, την επόμενη ημέρα, αποδείχθηκε πως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, κάτι που τελικά τον οδήγησε στον θάνατο.

Η επίσημη ιατρική άποψη θεωρεί πως ο Χουντίνι έπασχε από σκωληκοειδίτιδα. Όμως, για έναν σπουδαίο άνδρα, με τόσους εχθρούς, η εμπειρία μας λέει πως όταν φαίνονται συμπτώσεις, κάποιος τις παρακινεί.Oroskopos.tv

Επιλέξτε μας κι εσείς! Γιατί εμείς μιλάμε με αποδείξεις! 14850 η πιο χαμηλή χρέωση της αγοράς!

Συνεντεύξεις

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα

Τρίτη και 13 !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γιατί θεωρούμε την ημερομηνία Τρίτη και 13 γρουσούζικη; Είναι μόνο ελληνική πρόληψ ...

Aυγούστου Μύθοι !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που προλέγεις τον καιρό; Είναι θερινός μήνας; Ο λαός τον Α ...

Το πείραμα της Καστέλλας !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Γνωρίζατε πως το 1903 έγινε μυστικό πείραμα στην Καστέλλα; Στις αρχές του εικοστού α ...

Το βάρος της πληροφορίας …

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Καθημερινά παρακολουθούμε διάφορες πληροφορίες, περνούν οι περισσότερες με ταχύτ ...

Το αθάνατο νερό !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Η αθανασία και η αιώνια ζωή ήταν το μεγάλο όνειρο του ανθρώπου από τους αρχαίους χρ ...

Παραβάτης ή φιλόσοφος !

In category Ψυχολογία - Μεταφυσική

Ο αυτοκράτορας Ιουλιανός είναι από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του Βυ ...

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter του Oroskopos.tv και μάθετε πρώτοι όλα όσα συμβαίνουν στα άστρα!

Oroskopos.tv
© Copyright 2018, All Rights Reserved, Oroskopos.tv - Επικοινωνία - Όροι Χρήσης
14850 - από σταθερό 0,79€/1’ (με ΦΠΑ + Τέλος Συνδρομητών Σταθερής Τηλ/νίας) και από κινητό 0,76€/1’ (με ΦΠΑ και εφαρμόζεται επιπλέον Τέλος Συνδρομητών Κινητής Τηλ/νίας 12%, 15%, 18% ή 20% ανάλογα με το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού προ ΦΠΑ)
* Γραμμή παραπόνων: 2142148020, Mediatel Λ.Κηφισίας 125-127, 11524, Αθήνα
Powered by digital4u